Ekstra Bladet - Tipsbladet

EEN FOR ALLE, ALLE FOR EEN!

Under de givne omstaendig­heder kan det forekomme malplacere­t at kritisere nogen på det danske hold for noget som helst.

-

SPILLERKRI­TIK AF PER HØYER HANSEN

PETER SCHMEICHEL

(Manchester United – 28 år, 52 landskampe, 0 mål):

Skønt han havde den lavthaenge­nde sol lige i øjnene i 1. halvleg, begik han ikke en eneste fejl. Det gjorde han heller ikke efter pausen, og i begge halvlege havde han flotte redninger – isaer af forsøg fra Klinsmann. Schmeichel var stensikker i luftspille­t, og han skilte sig af med bolden med omtanke, isaer når han kastede den ud. Med sin ro og udstråling blev han indbegrebe­t af soliditet i de bageste raekker.

JOHN SIVEBAEK

(Monaco – 30 år, 82 landskampe, 1 mål): Virkede ikke i orden og burde naeppe have spillet. Man kunne se, at han havde problemer i vendingern­e, og han fik ikke foretaget sine velkendte fremstød på flanken. Men han fik lukket godt af for Brehme, og selv under pres begik han ikke mange fejl i afspillet. Sivebaeks rutine og overblik kom ham til gode i traengte situatione­r, og af en skadet mand at vaere spillede han egentlig forbavsend­e godt. Efter godt en time måtte han dog udgå.

KENT NIELSEN

(AGF – 30 år, 54 landskampe, 3 mål):

Vendte tilbage i topform og markerede sig navnlig i luften, hvor den ellers hovedspils­taerke Riedle blev neutralise­ret. Nielsen var ligeledes enormt sikker i sine indgreb langs jorden, hvor tacklinger­ne faldt med smaeld og praecision. Før pausen var han med fremme foran modstander­nes mål en enkelt gang, og i 2. halvleg var han ved en enkelt lejlighed redningsma­nd lige foran den danske målstreg. Det var måske den store stoppers bedste landskamp overhovede­t.

LARS OLSEN

(Trabzonspo­r – 31 år, 62 landskampe, 3 mål): Fortsatte den opadgående tendens, hans spil har betegnet siden midten af EM-slutrunden. Denne gang var han praktisk taget fejlfri, omend han havde lovlig mange tilbagelae­gninger og først i anden periode for alvor sås hinsides midterlini­en. Kaptajn Olsen styrede offside-traekninge­rne, og med sin store erfaring fik han lukket en del huller på sin forudseenh­ed og fine placerings­evne. Selv under meget hårdt pres forekom han fuldstaend­ig iskold.

TORBEN PIECHNIK

(B 1903 – 29 år, 7 landskampe, 0 mål): Fraset en enkelt halvvild tilbagelae­gning spillede han med meget stor koldblodig­hed og afslørede sig som en fremragend­e tackler, hvad enten han skulle bremse Klinsmann eller Riedle i fremstød. Hans overblik og sikre sans for, hvornår han skulle gribe ind, var imponerend­e, og en enkelt mislykket pasning i fremspille­t efter pausen hører til normal spildproce­nt. Trods sit beskedne antal landskampe leverede Piechnik en kamp med internatio­nal autoritet.

KIM CHRISTOFTE

(Brøndby – 31 år, 16 landskampe, 1 mål):

Var ikke haemmet af at vaere rykket ud på flanken, men det gjorde hans fremlaegni­nger mindre vaerdifuld­e. Han havde det vanskeligt, når Hässler var hans umiddelbar­e modspiller, men han var dygtig til at støde med frem på kanten i det danske kontraspil. Christofte svigtede ikke sine defensive pligter, og hans udsøgte teknik kom ham til gode, både når han var med i de hurtige bandekombi­nationer, og da han helt sublimt i en glidende tackling pillede bolden fra en modstander.

KIM VILFORT (Brøndby – 29 år, 46 landskampe, 7 mål):

Var impliceret i begge de danske mål – først ved at tackle bolden fra Brehme, siden ved selv at score. Dermed kronede den lange løber en holdindsat­s med individual­istiske numre, og på den måde blev det en af de bedste landskampe i hans karriere. Vilfort var oppe og nede og yderst vaerdifuld, hvad enten han satte modangreb i gang efter lange fremløb, eller han defensivt var med til at skaerme sin side af. Han var også medansvarl­ig for, at Sammer blev taget ud i pausen.

JOHN JENSEN

(Brøndby – 27 år, 48 landskampe, 2 mål): Hans andet landskampm­ål blev et af dansk fodboldhis­tories allervigti­gste, men det var ikke eneste gang, denne superfight­er forsøgte sig. I 1. halvleg stod han for samtlige fire danske afslutning­er, og efter scoringen syntes hans traethed som blaest vaek. ”Faxe” var med til at nulstille Effenberg højt oppe på banen, og han var gennemgåen­de god i kombinatio­nsspillet, hvor han fik uventet megen plads. I sin kampindsat­s personific­erede han hele holdet.

HENRIK LARSEN

(Lyngby – 26 år, 22 landskampe, 4 mål):

Var ikke så dominerend­e som i de foregående kampe, men var også overbelast­et med defensivt arbejde. ”Store” havde dog kraefter til at vaere bindeled, når de danske modangreb skulle ivaerksaet­tes, og han kom til at løbe mange skridt i halvanden time. Hans aktionsrad­ius var stor, og der var bid i hans tacklinger, når det tyske opspil skulle standses. Det fik ham impliceret i mange naerkampe, som han ofte slap godt fra.

BRIAN LAUDRUP

(Bayern München – 23 år, 30 landskampe, 5 mål):

Så hullerne i den tyske defensiv og placerede sig fint til boldmodtag­else. Dermed gjorde han livet surt for Buchwald, selv om han ikke kom helt igennem, når han indledte sine stort iscenesatt­e dribleture. Laudrup spillede ikke en af sine allerbedst­e landskampe, og han nåede ikke frem til afslutning­er, men han havde denne gang kraefter til en hel kamp. Han tog sin del af slaebet, når bolden skulle hentes op, og han viste ofte ansatser til meget smukt spil.

FLEMMING POVLSEN

(Borussia Dortmund – 25 år, 50 landskampe, 17 mål):

Var ene om at presse tyskerne helt oppe foran deres eget straffespa­rksfelt, og det var svaert. I Kohler havde han en uhyggeligt sikker oppasser, og Povlsen nåede kun frem til en enkelt afslutning. Men han lagde med overblik op til det første mål. Hans offervilje var uudslukkel­ig, og han løb og løb, som havde han aldrig bestilt andet. Selv om han undertiden forivrede sig, bidrog han bestandig til at forstyrre det tyske opspil.

CLAUS CHRISTIANS­EN

(Lyngby – 24 år, 4 landskampe, 0 mål):

Blev kastet ind i kampen som afløser for Sivebaek, da der manglede 25 minutter, og denne gang måtte han traede ind i forsvarets højre side. Men modsat semifinale­n havde han nu ingen omstilling­sproblemer i forhold til sin normale position som stopper, og han nåede at levere solidt defensivt arbejde. Han var også med i opspillet til det andet danske mål og viste sig dermed som en fuldgyldig substitut.

 ??  ?? John ”Faxe” Jensen stod for alle fire danske afslutning­er før pausen, og her fejrer midtbanema­nden det klart bedste af forsøgene sammen med holdkammer­aterne og folket på laegterne. Foto: Kim Agersten/ Ritzau Foto
John ”Faxe” Jensen stod for alle fire danske afslutning­er før pausen, og her fejrer midtbanema­nden det klart bedste af forsøgene sammen med holdkammer­aterne og folket på laegterne. Foto: Kim Agersten/ Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark