Ekstra Bladet - Tipsbladet

EN LILLE DRØM OM HANNOVER

-

Selv om Jannik Pohls mor og far blev skilt tidligt, og hans far efterfølge­nde også arbejdede med Siemens i Tyskland og andre steder end i Danmark, så har angriberen staerke tyske rødder. For eksempel taler han sproget flydende.

”Min far laerte godt nok dansk med det samme, da han flyttede herop, men han taler tysk til os. Han har arbejdet meget i udlandet med Siemens, så han har ikke vaeret der hver eneste dag, men jeg har selvfølgel­ig snakket meget med ham, og så har jeg også vaeret nede at besøge min familie i Tyskland. Så kom min far hjem om vinteren og tog os til Hannover i nogle uger.”

”Når vi sidder og snakker i dag, så taler han tysk til mig, og jeg taler dansk til ham. Det er lidt sjovt, men jeg har fået sproget i hovedet på den måde, og heldigvis for det, for det er sgu kedeligt at laere tysk i skolen. Selv om jeg kunne det, var det kedeligt med alle de bøjninger,” siger Jannik Pohl med et grin.

Og hans faedrene ophav har selvfølgel­ig også sat sit praeg på fodboldint­eressen, for det har altid vaeret Bundesliga­en, der har fyldt, og AaB-angriberen faldt tidligt for Hertha Berlin.

”Jeg burde jo holde med Hannover 96, når nu min familie er derfra. Jeg har også altid taenkt, at det kunne vaere vildt fedt at spille for klubben, faktisk endnu federe end for Hertha Berlin, der har vaeret mit favorithol­d, siden jeg var bette.”

”Men jeg syntes, at de spillede i nogle fede blå trøjer, og så havde de en angriber, der hed Michael Preetz, der blev min favoritspi­ller. Siden da har jeg holdt med Hertha. Mine storebrødr­e havde også hver deres hold, og min far holdt selvfølgel­ig med Hannover. Man skal jo heller ikke holde med de samme,” siger Jannik Pohl, der lige nu er langt fra Hannover 96, men alligevel går med en lille drøm om måske engang at gøre, som Uffe Bech har gjort.

”Tja, han er der jo nok kun for fodboldens skyld, mens jeg ville vaere der for meget andet. De giver jo nok mere i løn, men jeg tror egentlig godt, at vi kunne spille lige op med dem. Nej, måske ikke nu, hvor de er tilbage i Bundesliga­en, men de rykkede jo ned i sidste saeson, og et 2. Bundesliga­hold kunne vi i AaB nok godt spille lige op med.”

”Det kunne vaere rigtig sjovt en gang, men lige nu er mit fokus selvfølgel­ig på AaB og på at få nogle resultater med dem. AaB er virkelig en klub, der betyder noget for mig, og det er den klub, der har lavet mig som spiller, så at have succes her ville betyde rigtig meget. Men hvis man nu havde et par gode saesoner her og så tog til Hannover og fortsatte...”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark