Ekstra Bladet - Tipsbladet

KVIST, KAOSFODBOL­D OG CHRISTIAN ERIKSEN

Tre spørgsmål til manden bag Eriksen på midtbanen

-

Hvad er forskellen på at spille en defensiv midt i 4-3-3 bag Christian Eriksen nu og under Morten Olsen?

”Det, jeg ser som den store forskel, er, at han får bolden lidt anderledes i den forstand, at det mere er andenbolde, han får. I og med at vi spiller mere direkte og har lidt mere med kaos-situatione­r, betyder det, at modstander­ne ikke altid står lige så kompakt som under Morten, hvor vi hele tiden byggede op nedefra.”

”Det gør, at rummene nogle gange er større for Christian, end de var under Morten, hvor modstander­en nemmere kunne have ham med ryggen mod deres mål, og hele tiden lukke områderne ned. Vi var ikke gode nok til at spille ham i større rum, mens han nu får andenbolde fra for eksempel Cornelius og fra Nicolai Jørgensen, og han får dem med front mod modstander­ens mål. Jeg får også bolde, jeg nemmere kan spille ind på ham, fordi det er andenbolde, og modstander­en ikke står helt ordnet. Så der er større rum at spille bolden ind i til ham.”

”Han løber lige så meget, som han gjorde under Morten, så på den måde har han ikke aendret så meget i sit spil. Han er jo som han er, og det er rigtig rigtig godt.”

”Egentlig er det lidt sjovt for os som fodboldfol­k, at kaosfodbol­d på nogle måder kan virke godt for ham. Vi var i hvert fald ikke gode nok til at spille ham i de rigtige områder under Morten. Det fandt vi ikke de rigtige løsninger på – eller rettere modstander­en fandt løsningern­e på at lukke ham ned, mens det er svaerere at finde løsninger, når spillet er så direkte.”

Er han blevet en anden spiller i hold-hierarkiet og i sin rolle på holdet?

”Jeg synes egentlig, at han er meget lig den person, han altid har vaeret. Det er klart, at han har fået noget mere erfaring i Tottenham, og at han har fået det til at fungere rigtig godt derovre, men jeg kan ikke se nogen aendring på ham i traeninger­ne eller i hans engagement. Han prøver hele tiden at finde de gode huller, at skyde på mål, at saette andre op.”

”Jeg tror også, at man skal passe på med at sige, at der er en stor forandring i ham, for ting går op, og ting går ned, og Christian var en del af et hold, der desvaerre ikke altid fik fundet de rigtige løsninger under Morten. På den måde er man en del af et hele, og jeg var da selv ved at blive deporteret til Sverige undervejs.”

”Nu spiller vi lidt anderledes. Der er større rum, og den der kaosfodbol­d har sjovt nok givet ham nogle flere muligheder for for eksempel skud. Modstander­ens forsvar er ikke i kontrol på samme måde, som de var i store dele under Morten.”

Hvad er din fornemmels­e før de sidste kampe i Montenegro og hjemme mod Rumaenien?

”Det er superspaen­dende, og efter to gode sejre kan vi jo gå ind og tro på, at vi vinder hver kamp, så hvorfor ikke vinde begge kampe og gå videre derfra.”

”Jeg håber i hvert fald, at kampen mod Montenegro kommer til at gå sådan, at vi med kampen mod Rumaenien i Parken har en mulighed for at sikre os en andenplads og playoff, eller at vi kan gå direkte til VM på en førsteplad­s. Det kunne vaere en rigtig, rigtig sjov ting for dansk fodbold, for de danske fans og for holdet at have sådan en kamp.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark