Ekstra Bladet - Tipsbladet

Transfer-kredsløbet

Fra Arsené Wenger og Jannik Vestergaar­d til Parken og en Chelsea-stjernes lillebror

-

1. juli 2016 var Granit Xhaka Arsenal-spiller. Den schweizisk­e midtbanesp­iller var gennem længere tid blevet sat i forbindels­e med en række Premier League-klubber og nogle af de større hold i Champions League, men for 335 millioner kroner blev Arsenal og Arsené Wenger de lykkelige ejere af den hårdt tacklende oprydder.

Det havde længe været Borussia Mönchengla­dbachs plan at sælge Xhaka, der med sit spil i Champions League og EM-deltagelse med Schweiz ville indbringe de ambitiøse tyskere et stort beløb.

En portion af pengene havde Gladbach der- for allerede disponeret, og de skulle gå til Werder Bremen.

Modydelsen var at få lov at indgå kontrakt med danske Jannik Vestergaar­d, og den høje danske midtstoppe­r kom til traditions­klubben Gladbach, der næppe vil have noget imod at sælge landsholds­spilleren videre til Premier League om et par år.

Werder Bremen solgte også Anthony Ujah, angriberen der nær var røget til Brøndby IF i 2011, for et lignende beløb til kinesiske Liaoning Whowin, og ud over at hente Max Kruse endte tyskerne også med at indgå en aftale med FC København.

Centrum for aftalen var Thomas Delaney, som Werder Bremen købte for beskedne to millioner euro mod, at FC København beholdt midtbanesp­illeren i den danske hovedstad i efteråret, hvor der blandt andet var Champions League-fodbold.

FC København havde hentet Jan Gregus som afløser, men i december bestemte man sig efter sidste kamp for også at købe serbiske Uroš Matic, der ligesom storebror Nemanja Matic fra Chelsea spiller på den centrale midtbane.

De mange penge fra Arsenals køb af Granit Xhaka endte altså både i København og i Graz, hvor Matic havde spillet i et halvt år (FC København havde holdt øje med Matic inden da i NAC Breda), og i denne uge sendte Graz så et lille cut til norske Strømsgods­et for Martin Ovenstad, en 22-årig central midtbanesp­iller, som Sturm Graz selv omtaler som Uroš Matic’ afløser.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark