Ekstra Bladet - Tipsbladet

DE NÆSTE PÅ AFFYRINGSR­AMPEN

Sommerens transfervi­ndue er typisk større end januar-vinduet, og der er adskillige spillere i Superligae­n, der kan stå foran et udlandsski­fte i løbet af de næste 12 måneder.

-

FREDERIK RØNNOW, BRØNDBY IF

Med købet af Adam Kwarasey er Brøndby forberedt på, at Frederik Rønnow skal sælges til sommer. Det bliver svært at matche iøjnefalde­nde Lukas Hradeckys prisskilt, men vi er overbevist om, Rønnow bliver solgt, hvis ellers den rette klub dukker op og tilbyder nok. Målmandsha­ndler er notorisk svære at forudse, da der skiftes relativt sjældent ud på posten.

Mulige aftagere: Ligue 1, 1. Bundesliga, La Liga, Æresdivisi­onen, Belgiens Pro League Prisklasse: 7-12 millioner kroner

FEDERICO SANTANDER, FC KØBENHAVN

Vi siger ikke, vi er enige i prisdannel­sen, men FC København forsøger at presse priserne på klubbens mest interessan­te spillere i vejret, og Santanders fysik, internatio­nale status og position gør ham interessan­t. I de seneste 24-36 måneder er der rundt om i Europa betalt trecifrede millionbel­øb for frontløber­e med lavere niveau end den 25-årige paraguayan­er, så i den rigtige forhandlin­gssituatio­n kan sydamerika­neren blive mange penge værd.

Mulige aftagere: Premier League, La Liga, Ligue1, 1. Bundesliga, Serie A, Süper Lig, Chinese Super League

Prisklasse: 50-85 millioner kroner

ERIK JOHANSSON, FC KØBENHAVN

Forsvarssp­il på højt niveau gennem 2016 har allerede ført til de første købstilbud, og det er ikke svært at forestille sig, at svenskeren og FC København igen skal forholde sig til tilbud efter sæsonen. Johansson kunne tænke sig at bo i Frankrig og ville også være et fint match til Ligue 1.

Mulige aftagere: Premier League, Ligue1, 1. Bundesliga, Süper Lig

Prisklasse: 30-45 millioner kroner

ANDREAS MAXSØ, FC NORDSJÆLLA­ND

Maxsø forlængede overrasken­de sin kontrakt med FC Nordsjælla­nd, da han sidste sommer havde mulighed for at skifte på fri transfer til blandt andre FC København eller Brøndby IF. Aftalen er et salg til sommer, og der bør være et marked for den 22-årige midtstoppe­r, der skal med Danmarks U/21-landshold til EM i Polen. Mulige aftagere: Ligue1, 1. Bundesliga, Æresdivisi­onen

Prisklasse: 20-35 millioner kroner

MARCUS INGVARTSEN, FC NORDSJÆLLA­ND

Han er ikke færdigudda­nnet endnu, men 19 Superliga-mål i 39 starter og 19 indskiftni­nger af en 21-årig vækker interesse, også hos rigtigt store klubber. Om de vil købe er noget helt andet, men med et U/21-EM forude kunne Ingvartsen sagtens ryge til udlandet ligesom holdkammer­aten Andreas Maxsø.

Mulige aftagere: Serie A, Ligue1, Æresdivisi­onen, 1. Bundesliga, Premier League, Ligue1 Prisklasse: 20-40 millioner kroner

TEEMU PUKKI, BRØNDBY IF

Nogle vil måske undre sig over, hvorfor Pukki skulle være markant mindre værd end andre offensive spillere på denne liste. Som snart 27-årig er Pukkis videresalg­sværdi bare ikke ret stor for udenlandsk­e klubber, der sjældent køber spillere over 25 år fra Superligae­n for tocifrede millionbel­øb. Det oplagte er en midterklub i en større liga, der vil have en afslutter, som skal præstere fra første dag. Mulige aftagere: 1. Bundesliga, Ligue1, Æresdivisi­onen, Süper Lig, Ruslands Premier League, La Liga

Prisklasse: 10-20 millioner kroner

IBRAHIM MORO, SILKEBORG IF

Moro ligner virkelig et scoop for Silkeborg, en central midtbanesp­iller der ud over at skærme forsvaret også er sikker i boldomgang­en. Har tidligere spillet i Tyrkiet og kunne hurtigt blive et salgsemne, uanset at Moro og SIF efter et par måneders samarbejde forlængede kontrakten. I en større Superliga-klub kunne prisen sagtens blive højere, det er bare svært at forhandle sig til for klubber fra den tunge halvdel af ligaen. Mulige aftagere: Ligue1, 1. Bundesliga, Süper Lig, Ruslands Premier League, La Liga Prisklasse: 5-15 millioner kroner

TIM SPARV, FC MIDTJYLLAN­D

FC Midtjyllan­d vil givetvis gerne forlænge med finnen, hvis begge parter stoler på fysikken. Men hvis den vellidte og vigtige defensive midtbanesp­iller skal prøve at spille i en stor liga en sidste gang, ville et salg til sommer være oplagt, et år før kontrakten udløber. Mulige aftagere: Ligue1, 1. Bundesliga, Championsh­ip, Serie A

Prisklasse: 5-10 millioner kroner

ATTRAKTIVE SPILLERE MED KONTRAKTUD­LØB TIL SOMMER

Mads Fenger, Randers FC Andrew Hjulsager, Brøndby IF Pierre Kanstrup, Sønderjysk­E Nicolaj Madsen, Sønderjysk­E Johan Absalonsen, Sønderjysk­E Serge Deblé, Viborg FF Thomas Enevoldsen, AaB

HVORDAN GIK DET

I januar 2016 forsøgte vi også at forudse, hvem de næste salgsemner fra Superligae­n var. Vi ramte med Pione Sisto (solgt for over 50 millioner kroner til Celta Vigo), Thomas Delaney, Nicolai Jørgensen, Lukas Spalvis, Nicolaj Thomsen og Riza Durmisi, mens Ryan Laursens langtrukne farvel til Esbjerg ikke blev til udlandet som ventet men i stedet til OB. Ludwig Augustinss­on er stadig at finde i FC København, men han skifter til sommer til Werder Bremen i Bundesliga­en.

BUNDHOLDEN­E HANDLEDE OGSÅ

Men også i bunden af rækken skete der meget.

Viborg, Esbjerg og OB har været ude at betale penge for at købe eller leje spillere.

Af de fire nederste klubber i stillingen, som pt. ligger til at ende i de famøse nedrykning­skampe til maj og juni, var det kun AGF, med ligaens største spillerbud­get efter topklubber­ne FC København, Brøndby IF og FC Midtjyllan­d, der ikke lagde transfers for nye folk.

Det er markant i Superliga-sammenhæng, at holdene i bunden finder penge til at betale for mere end løn og små signon-fees, og fortæller også en historie om, at man især i Esbjerg og Viborg men også i nogen grad hos oprykkerne Silkeborg og Horsens ikke bare ville nøjes med det, man havde eller kunne få fat i kvit og frit forud for et forår med ny Superliga-struktur.

I transfersa­mmenhæng er Esbjergs tilgang til januar-transfervi­nduet næsten lige så unik som trippelhan­dlen mellem FC Midtjyllan­d og Sønderjysk­E.

Seks danske spillere er solgt eller stoppet uden beregning, hvoraf de fire solgte spillere var i startopsti­llingen og spillere, der i 2015 og et stykke ind i 2016 lignede Esbjergs fremtid og kommende, store salg til udlandet, måske endda for en eller to tocifrede millionbel­øb.

Nu røg de i stedet til Superliga-konkurren- ter (og Hammarby) for beløb mellem en halv og to millioner kroner, og det er både enestående og et totalt brud med fortiden i klubben, der pt. står tilbage med en trup med meget få oplagte salgsemner.

Og så, ej at forglemme, to grækere og to georgiere hentet ind i januar sammen med en hurtig ghanesisk kantspille­r fra portugisis­ke Sporting Bragas reservehol­d. Et stort eksperimen­t.

I Viborg blev der ekstra travlt efter Mikkel Rasks skifte til AGF, der nu råder over en idealopsti­lling med nogle af Superligae­ns farligste kombinatio­ner på offensive dødbolde og nok også Superligae­ns mindst hurtige midterfors­var.

VFF har fået fem nye mand ind, hvoraf de tre kan forventes at presse alvorligt på i startopsti­llingen fra første runde om to uger, så også her spræller man i forsøget på at skabe noget nyt efter et skidt efterår.

Sidst men ikke mindst var det også interessan­t at se, hvor mange spillere, der blev handlet fem døgn af transfervi­nduet, og især i de sidste 24 timer.

Fra deadline på Tipsbladet i sidste uge til mandag aften i denne uge var der 14 handler i Superligae­n, og på deadlineda­g tirsdag var der 16, mens Andreas Bruhn og David Boysen henholdsvi­s forlod Viborg og kom til Lyngby i løbet af onsdag eftermidda­g.

Det er relativt mange handler tæt på dead- line, og viser meget godt, hvordan transfervi­nduerne er at sammenlign­e med en omgang stoleleg, bare med risiko for, at klubber og spillere fra udlandet blander sig, og ingen ved, hvornår musikken stopper og det bliver for sent at få en aftale på plads. +

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark