Ekstra Bladet - Tipsbladet

HAN GLEMTE ALDRIG PALMERNE

-

Der var engang en ung dreng, der løb rundt og spillede fodbold på Gran Canaria ud for Afrikas vestkyst. Drengen var så god, at han i gennemsnit lavede mere end 100 mål per år, og de opdagede ham helt oppe i det spanske hovedland, 1000 kilometer mod nord. Barcelona ville have drengen, men han valgte at skifte til Real Madrid som 14-årig, og med tiden blev han en endnu bedre fodboldspi­ller. Han fik førstehold­sdebut på mægtige Estádio Santiago Bernabéu, han scorede mål og vandt titler, og han blev solgt for næsten 200 millioner kroner. Drengen blev til en mand, men han glemte aldrig øen i Atlanterha­vet. Han købte et hus til sine forældre i sin hjemby Las Palmas, og han fik et barn med en kvinde på øen, som han besøgte så tit, han kunne komme til det. Så da fodboldkar­rieren ramte et bump på vejen, besluttede han sig for, at den skulle genstartes, hvor fortælling­en i sin tid begyndte: Hjemme på Gran Canaria

For Jése Rodriguez, som fortælling­en handler om, har ikke haft noget godt halvår, siden han i sommer skiftede til Paris Saint-Germain. Han var et af sommerens profilindk­øb med en pris på 25 millioner euro, men han fandt sig aldrig til rette i den franske hovedstad, hvor han heller ikke på banen havde succes. Ni ligakampe, én plads fra start og ét mål blev det til i sæsonens første halvdel, og straks efter årsskiftet brugte PSG så yderligere nogle hundrede millioner kroner på at købe Julian Draxler, en direkte konkurrent til Jése. Spanieren måtte videre.

”Jése er nødt til at spille for at genfinde sin rytme og selvtillid. Her har han ikke mulighed for at spille regelmæssi­gt. At forlade klubben for at finde tilbage til hans bedste niveau og øge spilletide­n er klart en mulighed,” sagde Jéses landsmand og træ- ner Unai Emery i begyndelse­n af måneden.

Roma og særligt Middlesbro­ugh, hvis træner Aitor Karanka kender Jése fra deres fælles tid i Real Madrid, var inde i billedet, men de spanske medier har hele vejen igennem skrevet, at hovedperso­nen helst ville til La Liga, nærmere bestemt UD Las Palmas. Som barn nåede han aldrig at spille for Gran Canarias store klub, men med sin far besøgte han det gamle stadion Insular, hvor han overværede førstehold­ets kampe iført en gul spillertrø­je.

”Han vil gerne til Las Palmas, men har en løn, vi ikke har råd til. Der er vigtige klubber, der er villige til at betale hans løn. Derfor har vi en ulempe, og vi må vente,” sagde klubboss Miguel Angel Ramirez til Marca.

Så Las Palmas måtte se tiden an, og det samme måtte Jése, indtil agent og klub til sidst kunne få overtalt PSG til at lade ham gå på en lejeaftale, men stadig betale dele af hans løn, samtidig med at spilleren selv frasagde sig penge. Til sidst lykkedes det altså, og på Deadline Day kunne Las Palmas offentligg­øre, at Jése spiller resten af sæsonen på Gran Canaria. Klubben ville ikke afsløre, hvornår hans fly landede af frygt for at lamme lufthavnen med fans, men han blev præsentere­t tirsdag aften på stadion foran 10.000 fans.

”Jeg kommer her ikke for at være på ferie. Jeg er klar til at dø for UD (...) Det er sandt, at der var andre klubber interesser­et, men min holdning var klar, og alle kender den. Hvis jeg skulle skifte, skulle det være til UD,” sagde Jése ifølge lokalavise­n La Provincia.

Et eventyr skal have en morale, og her ville det være oplagt at lade Jése Rodriguez selv stå for den. I september 2014 tweetede han følgende:

”Nogle gange er en vagabonds lykke mere værd end alle verdens penge.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark