Ekstra Bladet - Tipsbladet

TIL EM-FEST MED ERHVERVSJU­RISTERNE PÅ AUC

- TEKST: THOMAS PYNDT

Bare rolig, jeg har købt ekstra rødvin,” sagde den søde studiesekr­etaer, da vi ankom til afslutning­sfesten ude på AUC. Tre år med erhvervsju­ra var slut, og det skulle selvfølgel­ig fejres, men rødvin var ikke vejen frem, når nu aftenen bød på en EM-finale efter middagen. Og det lykkedes at gøre noget ved det, for selv om det var efter klokken 17.30 en fredag i Aalborg Øst tilbage i 1992, da lukkeloven blev overholdt med hård hånd, fandt vi en grillbar og købte, hvad de havde af kolde øl.

Så der var rødvin til middagen og øl til kampen, som blev set på et 20 tommers fjernsyn, der blev rullet ind foran os 50 studerende og de par jura-professore­r, der var en del af festen. Her var hverken roligans eller danske flag malet i ansigtet, og vi var heller ikke mange, der kunne diskutere ret laenge om problemern­e med Henrik Andersens knaeskade, men det var også fuldstaend­ig ligegyldig­t, som finalen skred frem, og stemningen steg.

For det blev jo som bekendt et nervepirre­nde drama, der rev alle med, og til sidst stod alle på bordene og jublede – også de professore­r man var vant til at se i jakkesaet i TV Avisen, men som nu havde smøget aermerne på deres hvide skjorte op og lod glaeden strømme frit.

Og aftenen var jo langt fra slut endnu, for få kilometers cykeltur fra universite­tet var Jomfru Ane Gade og omegn ved at eksplodere i en glaedesrus. Det var en vanvittig kontrast at komme fra et halvlukket universite­t på kanten af Aalborg og så pludselig stå i den festfyldte gade, der var presset sammen af flere mennesker, end man kaempede sig igennem, når der var karneval i fjordbyen. Uanset om man kiggede ligeud eller op på vaertshuse­ne og diskoteker­nes 1. sal, stod og sad der folk og jublede og sang, mens Dannebrog blafrede alle steder. Og det var jo varmt som syd for Alperne, så fadøllen flød, og festen varede laenge.

Formiddage­n efter var hovedet i hvert fald mere end tungt, da en flok venner mødtes som aftalt på Boulevarde­n for at fylde ishockeysp­illerens Peugeot 205 med kurs mod Skagen, men inden vi tog mod nord, måtte jeg først i kiosken efter vaeske og et fysisk minde til samlingen. Colaer var der masser af, men alle aviser var udsolgt midt på formiddage­n den lørdag i Aalborg.

Det var aergerligt, men det gik endda, for selv om det er 25 år siden, står fornemmels­erne og følelserne fra den weekend stadig lysende klart – og raekken af Tipsblade fra slutrunden blev selvfølgel­ig gemt.

 ?? Foto: Lars Krabbe / Ritzau foto ??
Foto: Lars Krabbe / Ritzau foto
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark