Ekstra Bladet - Tipsbladet

Det norske boom

-

Norske fodboldspi­llere var en af Europas hotteeste handelsvar­er. Landsholde­t havde succes, og Rosenborg var en etableret europæisk toppklub, så spillerne var eftertragt­ede, og hoveddpart­en tog til England. På et halvt år var antallet eksplodere­t fra syv til 16, og der var tale om profiler som Ole Gunnar Solskjær i Manchester United, Stig Inge e Bjørnebye i Liverpool og Øyvind Leonhardse­n i Wimbledon. n.

”Efter min opfattelse drejer det sig for det første om ind- stillingen eller attituden, som vi siger heroppe. De bedste norske spillere er opdraget til at være 100 procent seriøse og altid yde deres optimale (…) De taler allerede sproget, når de kommer til England, og på banen kender de allerede til spillestil­en. Norsk fodbold er jo kraftigt inspireret af den britiske stil,” forklarede Ulf Inge Bjaaland, chefredakt­ør på det norske fodboldbla­d Tips, om boomet.

Ifølge ham var der kun én fast norsk landsholds­spiller, der ikke spillede i England, og det var Lillestrøm­s Ståle Sol- bakken, der havde sagt nej til Queens Park Rangers. Men ikke alle var begejstred­e for udviklinge­n – for eksempel var landstræne­r Egil ”Drillo” Olsen utilfreds.

”Premier League er den mest overvurder­ede liga i verden. Der er gode hold i England, men generelt er klubberne dårligt organisere­t, mangler struktur i defensiven og imponerer mig ikke rent taktisk. Det ville være bedst for de norske spillere, hvis de tog til Tyskland, Italien, Frankrig eller Spanien for at udvikle sig,” sagde Drillo til norsk tv og afslørede, at han havde anbefalet Solskjær at sige nej til Manchester United.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark