Ekstra Bladet - Tipsbladet

Silkeborg mod øst

-

Tipsbladet havde vaeret med Silkeborg på europaeisk turné. I UEFA Cuppen mødte jyderne Spartak Moskva på udebane, og det var lige ved at gå helt galt. Men efter 3-0 ved pausen spillede Silkeborg sig tilbage i kampen og kunne i sidste ende rejse hjem med et nederlag på 3-2.

”Jeg kender østeuropae­iske hold fra min egen tid som aktiv. De kan naesten aldrig holde koncentrat­ionen i 90 minutter, så jeg sagde til spillerne, at de skulle blive ved med at tro på det. Et enkelt mål, og vi ville vaere med i kampen igen,” sagde Silkeborg-traener Preben Elkjaer om sine pauseinstr­uktioner.

Spartaks hjemmebane var under ombygning, så kampen blev spillet på Lokomotivs hjemmebane, ”hvor der på de frønnede og afskallede traebaenke er plads til 20.000 tilskuere.” Silkeborg havde ikke fået lov til at traene på kampbanen, fordi en stadionins­pektør havde forbudt det med henvisning til massiv regn.

”Jeg vil da ikke afvise, at de manglende kendskab til banen var skyld i, at spillerne havde svaert ved at stå fast de første 20 minutter,” sagde Elkjaer.

Med til Moskva havde Silkeborg 136 sponsorer, der blandt andet var inviteret til ”russisk aften” på Hotel Cosmos, bygget til OL 1980.

”Som Orla Madsen tørt bemaerkede dagen efter arrangemen­tet, så havde de ikke fået så meget, som de havde aftalt. Her hentydede han til det tøj, de russiske dansepiger ikke var iført, men den raske omgang strip lod nu ikke til at genere det silkeborge­nsiske sponsorsel­skab.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark