Ekstra Bladet - Tipsbladet

SÁNCHEZ’ DÅRLIGE UGER

-

For 51 uger siden fik Chelsea en fodboldlek­tion af Arsenal, der efterfølge­nde fik Chelsea-manager Antonio Conte til at lave formatione­n om og spille med tre mand nede bagved i stedet for fire. Alexis Sánchez åbnede scoringen efter en fejl af Gary Cahill, Theo Walcott gjorde det til 2-0 tre minutter senere, og kort før pausen snød Mesut Özil så N’Golo Kanté og gjorde det til 3-0.

Arsené Wenger havde før kampen talt om et Arsenal på vej frem, og bagefter kunne man med Arsenal som treer i tabellen igen begynde at overveje, om Le Professeur endelig havde fået skruet et mandskab sammen, der for første gang siden 2004 kunne vinde mesterskab­et.

I stedet for at rokke ved manager Contes position blev kampen startskudd­et til Chelseas efterfølge­nde march op gennem tabellen, mens Arsenal trods yderligere 20 ligascorin­ger af Alexis Sánchez for første gang i Wengers tid ikke kvalificer­ede sig til Champions League.

Det gav som ventet ikke Alexis Sánchez yderligere motivation til at blive i Arsenal, og da chileneren tidligt i transfervi­nduet lod forstå, han gerne ville vaek – med Manchester City som aftager – lignede det et af sommerens oplagte klubskifte­r.

Men Arsenal fik ikke fundet en afløser, da forhandlin­gerne om et køb af Thomas Lemar strandede, og så måtte Sánchez indstille sig på at blive i Arsenal i de sidste 10 måneder, eller i hvert fald indtil januar, hvor klubberne igen må handle.

”Sánchez har under et år tilbage af hans kontrakt og takker nej til 60-70 millioner pund. Efter saesonen skal man muligvis ud og købe en spiller for den maengde penge. Det kan ende med at koste os dyrt. Man bliver nødt til at traeffe beslutning­er, hvor man skal ofre en spiller eller to,” sagde Arsené Wenger efterfølge­nde til tv-kanalen beIN SPORTS.

Spørgsmåle­t er nu, om det bliver det eneste offer, Arsenal bringer ved at holde på Sánchez.

For Chile tabte to afgørende VM-kvalkampe, først til Paraguay på hjemmebane på deadlineda­g og derefter ude til upåagtede Bolivia i højderne i La Paz.

Med to kampe mod Ecuador og Brasilien i oktober og ét point op til Peru og Argentina på fjerde- og femteplads­en (der giver to playoffkam­pe mod New Zealand) er Sánchez og Chile i alvorlig fare for helt at misse VM.

”Jeg så, han var vaek. Han var fuldstaend­ig ude af form. Han er federe end saedvanlig­t. Uden hans antrit fik han aldrig sat Paraguays forsvar af,” sagde Sánchez’ tidligere ungdomslan­dsholdstra­ener José Sultanay til den chilenske avis La Cuarta.

”Du bliver traet, når de kritiserer dig med og uden grund, du bliver traet af, at de vil se dig fejle, du bliver traet af at sige til dig selv, at du må mande dig op efter at have graedt efter et nederlag, og du bliver traet af at sige til hele verden og de folk, der er imod dig, at alt er OK. Og det vaerste er, at ingen er klar over, hvordan det påvirker dig. Jeg spiller med nummer syv for Chile, og det er et kaempe ansvar, så det gør mig ked af det, når journalist­er og dårlige personer kritiserer uden at forstå,” skrev Alexis Sánchez på Instagram efter nederlaget i Bolivia.

At Sánchez skulle have problemer med vaegten har Arsenal afvist, men tilbage står, at London-klubben nu skal jagte resultater i Premier League og Europa League med en på det seneste alt andet end glad forward, der fik 62 minutter i 0-4 nederlaget til Liverpool og et kvarter i sidste weekend mod Bournemout­h efter den lange flyrejse fra Bolivia.

Til weekenden har Sánchez og Arsenal en stor modstander igen i form af Chelsea, der ligesom forud for 3-0 kampen i september sidste år ikke har vaeret overbevise­nde. Og som Sánchez og Arsenal har fungeret hidtil i denne saeson, for ikke at sige store dele af 2017, skal der en del fantasi til at forestille sig en ny Sánchez-opvisning, hvor kaerkommen den end ville vaere for Arsenal, Wenger og en chilensk forward under maksimalt pres.

 ??  ?? Foto: AP Photo/Kirsty Wiggleswor­th
Foto: AP Photo/Kirsty Wiggleswor­th

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark