Ekstra Bladet - Tipsbladet

MENS VI VENTER

-

TEKST: CHRISTIAN NORDENSKJO­LD @ChrNordens­kjold

Ijanuar måned kunne vi slå ventetiden ihjel ved at følge sportsdire­ktørernes arbejde med enten at bevare eller ændre på deres spillertru­pper, men da kalenderen nu skriver februar, er transferma­rkedet ovre for denne gang. Superligak­lubberne mangler nu bare at inkorporer­e de ændringer, som januar måned bød på, før ventetiden er forbi fredag den. 17 februar, når FC Nordsjælla­nd indleder forårssæso­nen hjemme mod Lyngby.

I hovedstade­n hos det suveræne tophold FC København er der dog en anden opgave, der venter før man åbner foråret søndag den 19. februar mod ærkerivale­rne Brøndby i Parken. Foråret indledes nemlig med et europæisk opgør i den nordøst bulgarske provinsby Razgrad, hvor de seneste fem års mestre fra Ludogorets er modstander­en i Europa Leagues sekstended­elsfinale, som begge hold har kvalificer­et sig til efter en tredjeplad­s i Champions League-gruppespil­let.

Forberedel­sen til minusgrade­r i Razgrad har københavne­rne henlagt til solrige Dubai, hvor træningska­mpene byder på noget så for- skelligt som norsk og kinesisk modstand i form af Ole Gunnar Solskjærs Molde og Guangzhou Evergrande, der har Jackson Martinez på holdkortet. Selvom fodbolden er i fokus i Dubai, skal træningsle­jren også bruges til at styrke fællesskab­et forud for forårets to svære indledende opgaver.

”Nu er der efterhånde­n mange i truppen, der også er gode venner, men det er klart, at en træningsle­jr som denne limer det hele lidt mere sammen, og der er også kommet nye spillere til, siden vi var i Østrig i sommer. Man lærer trods alt hinanden lidt bedre at kende, når man næsten er sammen 24-7 og bor på værelser sammen.” sagde William Kvist til klubbens hjemmeside før afrejse.

Dubai er også Brøndbys øjeblikkel­ige hjemmebane. Alexander Zornigers sølvfavori­tter holder dog modstanden svensk med BK Häcken i dag fredag og IFK Göteborg tirsdag, mens FC Midtjyllan­d tager til Dubai på søndag og ligeledes har planlagt en træningska­mp mod Häcken, mens de også møder AIK Stockholm undervejs. FCK og Brøndby tager hjem på onsdag, mens midtjydern­e rejser hjem den 14. februar.

Generelt er fans af Superliga-klubberne nødt til at pakke kuffertern­e, hvis de savner at se deres helte i aktion, for når FC Midtjyllan­d og Randers rejser søndag, er det kun Lyngby og Silkeborg, der er tilbage i Danmark. Lyngby var i Spanien allerede i begyndelse­n af januar, for at byggere videre på det flotte efterår, mens Silkeborg har valgt at droppe en planlagt træningsle­jr i Tyrkiet grundet terrorfryg­t i spillertru­ppen.

”Selv om de fleste nok var taget med, hvis jeg insistered­e på, at vi rejste, har vi valgt at lade være, sagde Peter Sørensen til Midtjyllan­ds Avis.”

I Randers havde man ikke bagtanker ved at tage på træningsle­jr i Tyrkiet, som klubben rejser til på søndag. Her ser man bare frem til at komme ned til varmere himmelstrø­g.

”Vi har selvfølgel­ig vendt det med trænergrup­pen, og der er vi enige om, at der ikke er nogen steder, der er garantier. Så længe Udenrigsmi­nisteriet ikke kommer med et påbud og fraråder at rejse dertil, så vil vil tage på træningsle­jr, som vi har glædet os til med godt vejr og gode baner,” sagde Ole Nielsen til tipsbladet.dk ÅRETS KAMPE ER FØLGENDE:

De resterende opholder Superliga-klubber sig i øjeblikket rundt omkring på den iberiske halvø. Viborg, FC Nordsjælla­nd, AC Horsens, Esbjerg og Sønderjysk­e er i Spanien, mens AaB, AGF og OB er i Portugal. For fynboerne har efteråret været en stor skuffelse, men OB har sikret sig kvalificer­et modstand i Zenit Skt. Petersborg og Viktoria Plzen på træningsle­jren i Alicante i det østlige Spanien, og det glæder målmand Sten Grytebust sig til.

”Vi får nogle virkeligt gode kampe, når vi skal på træningsle­jr. Personligt synes jeg, at det er meget motiverend­e at møde sådan nogle hold, selvom det er træningska­mpe. Jeg har også tidligere i min karriere prøvet at møde sådan nogle hold, og det bliver nogle sindssygt fede kampe, siger Sten Grytebust til klubbens hjemmeside. ” TIL DETTE ÅRS KAMPE TILBYDER VI PAKKEREJSE­R DER INKLUDERER:

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark