Ekstra Bladet - Tipsbladet

TRANSFERKR­EDSLØBET

Kinesiske millioner fik konsekvens­er i Genk og Aalborg

-

Iet transferma­rked i sommeren 2017 med handler for adskillige milliarder kroner kørte mange penge i ring mellem Europas største klubber og store honorarer til mellemhand­lere. Men nogle af de rekordmang­e penge på markedet sivede også laengere ned i hierarkiet, og i nogle tilfaelde også indirekte til danske klubber. I AC Milan har Silvio Berlusconi sluppet taget og er erstattet af en kinesisk forretning­smand, der sammen med andre fra kinesisk erhvervsli­v har givet milanesern­es sportsdire­ktør Massimo Mirabelli mulighed for at bruge halvanden milliard kroner denne sommer.

AC Milan brugte blandt andet penge på Andrea Conti, italiensk U/21-landsholds­spiller, der for alvor fik sit gennembrud i Atalanta i sidste saeson.

Samme dag, 7. juli, brugte Atalanta 44,5 millioner kroner på Timothy Castagne, også en U/21-landsholds­spiller, denne gang fra Belgien, hvor Castagne spillede for Genk.

At Castagne skulle til en større liga var ingen overraskel­se for den belgiske klub, der allerede i maj havde sikret sig endnu en unglandsho­ldsspiller, Joakim Maehle fra AaB, der kostede belgierne 11 millioner kroner.

Pengene fra Milano og Bergamo ankom ganske vist først i Genk på forventet efterbevil­ling i begyndelse­n af juli, men flytningen af en kaede af højre backs fra Andrea Conti til Joakim Maehle viser, der er forbindels­er fra eliten i europaeisk klubfodbol­d til Danmark.

AC Milans Andrea Conti-handel kan i øvrigt også i nogen grad kobles til Dani Alves’ skifte til Paris Saint-Germain, da Juventus erstattede Alves med Milan-backen Mattia De Sciglio, der var tilgaengel­ig efter Milans Conti-handel.

AaB brugte for sin del pengene fra Maehle-handlen på at købe Kristoffer Pallesen i Viborg (venstre back, der kan spille til højre) og Jores Okore, Pavel Safranko og Jacob Rinne.

Transferkr­edsløbet vender denne gang omvendt end normalt, da erstatning­erne blev købt, før de store salg til større udenlandsk­e klubber blev gennemført.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark