Ekstra Bladet - Tipsbladet

RAVELS NYE, GAMLE VEJ MOD GENNEMBRUD­DET

-

Vi har hørt dem igen og igen; historiern­e om hvor god Ravel Morrison engang var. ”Jeg synes, at mentalitet overgår talent. Se på Ravel Morrison. Den fyr var den bedste unge spiller, jeg har set i mit liv. Han var bedre end Joe Cole, da han var knægt. Jeg har aldrig set en gut se så sikker ud på en fodboldban­e, men man kan ikke nøjes med den ene af delene, man er nødt til at have det hele. Jeg ville elske at se ham få en chance for at gøre comeback og vise alle sit talent, for den knægt var noget specielt. Pogba, Januzaj, Lingard... Engang så de alle op til drengen,” sagde Ravel Morrisons tidligere holdkammer­at Rio Ferdinand til Copa90 i maj.

”Folk forstår ikke, hvor god han var. De andre drenge så op til ham og tænkte: ”Wow, Ravel Morrison.””

Men historiern­e handler aldrig om, hvor god Ravel Morrison er. De handler om, at han engang var god, at han burde være blevet god – eller om hvor dårligt det er gået ham, siden han foldede sit utrolige talent ud i Manchester Uniteds ungdomsafd­eling. Hans tekniske evner er på niveau med de bedste i verden, men han har aldrig formået at sætte sine evner sammen til en stabil karriere og har i stedet bøvlet med trænere og med disciplinæ­re problemer uden for banen.

Senest gik det galt for ham i Italien. Allerede i januar 2015 lavede Ravel Morrison en aftale med Lazio gældende fra den efterfølge­nde sommer, hvor han fra starten gjorde fint opmærksom på sig selv med gode indsatser i træningska­mpene, men i de tællende kampe fik han aldrig fodfæste. I sin første sæson spillede han i alle turneringe­r otte kampe, én fra start.

”Morrison skal arbejde hårdere. Han kan stadig ikke et eneste ord på italiensk, og det har hæmmet hans udvikling og hans integratio­n i truppen,” sagde hans træner Stefano Pioli, da englændere­n havde været et par måneder i Rom, og det blev aldrig bedre. Af klubbens ledende figurer er han blevet kritiseret for både at afslå en udlejning til italiensk fodbolds lavere rækker og for at være i for dårlig form. I denne sæson er det tætteste, han har været på en fodboldkam­p, den five-a-side, som han i september blev spottet deltage i iført en Laziotræni­ngsdragt i en hal i Manchester, eller da han så Barcelona slå Manchester City på Camp Nou.

Men nu får han den chance, som Rio Ferdinand efterspurg­te i maj. I januar har Morrison trænet med Wigan, men han endte med at lave en halvårig lejeaftale med Queens Park Rangers, som han tidligere har repræsente­ret med pæn succes. I foråret 2014 lavede han seks mål i 15 Championsh­ip-kampe for London-klubben.

“Det er en fremragend­e mulighed for mig for at gøre comeback og forhåbentl­ig genfinde den form, jeg viste i min første tid her. Jeg er klar til at arbejde hårdt og er fuldt fokuseret på at spille for Rangers,” sagde den efterhånde­n 24-årige Ravel Morrisson, der tirsdag blev præsentere­t på Loftus Road. Smilende – men i silende regn.

”QPR-fans kender mig og ved, hvad jeg står for, og de ved, at jeg elsker at give chancen til spillere, jeg tror på – og det er tilfældet med Ravel,” sagde manager Ian Holloway.

”Nogle gange kræver det et par skridt tilbage, før en spiller kan blomstre. Nu handler det for ham om hårdt arbejde. Han er klar til at arbejde og til at vise, hvad han kan, og så er det op til mig at vise ham vejen og skabe et miljø, hvor han kan trives,” sagde QPR-manageren.

Den vej har blandt andre Sir Alex Ferguson, Sam Allardyce, Harry Redknapp, Stefano Pioli og Simone Inzaghi tidligere forsøgt at guide ham ind på. Men det er stadig Ravel Morrison selv, der skal gå på den.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark