Ekstra Bladet - Tipsbladet

SUPERLIGAE­NS BUDGETTER

-

HVAD ER ET SPILLERBUD­GET?

Transferbe­løbene er ikke det eneste, vi skal kigge på for at få en fornemmels­e for Superliga-klubbernes forbrug.

For det er lønninger, der fylder det meste i klubbernes budgetter, og selvom Sønderjysk­E har brugt flere penge på spillerkøb denne vinter end AGF, betyder det på ingen måde, at Sønderjysk­E dermed er blevet en rigere klub end AGF.

Således bruger AGF dobbelt så meget på sit førstehold, som Sønderjysk­E gør, da AGF i tidligere transfervi­nduer har brugt langt flere penge på transfers og lønninger end Sønderjysk­E, penge som AGF fortsat betaler af på og regnes som del af spillerbud­gettet.

Spillerbud­gettet, som vi har opført her klub for klub, er den årlige udgift til løn og bonus, til signonfees og til afskrivnin­ger på transfers.

ET EKSEMPEL

FC København købte denne vinter Nicolaj Thomsen tilbage til dansk fodbold fra Nantes for 5 millioner kroner. Thomsen har skrevet kontrakt for 4½ år, og dermed skal de 5 millioner kroner i transfersu­m afskrives jævnt ud over de 4½ år.

Det giver FC København en årlig afskrivnin­g på transfer på 1,11 millioner kroner.

Dertil kommer, at FC København skal afskrive en eventuel signon-fee til Thomsen over samme periode, ligesom Thomsens årsløn også regnes med i FC Københavns samlede spillerbud­get.

Et bud vil være, at Nicolaj Thomsen dermed trækker omtrent 2,5 millioner kroner årligt på FC Københavns spillerbud­get.

Det samme vil Nicolaj Thomsen gøre for kalenderår­et 2018, 2019 og 2020, og 1,25 millioner for det sidste halvår på kontrakten i 2021.

Fornyr Thomsen sin kontrakt, skal det resterende beløb på den oprindelig­e transfer på 5 millioner kroner afskrives over den nye kontraktpe­riode. Bliver Thomsen solgt til en anden klub, scorer FC København regnskabst­eknisk transferbe­løbet fratrukket det beløb, der var tilbage i afskrivnin­ger på den oprindelig­e transfer.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark