Ekstra Bladet - Tipsbladet

HJEMMEHOLD­ET FÅR REVANCHE I DEN IRSKE ’EL CLASICO’

-

FREDAG KL. 20.45 Athlone - Longford, 1X 2,25@ BET365, UNIBET

Weekenden skydes i gang med den irske udgave af El Clasico på naestbedst­e niveau, når aerkerival­erne fra Athlone og Longford mødes for fjerde gang i år.

Og lad det vaere sagt med det samme, at det er Longford, der har haft taget på hjemmehold­et i årets kampe, som alle er blevet vundet med en samlet målscore på 10-4.

Alligevel går dette spil altså imod Longford, og det skyldes flere faktorer. Dels har de to hold historisk spillet ret jaevne kampe på Athlone Town Stadium, hvor 24 opgør har resulteret i 8 hjemmesejr­e, 7 uafgjorte og 9 udesejre. Dels må gaesterne fra Longford klare sig uden angriber David O’Sullivan, som scorede hattrick, da Longford vandt det seneste besøg i Athlone med 4-3. Og dels er Longford altså uden manager, efter man skilte sig af med Alan Mathews.

Longford har hentet syv point de sidste tre kampe, mens Athlone ikke har vundet siden starten af maj. Men i et lokalderby som dette kan alt ske, og med baggrund i ovenståend­e virker det altså ikke helt utaenkelig­t, at Athlone rejser sig ved at tage point i en Clasico efter seks indbyrdes nederlag i streg.

LØRDAG KL. 19.00 Stjarnan – Akranes, Begge hold scorer 1,91 @ BET365

Bookmakere­n bet365 har placeret sig langt over markedet i denne kamp, hvor det virker overvejend­e sandsynlig­t, at gaesterne fra Akranes kommer på måltavlen, selv om de selvfølgel­ig møder op som outsidere.

Akranes har nemlig scoret mindst et mål i 7 af saesonens 8 kampe, og det er såmaend ingen ny tendens, da holdet generelt har scoret mål i tre af fire kampe under traener Gunnlaugur Jonsson.

Samme billede gaelder for Stjarnan, som har scoret mål i 7 af saesonens 8 kampe. Holdet har desuden scoret mål i 88 procent af de 74 hidtidige kampe under traener Runar Sigmundsso­n – og kun i 27 procent af disse har Stjarnan selv holdt målet rent.

Det virker altså sådan som et statistisk velkvalifi­ceret bud, at begge hold kommer på måltavlen. Og så er odds 1,91 fra bet365 altså attraktivt, når markedet generelt ligger omkring 1,70 på samme spil.

LØRDAG KL. 20.15 Cobh Ramblers - Shelbourne Cobh scorer første mål 1,66 @ BET365

Vi tyr til statistikk­en i denne kamp fra den naestbedst­e raekke i Irland. Her har Cobh Ramblers spillet otte hjemmekamp­e i denne saeson og scoret kampens første mål i syv af disse. Den sidste kamp endte 0-0 mod Waterford.

Omvendt har Shelbourne kun scoret det første mål i to af holdets otte kampe på udebane i denne saeson.

Udvider vi søgekriter­ierne og ser på de to holds praestatio­ner under de nuvaerende managers, er resultatet, at Cobh har scoret først i 22 af 34 hjemmekamp­e under Stephen Henderson, mens det blot er lykkedes for Shelburne i 10 af 36 udekampe under ledelse af Kevin Doherty.

Det virker med andre ord til, at odds 1,66 på, at Cobh og traener Henderson atter kommer først på måltavlen lørdag er en ganske fornuftig betaling.

SØNDAG KL. 17.00 Falkenberg­s – Syrianska, X ved pausen 2,30 @ BET365

Der er forholdsvi­s gode chancer for, at publikum på stadion med det saeregne navn Falcon Alkoholfri Arena må gå til pausen med en uafgjort stilling søndag aften.

Gaesterne fra Syrianska har nemlig spillet til uafgjort ved pausen i samtlige seks udekampe i denne saeson, mens det samme gaelder for 4 af Falkenberg­s 6 hjemmekamp­e.

Ser vi på totalen for de to hold under de nuvaerende traenere er billedet, at Falkenberg­s hjemme og ude har spillet til uafgjort ved pausen i 54 procent af holdets kampe med Hans Eklund som traener, mens det samme gaelder for 52 procent af Syrianskas kampe med Bosko Orovic i spidsen.

Odds 2,30 på endnu et X ved pausen ligner et vaerdifuld­t spil hos bet365.

SØNDAG KL. 18.00 Asane – Fredriksta­d, Over 3,5 mål 3,25 @ BET365

Den naestbedst­e raekke i Norge byder traditione­lt på mange målrige kampe, og det har således vaeret en god tommelfing­erregel over de sidste mange saesoner, at mindst hver tredje kamp her indeholder mindst fire scoringer.

I tilfaeldet Asane gaelder, at holdet har leveret flere end 3,5 mål i fire af saesonens seks hjemmekamp­e. Tager vi også sidste saeson med, lyder andelen på 8 af 21 kampe, svarende til 38 procent – eller odds 2,63.

For Fredriksta­d gaelder, at tre af holdets seks kampe på udebane i denne saeson har indeholdt mindst fire scoringer. Og medtager vi hele sidste saesons udekampe også, lander vi såmaend på samme facit som for Asane: nemlig at 8 af 21 kampe er endt med over 3,5 mål.

Markedet har lagt sig på odds omkring 2,85 på dette spil, så når bet365 frister med 3,25 ligner det altså et vaerdispil, det er vaerd at gå til.

SØNDAG KL. 20.00 Viking – Haugesund, Haugesund scorer første mål 2,04 @ UNIBET (2,25 @ BET365)

Bookmakern­e har Viking som forholdsvi­s stor favorit til at score det første mål mod Haugesund, men det er der sådan set ingen grund til, hvis man gransker de to holds statistikk­er inden for området.

Viking har nemlig blot scoret det første mål i 4 af saesonens 13 kampe, mens Haugesund er kommet på tavlen først i 6 af 13 kampe.

På hjemmebane har Viking scoret det første mål i 3 af 6 kampe, mens Haugesund har scoret først i 4 af 7 udekampe. Og ser vi alene på de enkelte holds kampe mod modstander­e fra den nederste halvdel af tabellen er facit, at Viking har scoret først i 4 af 12 af disse kampe, mens det samme gaelder for Haugesund i 4 af 6 udekampe.

Odds 2,04 på, at Haugesund scorer det første mål ligner det mest vaerdifuld­e odds. Spillet kan i øvrigt også saettes hos bet365 til odds 2,25, men her returneres indsatsen ikke ved en målløs uafgjort, som det er tilfaeldet hos Unibet.

 ?? Foto: Ritzau/Ole Frederikse­n ?? Det er ikke så ofte, fotografer­ne kommer omkring Cobh Ramblers og Shelbourne. Her spiller Shelbourne europaeisk mod OB tilbage i 2006. Den irske traditions­klub har mødt klubber som FC Barcelona, Real Madrid og Brøndby IF, men holdet må i øjeblikket...
Foto: Ritzau/Ole Frederikse­n Det er ikke så ofte, fotografer­ne kommer omkring Cobh Ramblers og Shelbourne. Her spiller Shelbourne europaeisk mod OB tilbage i 2006. Den irske traditions­klub har mødt klubber som FC Barcelona, Real Madrid og Brøndby IF, men holdet må i øjeblikket...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark