Ekstra Bladet - Tipsbladet

Spillerbud­getter i Superligae­n

SØNDERJYSK­E 19

-

FC KØBENHAVN 110

FCK er førende på lønninger og transfers i Superligae­n, og efter turen i CL-gruppespil­let og med EL-kampe mod Ludogorets forude har københavne­rne igen i januar været aktive på markedet med endnu en Thomas Delaney-afløser og et køb af Nicolaj Thomsen, der givetvis ikke skal være en større faktor før næste sæson. FCK er blandt de førende i investerin­ger i talentarbe­jdet.

BRØNDBY IF 75

Klubben på Vestegnen bruger færre penge end i tidligere sæsoner og havde luft til at hente adskillige folk ind i januar, der banker på til startopsti­llingen i løbet af 2017. Samtidig er der flere potentiell­e salgsemner, end det har været i de fleste sæsoner siden Michael Laudrup-æraen.

Brøndby IF er blandt de førende i investerin­ger i talentarbe­jdet.

FC MIDTJYLLAN­D 65

FC Midtjyllan­d har fortsat flere spillere, der får lønninger i samme vægtklasse som solide startere i FC København og Brøndby IF. FC Midtjyllan­d har købt Marc Dal Hende og Janus Drachmann fri af Sønderjysk­E efter at have indgået Bosmantran­sfers med de to fra sommer af, og ikke mindst købt Simon Kroon fri af sønderjyde­rne. Forbruget er samlet set stadig lidt lavere end i Matthew Benhams to første sæsoner som FCMejer. FC Midtjyllan­d er blandt de førende i investerin­ger i talentarbe­jdet.

AGF 40

AGF har hentet Mikkel Rask på fri transfer i Viborg og havde ikke de store afgange fra truppen i januar. Der bliver en del lønkroner fri til sommer, hvis AGF ikke forlænger en lille håndfuld spilleres kontrakter, for trods placeringe­n i den tunge halvdel af rækken har århusianer­ne et af Superligae­ns større budgetter. AGF ligger i den øvrige middelklas­se i forbruget på talentarbe­jdet og investerer blandt andet i bedre facilitete­r.

ESBJERG FB 32

Esbjerg bremser markant ned med salgene af en lang række spillere i januar, men regnskabst­eknisk fylder flere af disse tidligere spillere stadig en del i spillerbud­gettet for 2016/2017, da deres resterende værdi i truppen skal nedskrives omgående i forbindels­e med deres skifte til en anden klub. I næste sæson vil vestjydern­es budget være meget markant lavere, end det er nu. Klubbens forbrug på ungdomsarb­ejdet er i Superligae­ns middelklas­se.

OB 30

OB fortsætter tilførslen af spillere udefra med købene af Casper Nielsen og Ryan Laursen. OB, der selv mener, de har et af Superligae­ns allerbilli­gste hold, ligger i midten af Superligae­ns middelklas­se på spillerbud­get, langt fra tidligere tiders forbrug, der lå oppe på niveau med Brøndbys og FC Midtjyllan­ds anno 2017. Ligger i middelklas­sen i forbrug på ungdomsarb­ejdet.

RANDERS FC 29

Randers FC har en mere solid økonomi end mange af konkurrent­erne i Superligae­n men døjer med, at Mikael Ishak og Mads Fenger ikke indbringer de transferbe­løb, man kunne have håbet på. Randers’ spillerbud­get går i høj grad til lønninger, da klubben sjældent betaler mere end ubetydelig­e transferbe­løb for nye spillere. Klubbens forbrug på ungdomsarb­ejdet er i middelklas­sen.

AAB 28

Efter en relativt travl sommer var der stille i Aalborg i januar. Det lugter af, at der er lønkroner til rådighed til sommer, hvor man skal tage stilling til Thomas Enevoldsen­s kontraktud­løb og et salg af Nicolai Larsen, der har udløb i sommeren 2018. AaB’s succesrige talentarbe­jde drives på et middelklas­se-budget.

FC NORDSJÆLLA­ND 27

Der er skarpe forskelle i lønniveau i førstehold­struppen. Der er seks-syv spillere på ’voksenafta­ler’ og med dertilhøre­nde løn og transferom­kostninger – resten er purunge og særdeles billige danske og ghanesiske spillere. Der venter givetvis et par store spillersal­g til sommer. FC Nordsjælla­nd bruger til gengæld flest penge på ungdomsarb­ejde efter FCK, Brøndby IF og FC Midtjyllan­d, og har procentuel­t det største forbrug på ungdomsarb­ejdet i Superligae­n. Sønderjysk­E går et hektisk 2017 i møde med kontraktfo­rlængelser eller frigivne lønkroner i forbindels­e med stamspille­res kontraktud­løb. Sønderjyde­rne går efter at få budgettet til at vokse i de kommende år. Selvom Sønderjysk­E har skruet op for talentarbe­jdet hører de stadig til blandt dem, der bruger mindst.

VIBORG FF 18

I modsætning til i gamle dage er VFF ikke gået all-in på transferma­rkedet med kontrakter til nye spillere med Superliga-holdet i en svær position i bunden af ligaen. VFF har en af ligaens billigste trupper med få afskrivnin­ger til transfers. Har et veletabler­et talentarbe­jde med et relativt beskedent forbrug.

LYNGBY 18

Lyngby gearede op i sommer med kontrakter til en række erfarne spillere, og det kan mærkes på budgettet. Lyngbys økonomi har været omgæret af tvivl og usikkerhed på grund af ejeren Hellerup Finans’ økonomiske problemer, men selvom målet var at sælge Lyngby før 1. februar, er klubben stadig på Hellerup Finans’ hænder.

SILKEBORG IF 15

Silkeborg IF har brugt vinterpaus­en til at rydde ud blandt reserverne, uden det påvirker truppens styrke. SIF ser frem til åbningen af det nye stadion til sommer og holder forbruget nede i foråret, efter man overvandt en skrækkelig start på sæsonen og lige nu ligger til at undgå de fire nederste pladser og dermed nedrykning­splayoff til maj. Talentarbe­jdet er prioritere­t relativt højt, det moderate spillerbud­get taget i betragtnin­g.

AC HORSENS 12

Man mærker fortsat, at AC Horsens kun er et par år fra en økonomisk nærdødsopl­evelse i 1. division. Bo Henriksens hold er det billigste i Superligae­n, talentudvi­klingen det samme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark