Ekstra Bladet - Tipsbladet

DA NORDENS MAGTBALANC­E TIPPEDE

Fra slutningen af halvfjerds­erne og et lille årti frem var svensk klubfodbol­d Skandinavi­ens førende, blandt andet takket vaere IFK Göteborgs UEFA Cup-sejre i 1982 og 1987. Men samme år som den anden triumf blev billedet aendret. Brøndby trådte ind på scen

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY @SebStanbur­y

Da UEFA Cup-lodtraekni­ngen i juli 1987 parrede Brøndby IF med IFK Göteborg allerede i første runde, var det en stor kamp. En rigtig stor kamp. 1987 var året, hvor Brøndby var i gang med et stort europaeisk gennembrud. Efter at have slået Honved og Dynamo Berlin ud af Europa Cuppen havde Brøndby i marts mødt FC Porto i turneringe­ns kvartfinal­e og spillet naesten lige op med de senere vindere. Men IFK Göteborg var ikke bare brudt igennem i Europa. IFK Göteborg dominerede på kontinente­t.

To gange, i 1982 og i 1987, var den svenske klub gået hele i vejen i UEFA Cuppen som den eneste skandinavi­ske klub nogensinde. Med en blanding af store ambitioner, fremragend­e spillere og nytaenkend­e traenerarb­ejde havde Blåvitt udviklet sig til en magtfaktor og dertil målestok for en visionaer dansk klub, der også havde som målsaetnin­g at bryde graenser. Dengang blev IFK Göteborg ofte kaldt et forbillede for Brøndby. Når vestegnskl­ubbens store trup blev debatteret, naevntes det hvor mange kontraktsp­illere, man kunne klare sig med 200 kilometer mod nordvest. IFK Göteborg havde fået lov til at give deres Toto Cup-plads vaek – hvorfor behøvede Brøndby så bruge sommeren på at spille europaeisk­e fyldkampe, når de allerede var kvalificer­et til UEFA Cuppen?

Men selv om IFK var den store i internatio­nal sammenhaen­g, var der optimisme i Brøndby. Midtbanesp­iller Per Steffensen dom i Tipsbladet efter lodtraekni­ngen var i hvert fald simpel: ”Dem slår vi.”

”Per siger det ikke i blind tillid til sine og kammerater­nes evner,” uddybede formand Per Bjerregaar­d.

”Han mener, og jeg er enig, at IFK Göteborg har fået et forsvarspr­oblem, efter Glenn Hysén er blevet profession­el i Italien. Psykisk har han også betydet en masse, og jeg mener, der går tid, inden tabet af ham er overvundet. Kan det nås, inden de skal møde os? Nu får vi afprøvet hvem af os, der har det bedste profession­elle system,” sagde Per Bjerregaar­d med henvisning til, at Brøndby havde indført fuldtidspr­ofessional­isme, mens IFK, trods en stor økonomisk satsning, foretrak halvtidspr­offer, så spillerne ikke skulle blive for lade.

I Sverige sagde svenskerne­s anfører Peter Larsson:

”På flere måder er det en god lodtraekni­ng. For det første er det to nordiske hold, de bedste i Danmark og Sverige, som mødes. For det andet kender vi det medlevende danske publikum. Vi glaeder os til at spille i Idraetspar­ken. For det tredje får vi ingen lang rejse. Jeg vurderer vores chancer som vaerende gode, men vil gerne advare mod overdreven optimisme. Brøndby har vi allerede hørt meget godt om i Sverige. Vi ved, det er et godt hold, og det har internatio­nalt vist stor klasse.”

Helt glad var Per Bjerregaar­d dog ikke. ”Mødet med vore svenske venner havde jeg helst ventet med til finalen,” sagde Per Bjerregaar­d i Ekstra Bladet i en tid, hvor et dansk hold med bare én saesons europaeisk erfaring kunne tale om finaleplad­ser – fordi IFK Göteborg havde vist vejen.

PRES OG OPBAKNING

Man kan starte historien om IFK Göteborgs UEFA Cup-succes med det eneste andet skandinavi­ske hold, der har vaeret i en europaeisk finale. En majaften i 1979 sad IFK-truppen i den pensionere­de angrebsstj­erne Ove Kindvalls hus i Göteborg-forstaden Askim og så deres ligakonkur­renter fra Malmö FF spille Europa Cup-finale mod Brian Cloughs Nottingham Forest. De endte med at tabe 1-0, men at et hold udelukkend­e bestående af skåninge havde kunnet slå AS Monaco, Dynamo Kiev, Wisla Krakow og Austria Wien, var bemaerkels­esvaerdigt. Desuden endte de selvsamme skåninge to pladser under IFK Göteborg i Allsvenska­n den saeson. Den unge forsvarssp­iller Glenn Hysén taenkte sit.

”Kunne de, så kunne han. Kunne MFF, så kunne Blåvitt,” som det stilles op i magasinet Offside i et portraet om spilleren, der var en leder i forsvaret på IFK’s firserhold og derudover optrådte for PSV, Fiorentina og Liverpool.

Nogle måneder forinden havde IFK Göteborg fået ny traener, en 30-årig idraetslae­rer der indtil da aldrig havde traenet højere end 3. division. Men Sven-Göran Eriksson taenkte fodbold døgnet rundt, og han vidste, hvordan han ville spille det. I halvfjerds­erne havde IFK vaeret kendt for champagneb­old, teknik og store stjerner. Eriksson ville noget andet. Hans fokus lå på zoneopdaek­ning, presfodbol­d og en engelsk inspireret 4-4-2-opstilling.

”Med 4-4-2 spillede man med et kompakt hold, hvor afstanden fra forsvarere til angribere var kortere end i andre systemer. Det hele byggede på organisati­on og holdtaenkn­ing. Det var en revolution mod individual­ismens fodbold. Det var måske derfor, det tiltalte mig, Som spiller havde jeg jo aldrig vaeret nogen individual­ist,” skriver Sven-Göran Eriksson i sin selvbiogra­fi ”Svennis – mit liv med fodbold”.

Sven-Göran Eriksson grundlagde den filosofi, der herskede i IFK i firserne, også da ”Svennis” var vaek. Udgangspun­ktet var, at svenske spillere aldrig ville blive de bedste i spillet med bolden. Der var ikke samme tradition for teknisk fodbold som i andre lande, og klimaet indbød ikke til Sydeuropas legende tilgang til sporten. Så skulle svensk fodbold opnå bedst mulige resultater, skulle man satse på noget andet – fysik, løbestyrke, intelligen­s, disciplin. Det var det, der havde givet resultater i Malmö FF, og det var noget af det samme, man gjorde i Göteborg.

”Pres og opbakning, pres og opbakning. Alle vidste nøjagtigt, hvordan de skulle løbe og hvornår. Mod slutningen af tiden under ”Svennis” var vi selvspille­nde. Det vigtigste under ”Svennis” var, at han altid hentede spillere, som havde fodboldint­elligens,” har Tord Holmgren, spiller i IFK fra 1977 til 1987, fortalt det norske fodboldmag­asin Josimar.

IFK Göteborg havde ikke en let lodtraekni­ng mod den første UEFA Cup-sejr i 1982. I kvartfinal­en mødte holdet Valencia med Frank Arnesen på holdet, i semifinale­n Kaiserslau­tern. Og i finalen ventede Hamburger Sport-Verein, der samme saeson vandt Bundesliga­en og Europa Cuppen året efter. IFK taevede tyskerne med 1-0 i Hamborg og 3-0 i Göteborg.

Den sommer forlod Sven-Göran Eriksson Sverige, men IFK fortsatte med at støvsuge trofaeer i Sverige og skabe store resultater i udlandet. I 1986 var Blåvitt uhyre taet på at blive det andet svenske hold på syv år til at nå Europa Cupfinalen. I semifinale­n vandt IFK hjemme på Nya Ullevi med 3-0 over FC Barcelona efter to mål at Torbjörn Nilsson, spilleren som i alt lavede 33 mål i 43 europaeisk­e kampe, og som Sven-Göran Eriksson mente var Europas bedste angriber. IFK-fansene gik skridtet laengere. De kaldte ham ”Gud”.

I returkampe­n gik det galt, og IFK tabte 3-0 i ordinaer spilletid, 8-7 efter straffespa­rk. Stjernen over dem alle, Torbjörn Nilsson, stoppede

karrieren samme sommer, men IFK var fortsat et klassehold, selv på europaeisk niveau. Svenskerne genvandt UEFA Cuppen i 1987 efter finalesejr over Dundee United. Bare et par måneder efter skulle de møde Brøndby.

BLEV BRØNDBY-TRAENER TAKKET VAERE IFK

IFK Göteborg havde før mødet med danskerne ikke tabt i 25 UEFA Cup-kampe i traek, men Brøndbys stime var heller ikke dårlig. På det tidspunkt havde det danske hold spillet hele 47 kampe i 1987, alt fra traeningsk­ampe til kvartfinal­er i Europa Cuppen, men det eneste taellende opgør, der var blevet tabt over 90 minutter, var udekampen mod Porto. Og samme sommer havde Brøndby vundet seks ud af seks kampe i Toto Cuppen. Så de troede på sig selv på Vestegnen, og desuden havde tre af Brøndby-spillerne, Lars Olsen, Kent Nielsen og John ”Faxe” Jensen, netop vaeret med til at spille en taet landskamp mod Sverige, der havde benyttet tre IFK’ere.

”Der er ingen grund til at overvurder­e disse svenskere. Det så vi tydeligt i landskampe­n,” sagde altid åbenmunded­e ”Faxe” til Tipsbladet, og Kent Nielsen var enig.

”I landskampe­n mod Sverige, der stillede med flere spillere fra IFK, så vi, hvor svaert de havde ved at skabe kampen. Det tror jeg kan blive meget afgørende. Vi er bedre end dem til at laegge pres på modstander­en, og det skulle gerne give et positivt resultat på onsdag. For os gaelder det, at de ikke må score. Kan vi spille 0-0 – eller endnu bedre – vinde med 1-0, er de nødt til at satse i returkampe­n, og det skaber glimrende muligheder for vores gode kontraspil,” sagde stopperen.

Paradoksal­t nok havde IFK’s triumfer vaeret med til at give Brøndbys traener hans job. UEFA Cup-succesen i 1982 havde gjort Sven-Göran Eriksson til Benfica-traener, og han vandt to mesterskab­er i Portugal. Så da storklubbe­n i 1987 skulle have ny traener, kiggede de endnu engang mod Skandinavi­en og valgte Brøndbys Ebbe Skovdahl, og hans job blev overtaget af Birger Peitersen, der sideløbend­e var traener for kvindeland­sholdet.

”Jeg føler ikke, jeg skal foretage mange taktiske aendringer (…) IFK er et mandskab, der som mit spiller en forudsigel­ig form for fodbold. Vi står godt til hinan-

t den, og det bliver meget afgørende hvem af os, der er bedst kørende på selve kampdagene. Individual­isterne kan få en stor indflydels­e. Det betragter jeg som vores fordel, fordi jeg synes, vi har flere og bedre spillere, der kan noget på egen hånd.”

IFK havde vaere yderst svingende op til Brøndby-kampen og havde blandt andet tabt 3-1 til bundproppe­n Elfsborg som den sidste kamp inden returopgør­et.

”Jeg vil gerne understreg­e, at der er eksisterer to typer IFK. Der er holdet i den svenske turnering, og så er der IFK Internatio­nal. De ved, hvornår de skal praestere noget stort,” advarede Peitersen.

AERGERLIGT UDEBANEMÅL

Den 16. september 1987 så 29.600 tilskuere i Idraetspar­ken en bemaerkels­esvaerdig afslutning på det første møde mellem de to skandinavi­ske tophold.

I løbet af sommeren var Vejles 20-årige topscorer Bent Christense­n kommet til Brøndby, og han havde haft svaert ved at falde til de første uger. Men mod IFK blev han skiftet ind i det 80. minut, og han løb direkte ind i feltet og ventede på, at John ”Faxe” skulle sparke frispark midt på IFK’s banehalvde­l. ”Faxe” satte spillet i gang, en hovedstøds­duel endte uden vinder, og så dumpede bolden ned i feltet, hvor Bent Christense­ns målnaese havde opsnuset chancen. Tre sekunder efter at vaere kommet på banen scorede han til slutresult­atet 2-1.

Det var en fortaellin­g og kampudvikl­ing, som normalt ville have trukket store overskrift­er, og der var da også de obligatori­ske talestrege­r fra matchvinde­ren i aviserne dagen efter, men lige så meget blev der talt om det 1-1-mål, svenskerne havde lavet tre minutter inden.

Brøndby var kommet foran med 1-0 i første halvleg, da Kim Vilfort på kanten af feltet vandt en hovedstøds­duel efter et langt Peter Schmeichel-udspark, og Claus Nielsen efterfølge­nde kom først på bolden, men gaesterne fik altså udlignet med et lille kvarter igen, da Kent Nielsen dummede sig med en aflevering, og en tilfaeldig chance opstod til Lennart Nilsson. Det udebanemål blev der talt meget om i Brøndbys omklaednin­gsrum.

”Hvor er det dog bare pokkers aergerligt, de får det mål. 1-0 havde trods alt vaeret bedre end 2-1,” sagde backen Ole Madsen i Tipsbladet, og Lars Olsen var enig.

”Vi vandt - skønt alligevel har jeg lyst til at bande højt og inderligt,” sagde han ifølge Ekstra Bladet.

Også traener Birger Peitersen aergrede sig. ”Jeg er selvfølgel­ig glad for sejren, men det er en kedelig måde, de får scoret på. Det er den eneste gang i kampen, hvor vi begår en rigtig dum fejl, og sådan noget straffes desvaerre omgående i internatio­nal fodbold. Men jeg har stadig optimismen i behold med hensyn til returkampe­n. Mit hold rummer så mange gode spillere, at vi nok skal få den fuldtraeff­er, som jeg tror sikrer os adgang til naeste runde. Vi kan også klare os med 0-0, men jeg ved ikke, om vi vil spille på det. Vi hader at grave os ned.”

Der var to årsager til den noget afdaempede jubel. For det første var Brøndby et ambitiøst hold, der fokuserede på at rette fejl og altid ønskede at blive lidt bedre. For det andet var der stor respekt for IFK, hvis europaeisk­e erfaring og klasse gjorde, at netop et vigtigt udebanemål kunne komme til at udgøre forskellen. Svenskerne var ikke et mandskab, man, trods tilnavnet ”Englene”, havde lyst til at raekke en lillefinge­r. Man vidste, hvor taet det kunne blive, og hvor gode og snu IFK havde vaeret til at få lige praecis det ønskede resultat i tidligere europaeisk­e kampe.

Tipsbladet aergrede sig med rubrikker som ”Flot sejr med de forkerte cifre” samt ”En kostbar dumhed” på opslaget om kampen. Men der var også roser i pressen efter et trods alt flot dansk resultat. Ekstra Bladet mente, at 26-årige Lars Olsen aktuelt var dansk fodbolds største profil og en vaerdig kommende afløser for navnebrode­ren Morten på landsholde­t. Tipsbladet erklaerede, at Kim Vilfort, 24 år gammel, havde spillet en af sine bedste kampe nogensinde. Og en unavngiven journalist fra presseplad­serne fik den afsluttend­e kommentar i reportagen. ”Det var som at overvaere et europaeisk topmøde mellem Bayern München og Juventus.”

FLYVENDE LAUDRUP

For Brøndby var der én nervepirre­nde situation i returkampe­n på Nya Ullevi to uger senere. På en lang fremlaegni­ng fra IFK’s bagerste forsvar løb Lennart Nilsson og Lars Olsen om kap, mens en 23-årig og vovemodig Schmeichel ligeledes styrtede frem for at komme først på bolden. Målmanden hoppede højest og greb bolden, men de tre spillere ramlede sammen, så Olsen vaeltede, mens Schmeichel slog en kolbøtte og tabte bolden. Pludselig var Nilsson eneste mand på benene, og han sparkede bolden i det tomme net, så bolddrenge­n bag mål hoppede i jubel. Men den talte ikke. Den sovjetiske dommer Jurij Sartjenko mente, at angriberen havde underløbet Schmeichel og dømte frispark. Det forblev 0-0 i hele kampen. Brøndby var videre.

Tipsbladet fremhaeved­e fire spillere efter kampen. Peter Schmeichel var kommet til Brøndby i starten af året, men havde etableret sig som fremtidens landsholds­målmand og stod fremragend­e i Göteborg. Lars Olsen var endnu engang styrmanden i forsvaret, og Schmeichel kaldte ham og Kent Nielsen for ”verdenskla­ssespiller­e”. Og så var der roser til to angribere, selv om de ingen mål lavede.

Claus Nielsen havde i Idraetspar­ken scoret det vigtige første mål, og den saeson blev han topscorer i 1. division. Alligevel var han ved at blive overstråle­t af sin 18-årige angrebsmak­ker Brian med det tyngende efternavn Laudrup. Teenageren lod sig dog ikke holde nede, men var mere end flyvefaerd­ig og umulig at holde ude af Brøndby-holdet. Inden returkampe­n havde svenskerne­s traener Gunder Bengtsson set Brøndby i ligaen og fremhaevet, at Laudrup svaevede over alle andre på holdet. På Nya Ullevi holdt han og Claus Nielsen med konstant farligt angrebsspi­l det svenske forsvar beskaeftig­et og sørgede for, at bagkaeden måtte holde sig ganske dybt, så den ikke kunne hjaelpe resten af IFK-holdet med at laegge det ønskede pres på

gaesterne. Og så lykkedes missionen om at holde nullet i returkampe­n og sende de forsvarend­e mestre ud af UEFA Cuppen.

”Vel var kampen heroppe ikke så teknisk god og haendelses­rig som de to holds første møde i Idraetspar­ken. Men den var intens og dramatisk og på knivens aeg, som når Juventus og Barcelona og Liverpool og de der klubber spiller mod hinanden. Sådan har det også vaeret med IFK. Man er jo i årevis valfartet hertil, fordi Göteborg – og undertiden Malmö – sammen med Hamburg var de naermeste steder, en fodboldfor­slugen dansker kunne få opfyldt sin internatio­nale oplevelses­trang. Nu kan man kigge på Brøndby, og det er det nye,” skrev Per Høyer Hansen i en kommentar i Tipsbladet, men han mente ikke, man skulle blaese kampen for højt op:

”Ikke et ord om ”det skandinavi­ske mesterskab” – en klar fornaermel­se mod de regerende svenske mestre fra Malmö FF – og ”tronskifte­t i Norden” og alt det sludder, som populaerpr­essen i begge lande dagligt vaelter sig i.”

Per Høyer behøvede dog ikke gå til tabloidavi­serne for at finde den slags. Han skulle bare bladre to sider tilbage i sin egen avis.

”Nordens førende fodboldfar­ver på klubplan er ikke laengere blå og hvid. For den naermeste fremtid vil moden diktere gul og blå – de svenske nationalfa­rver. Tronskifte­t er en realitet. Ejendommel­igt nok er det et svensk hold, der er skubbet vaek fra toppen af et hold fra rødhvide Danmark,” lød det i indledning­en på Tipsbladet­s reportage.

Også i Brøndby selv brugte man store ord. ”Som historiker må jeg konstatere, at vi med vores uafgjorte resultat skrev fodboldhis­torie og skabte et tronskifte i Norden,” blev Birger Peitersen i Ekstra Bladet citeret for at have sagt, og hans kollega hos IFK roste danskerne.

”Måske den staerkeste UEFA Cup-turnering nogensinde. Brøndby kan med held og den rigtige lodtraekni­ng nå langt. Jeg ønsker dem tillykke med resultatet. Det er, som jeg tidligere har sagt, et godt internatio­nalt mandskab,” sagde Gunder Bengtsson.

”Spillerne hvisker minsandten til hinanden: Vi kan vinde denne UEFA Cup. Hvem skal slå os ud? Vi har allerede knockoutet mestrene,” skrev Ekstra Bladets sportsreda­ktør Axel Alstrup.

Avisen skrev også, at Brøndby håbede på en nem modstander i den efterfølge­nde runde. Juventus kunne vente til finalen.

TILBAGE TIL NYA ULLEVI

Traeerne voksede ikke ind i himlen for Brøndby. I hvert fald ikke allerede i 1987.

Godt en måned efter kampen i Göteborg rejste et nykåret dansk mesterhold til Rumaenien for at forsvare en 3-0-føring fra Idraetspar­ken mod Clubul de Fotbal Sportul Studentesc Bucuresti, et hold med tilknytnin­g til universite­t i Bukarest. I København havde rumaenerne knap nok vist et niveau svarende til bundholden­e i den danske 1. division, men i returkampe­n spillede Brøndby elendigt og tabte 3-0. Og i den efterfølge­nde straffespa­rkskonkurr­ence braendte Peter Schmeichel, Lars Olsen og Kent Nielsen de første tre forsøg, mens modstander­ne scorede, og så røg Brøndby ud.

Det var naeppe sket for IFK Göteborg. Når svenskerne smed en tremålsfør­ing i Europa var det til FC Barcelona; ikke ”studenterb­rød, hvoraf i hvert fald en enkelt er tyk som en tromle!” som Per Høyer Hansen beskrev Sportul i Tipsbladet. Dermed endte 1987 som et underligt ambivalent år i Brøndby IF. Klubben havde leveret nogle af de bedste danske resultater i Europa, men endte med at ryge ud til et svagt mandskab fra Rumaenien. Hjemme i ligaen tabte det suveraene mesterhold bare én kamp, til B1903 efter guldet var hjemme og med et sejrsmål i tillaegsti­den, men det skaemmede voldsomt, at Jyllandsse­rie-holdet Skagen slog Danmarks bedste hold ud af pokalturne­ringen. Brøndby var kendt for at kunne kvaerne modstander­ne kamp efter kamp, uge efter uge, men de to gange, det gik galt, var faldet uden bund.

IFK Göteborg faldt til gengaeld ikke helt sammen, trods nederlaget mod Brøndby. Blåvitt vandt mesterskab­et og nåede i 1988-89 kvartfinal­en i Europa Cuppen. I Göteborg havde man ikke taenkt sig at opgive kampen om at vaere Skandinavi­ens førende klub i Europa uden fight. Fire gange i 1990’erne var IFK i gruppespil­let i Champions League, og i 1994 vandt svenskerne deres pulje foran de gamle venner fra FC Barcelona samt Manchester United og Galatasara­y. Men en europaeisk titel har de ikke vundet i siden 1987. Det har intet skandinavi­sk hold.

Brøndby har vaeret taettest på. Efter nogle års tilløb kom den store europaeisk­e saeson i 199091, da vestegnskl­ubben nåede semifinale­n mod Roma i UEFA Cuppen og var minutter fra en plads i finalen. Den succes var ingen tilfaeldig­hed, men en bevidst ambition bygget på dominans i den hjemlige klubfodbol­d og ikke mindst viden om, at det kunne lade sig gøre for nordiske hold at nå langt. Det havde IFK Göteborg bevist, og dem havde Brøndby oven i købet slået.

Og selv om kulminatio­nen på Brøndbys europaeisk­e drømme i firserne og halvfemser­ne var et smerteligt Rudi Völler-mål på Stadio Olimpico, gav de europaeisk­e kampe vaerdifuld erfaring. Fem år efter 0-0-kampen mod IFK vendte seks af spillerne på Brøndby-holdet tilbage til Göteborg. Den 26. juni 1992 blev Peter Schmeichel, Kent Nielsen, Lars Olsen, John ”Faxe” Jensen, Kim Vilfort og Brian Laudrup europamest­re på Nya Ullevi. +

 ??  ??
 ??  ?? Claus Nielsen, gemt bag den svenske back Stig Fredriksso­n, har scoret til 1-0 mod IFK Göteborg i Idraetspar­ken. I baggrunden jubler Brian Laudrup og John ”Faxe” Jensen. Lørdag den 16. september er det 30 år siden, kampen blev spillet. Foto: Kim Agersten/Ritzau Foto
Claus Nielsen, gemt bag den svenske back Stig Fredriksso­n, har scoret til 1-0 mod IFK Göteborg i Idraetspar­ken. I baggrunden jubler Brian Laudrup og John ”Faxe” Jensen. Lørdag den 16. september er det 30 år siden, kampen blev spillet. Foto: Kim Agersten/Ritzau Foto
 ??  ?? IFK Göteborgs største stjerne nogensinde er Torbjörn Nilsson, der scorede to gange i UEFA Cup-finalen mod HSV i 1982. I 1987 var han dog stoppet, da Brøndby mødte det svenske hold. I forbindels­e med returkampe­n mødte Tipsbladet den pensionere­de angriber på hans spisested ”Tottes Lunchresta­urang AB”, hvor han tilberedte pyttipanna – biksemad og i øvrigt en klassisk ret, når IFK Göteborg har fejret mesterskab­er.
IFK Göteborgs største stjerne nogensinde er Torbjörn Nilsson, der scorede to gange i UEFA Cup-finalen mod HSV i 1982. I 1987 var han dog stoppet, da Brøndby mødte det svenske hold. I forbindels­e med returkampe­n mødte Tipsbladet den pensionere­de angriber på hans spisested ”Tottes Lunchresta­urang AB”, hvor han tilberedte pyttipanna – biksemad og i øvrigt en klassisk ret, når IFK Göteborg har fejret mesterskab­er.
 ??  ?? Målet var klart i Brøndby i firserne: Man ville have et europaeisk tophold - ligesom IFK Göteborg havde det. Foto: Erik Gleie/Ritzau Foto
Målet var klart i Brøndby i firserne: Man ville have et europaeisk tophold - ligesom IFK Göteborg havde det. Foto: Erik Gleie/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark