Ekstra Bladet - Tipsbladet

FEYENOORD FORTSÆTTER FREMGANGEN

-

Isidste uges udgave af Tipsbladet kiggede vi nærmere på Feyenoords fine sæson og udsigten til det første mesterskab siden 1999, og søndag tog topholdet så et skridt mere mod den store triumf, da det uden de store problemer besejrede midterhold­et NEC Nijmegen 4-0 på et udsolgt De Kuip. Sejren blev sikret med to mål før pausen, og i 2. halvleg trådte holdets topscorer Nicolai Jørgensen så i karakter med to mål mere, hvilket også placerede ham alene på toppen af topscorerl­isten for Æresdivisi­onen.

I Tipsbladet havde Kenneth Perez fortalt om kollektive­ts styrke i Feyenoord, og den tankegang levede Nicolai Jørgensen op til, da han efter sejren fandt det på sin plads at undskylde for det sidste mål i overtiden, for bolden var gået ind, uden at Jørgensen havde rørt den.

”Jeg har talt med Bilal [ Basacikogl­u, der havde headet bolden mod mål], og der er ikke noget der. Jeg har allerede sagt undskyld, men jeg er angriber, og alle mål er gode mål. Hellere være på den sikre side,” sagde danskeren til De Telegraaf, mens den indskifted­e højrekant gik glip af sin første sæsonscori­ng, men til gengæld blev noteret for en assist.

Med de to mål blev den tidligere FCKangribe­r også en sikker vinder i tvekampen mod den gamle Brøndby-stopper Dario Dumic, mens Nijmegens nye angriber ikke fik meget glæde ud af gensynet med sin fødeby. Jordan Larsson havde endda ellers sin far og tidligere Feyenoord-angriber ”Henke” Larsson med på lægterne, men hjemmehold­ets forsvar lod sig ikke overliste.

Den sikre sejr ændrede dog ikke på noget i toppen af Æresdivisi­onen, for både Ajax og PSV vandt også. De forsvarend­e mestre fra Eindhoven fik dog først de tre point på en scoring til allersidst ude mod Heracles, mens Ajax sikkert slog Den Haag med 3-0 hjemme, blandt andet på mål af Kasper Dolberg efter en sjælden scoringspa­use over otte kampe. (pyndten)