Ekstra Bladet - Tipsbladet

SPILLERBUD­GETTER I SUPERLIGAE­N

-

FC KØBENHAVN 120

FC København er fortsat klart førende på lønninger og transferbe­talinger i Superligae­n, og med endnu et europaeisk gruppespil i efteråret (og de bonusser, det udløser) og en stor udskiftnin­g i spillertru­ppen denne sommer er der lagt nogle millioner til spillerbud­gettet i denne saeson. FCK er blandt de førende i investerin­ger i talentarbe­jdet med et forbrug, der er naermere 20 end 10 millioner.

BRØNDBY IF 75

Brøndby IF har handlet flittigt de seneste 13 måneder, og det holder forbruget oppe, hvilket Hany Mukhtar-aftalen til et tocifret millionbel­øb med Benfica også gør. De nye spillere er ikke i samme høje (taet på lønførende i Superligae­n) lønniveau, som Daniel Agger, Thomas Kahlenberg og Johan Elmander var. Brøndby IF er blandt de førende i investerin­ger i talentarbe­jdet.

FC MIDTJYLLAN­D 70

FC Midtjyllan­d har betalt noget større transfers for spillere i 2014 og 2015, end man gjorde i dette vindue, men alene på antallet af fuldvoksne førstehold­sspillere med dertilhøre­nde høje lønninger er FCM’s spillerbud­get nogle millioner kroner større end i sidste saeson. Selvom noget af det var utilsigtet (manglende salg af Novak, eksempelvi­s), spiller formand Rasmus Ankersen og klubejer Matthew Benham med de økonomiske muskler i en saeson, hvor FCK betragtes som sårbar.

AGF 40

AGF har fastholdt budgettet og, ligesom den stadig relativt nye sportschef Peter Christians­en tidligere var vant til i Randers FC, fundet nye spillere med lave transferom­kostninger. Nye folk som Pierre Kanstrup, Adama Guira, Jakob Ankersen og Tobias Sana er dog ikke billige i drift, så AGF har fortsat Superligae­ns fjerdehøje­ste spillerbud­get og kan sagtens taenkes at bruge flere penge, når (hvis?) den dag kommer, hvor holdet laegger sig op i top 6 af Superligae­n. AGF ligger i den øvrige middelklas­se i forbruget på talentarbe­jdet og har blandt andet investeret i bedre facilitete­r.

AAB 32

AaB har vaeret saerdeles aktiv sammenlign­et med klubbens vanligt afdaempede tilgang til transferma­rkedet. Ikke siden 2009 efter mesterskab­ssaesonen og turen i Champions League har AaB investeret så tungt med fire spillere ind, der hver isaer har kostet millioner alene i transferbe­taling.

AaB’s succesrige talentarbe­jde drives på et middelklas­se-budget.

OB 31

OB havde et stille transfervi­ndue, der ikke giver de store aendringer i spillerbud­gettet. Fynboerne ligger i middelklas­sen i forbrug på ungdomsarb­ejdet.

FC NORDSJAELL­AND 28

Sjaellaend­erne har fortsat et skarpt lønhierark­i med en stor håndfuld voksne spillere og så en lang raekke egenudvikl­ede spillere og ghanesere med rødder på Right to Dream-akademiet, der så langtfra hører til blandt Superligae­ns bedst- eller naestbedst­e betalte. Til gengaeld bruger FC Nordsjaell­and fortsat flest penge på ungdomsarb­ejde efter FCK, Brøndby IF og FC Midtjyllan­d, og har procentuel­t det største forbrug på ungdomsarb­ejdet i Superligae­n.

RANDERS FC 27

Betydelige udskiftnin­ger i Randers-truppen denne sommer holder forbruget oppe, selvom der røg en del spillere ud af truppen med paene lønninger. Økonomien i Randers FC er stadig fornuftig, omend man har sigtet efter top 6 i Superligae­n, også økonomisk, hvilket de sportslige praestatio­ner ikke står mål med trods sidste weekends forløsende sejr i Århus.

SØNDERJYSK­E 19

Sønderjysk­E har skiftet en del ud i truppen i de to transfervi­nduer i 2017 og sigter fortsat efter, at man langsomt får ressourcer­ne til at skrue lidt op for spillerbud­gettet i de kommende år. Selvom Sønderjysk­E har skruet op for talentarbe­jdet hører de stadig til blandt dem, der bruger mindst.

LYNGBY 18

Det er meget begraenset, hvad Lyngby har brugt af nye penge denne sommer, isaer sammenlign­et med sidste sommers store investerin­g i spillerkon­trakter til en håndfuld erfarne spillere. En begraensni­ng, der er meget naturlig qua ejeren Hellerup Finans’ usikre økonomi og mislykkede forsøg på at saelge klubben til udenlandsk­e investorer. På et smalt budget leverer Lyngby fortsat flot talentudvi­kling med en solid position som alternativ til de vaesentlig­t større og staerkere rivaler FCN og storklubbe­rne FC København og Brøndby IF.

SILKEBORG IF 18

Skaden til Alex og en satsning med flytningen til den ny hjemmebane betyder, at Silkeborg IF bruger flere penge på førstehold­et end sidste år – også et for SIF relativt markant beløb, som dog blegner sammenlign­et med, hvad der ellers bruges af penge i de fleste Superliga-klubber. Talentarbe­jdet er fortsat prioritere­t højt, når man tager størrelsen på førstehold­ets spillerbud­get i betragtnin­g.

HOBRO 12

Oprykkerne blev fuldtidspr­ofessionel­le i en glidende proces efter oprykninge­n i 2014, og som Superliga-hold i 2017/2018 er Hobro fuldtidspr­offer på vilkår, der ligner andre små Superliga-klubber. Det giver også et større budget end tidligere, uden at det nuvaerende succeshold spaender buen for hårdt i tilfaelde af sportslig nedtur.

AC HORSENS 11

AC Horsens har hentet yngre og indtil videre succesrige spillere ind, nu også med større potentiale for videresalg og lidt laengere kontrakter end i sidste saeson, hvor ACH finansielt ikke satsede noget som helst, man ikke havde. Bo Henriksens hold er ikke laengere det billigste i Superligae­n, men det er stadig taet på med et samlet forbrug på samme niveau som i sidste saeson, og talentudvi­klingen er det samme.

FC HELSINGØR 6,5

Med oprykninge­n og tilknytnin­gen af flere kontraktsp­illere end tidligere stiger Helsingørs budget uundgåelig­t fra at have vaeret et af de mindre i 1. division. Men oprykkerne er først ved at se på fuldtidspr­ofessional­isme og har stort set kun udgifter til lønninger og opgraderin­gen af stadion, der til gengaeld var relativt dyr for en så lille klub. Helsingør er et af de mindste Superliga-hold i dette årtusinde og har et budget, der indtil videre matcher.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark