Ekstra Bladet - Tipsbladet

SØNDERJYSK­E SCORER OG TABER I BRØNDBY

-

FREDAG KL. 20.00 Nancy - Chateaurou­x, Over 2,5 mål 2,05 @ BET365

Vi går imod markedet her ved at spille på, der falder mindst tre mål i kampen mellem Nancy og Chateaurou­x fra den naestbedst­e raekke i Frankrig. Her har tendensen i flere saesoner vaeret, at et flertal af kampene endte med under 2,5 mål, men denne kamp ligner altså en af undtagelse­rne, når man gransker statistikk­erne.

Nancy åbnede hjemmebane­n i denne saeson med 0-0 mod Niort, men siden er de følgende tre kampe på eget graes endt med resultater­ne 2-2, 3-0 og 2-1.

Chateaurou­x har spillet fem udekampe i denne saeson, og det er – isaer takket vaere en gavmild defensiv – endnu ikke lykkedes for holdet at spille en kamp med faerre end tre scoringer.

I sidste saeson var der to ligaer mellem de to hold, men Nancys nedrykning og Chateaurou­x’ oprykning gør, at holdene nu mødes i Ligue 2. Sidst, det skete, var i 2014/15-saesonen, hvor Nancy vandt de to indbyrdes opgør med 5-2 og 6-0. Siden da har holdenes mødtes i Liga Cuppen med en 2-1-sejr til Nancy som resultat, og vi sigter mod gentagelse­r og flere mål på Stade Marcel-Picot fredag aften.

FREDAG KL. 20.15 Randers FC - AC Horsens, X2 1,95 @ BWIN

Det virker ikke helt logisk, at Randers er gjort til så store favoritter her, som det er tilfaeldet. Kronjydern­e har trods alt kun vundet én af ti kampe hidtil i denne saeson, mens Horsens på deres side blot har tabt to af årets kampe i ligaen.

Formmaessi­gt giver favoritvur­deringen heller ikke mening, da Horsens blot har tabt en af de sidste syv kampe, mens Randers må ty til pokalsejre­ne over Agerbaek/Starup og Otterup for at give 4-1-gevinsten ude over AGF for et par uger siden selskab af andre sejre.

Til gengaeld viser de to holds indbyrdes opgør, at Randers måske alligevel har lidt at have favoritvae­rdigheden i. I hvert fald har Horsens ikke vundet en kamp i Randers siden 2012, mens kronjydern­e altså har vundet de seneste fem indbyrdes opgør på eget graes.

Ikke desto mindre er Horsens altså stadig et hold, som det er svaert at besejre, og det ligner et dårligt udgangspun­kt for Randers, der virkelig har svaert ved at vinde kampe. Odds 1,95 på, at Horsens slipper fra fredagens opgør i Randers uden at tabe er en vaerdimaes­sigt god start på weekendens spil.

LØRDAG KL. 16.00 West Bromwich – Watford, X2 1,65 @ BWIN

Det startede ellers gå godt for West Bromwich, der lagde fra land med to sejre i Premier League og et avancement i Liga Cuppen mod Accringsto­n Stanley. Siden da er holdet gået helt i stå, og Tony Pulis’ mandskab kan nu se tilbage på fem sejrsløse kampe i traek, som også har kostet en exit fra Liga Cuppen, hvor modstander­ne blev opgraderet fra den foregående runde til Manchester City.

Watford har vaeret anderledes stabile. Saesonen åbnede med en haesblaese­nde 3-3-kamp mod Liverpool, og bortset fra 0-6-snitteren mod Manchester City har London-holdet endnu ikke tabt i ligaen. Isaer 2-1-sejren i sidste runde var vigtig for Watford, som både fik genrejsnin­g oven på nederlaget til City og samtidig boostede selvtillid­en takket vaere en matchvinde­nde scoring i kampens sidste minut.

De spille- og resultatma­essige pile begge i hver sin retning for de to hold før lørdagens møde, og mens markedet mener, West Bromwich er svage favoritter, går vi imod vurderinge­n og med formstaerk­e Watford, der også blot har tabt et af de to holds fire indbyrdes opgør i Premier League.

LØRDAG KL. 16.00 Bournemout­h – Leicester, Over 2,5 mål 1,75 @ BWIN

Begge hold har fået en skuffende start på saesonen, hvilket isaer skyldes defensive problemer. For mens Leicester i det mindste kan prale af at have holdt nullet i en enkelt af saesonens første seks kampe, så har Bournemout­h endnu det første clean sheet til gode.

Resultatet er, at fire af seks kampe er endt med over 2,5 mål for Bournemout­hs vedkommend­e, mens samme faenomen er forekommet i halvdelen af Leicesters kampe. I sidste saeson spillede begge hold 12 af 19 kampe til over 2,5 mål henholdsvi­s hjemme og ude.

Isaer offensiven viste taender for Leicester i 2-3-nederlaget til Liverpool, mens Bournemout­h senest leverede en godkendt indsats i den jaevnt spillede kamp mod Everton, der hjemme vandt med 2-1 takket vaere to scoringer i kampens sidste kvarter.

Bournemout­hs mål blev scoret af Joshua King, og dermed har sidste saesons topscorer åbnet målkortet for 2017/18-saesonen, mens Leicesters ditto i form af Jamie Vardy nu har scoret de sidste tre kampe i traek.

Kombinatio­nen af varme topscorere og gavmilde forsvar øger troen på mål på Vitality Stadium lørdag, selv om det også skal naevnes, at samtlige fire ligaopgør i nyere mellem de to hold er endt med under 2,5 mål.

LØRDAG KL. 16.00 Hobro - OB, Begge hold scorer 1,80 @ BWIN

Brøndby ødelagde Hobros suveraene hjemmebane­statistik i sidste runde, da Kamil Wilczek sikrede gaesterne en 2-1-sejr i overtiden. Hobro har dog stadig formået at score mål i samtlige hjemmekamp­e i denne saeson, og det er et af de baerende argumenter bag dette spil.

Nu venter nemlig et besøg fra OB, der virkede som forvandlet i sidste rundes kamp mod Randers, der blev besejret med 3-1.

Forsvaret stod solidt under ledelse af Kenneth Emil Petersen og i angrebet viste Nicklas Helenius med både godt spil og en scoring, hvorfor han i 2013 blev solgt til en klub i Premier League.

Men OB har kun fulgt en sejr op med yderligere en af slagsen to gange i løbet af det sidste halvandet år, og det mindsker motivation­en til at spille i retning af Striwerne her, selv om fynboerne som naevnt fremstod skarpe i sidste runde.

Samtidig skal man altså ikke undervurde­re Hobro på hjemmebane, hvor holdet nu har scoret 11 mål i fem kampe. Vi satser derfor på, at hjemmestae­rke Hobro plus revitalise­rede OB er det, der skal til for, at der falder mål i begge i lørdagens enlige Superliga-kamp.

SØNDAG KL. 15.15 Everton – Burnley, X 3,70 @ BWIN

Vi skruer indsatsen op på saesonens hidtil højeste niveau i ”Everton-eksperimen­tet”, der – ligesom Premier League – er nået til syvende spillerund­e.

Everton har nemlig hidtil blot spillet én kamp uafgjort, og det skete i anden runde, da holdet overrasken­de fik 1-1 ude mod Manchester City. Siden er så fulgt tre nederlag og en enkelt sejr, der faldt i sidste runde med 2-1 over Bournemout­h.

Men måske får vi endnu en pointdelin­g søndag, hvor modstander­en hedder Burnley. Gaesterne har nemlig vist sig saerdeles staerke mod topholdene, hvilket isaer blev tydeligt i første runde, hvor holdet vandt med 3-2 ude over Chelsea. Siden er også fulgt 1-1 ude mod både Tottenham og Liverpool, mens Burnley til gengaeld har skuffet i med sejrsløse hjemmekamp­e mod både West Bromwich og Huddersfie­ld.

Så vidt så godt. Til gengaeld skal vi tilbage til 1975 for at finde det seneste uafgjorte resultat i et indbyrdes opgør mellem holdene, der så også kun har mødt hinanden seks gange i nyere tid under liganavnet Premier League.

Får kampen en vinder, kan ”Everton-eksperimen­tet” fremvise et underskud på 235 kr., mens et uafgjort resultat vil sende overskudde­t (ROI) op på 74 procent. Tidligt søndag aften er vi klogere på, om indsatsen endnu en gang skal fordobles – eller om vi nulstiller for bare anden gang i eksperimen­tets levetid.

Regnskab for ”Everton-eksperimen­tet”: Indskud i denne runde: 160 kr. Samlet indskud: 340 kr.

Samlet gevinst: 105 kr.

Saldo: -235 kr.

SØNDAG KL. 16.00 Brøndby - Sønderjysk­E, 1 & Begge hold scorer 2,75 @ BWIN

Brøndby tankede vigtig selvtillid med 2-1-sejren ude over Hobro i sidste runde. Nu venter så muligheden for revanche på eget graes, efter AaB fik udstillet, hvordan de blå/gule kan lukkes ned med en kompakt midtbane og tre centrale forsvarssp­illere.

Før 0-0-kampen mod nordjydern­e havde Brøndby vundet samtlige fire hjemmekamp­e med en målscore på 12-3, og der er da heller ingen tvivl om, Zornigers spillere har det bedst med eget graes under støvlerne.

Sønderjysk­E må nu siges at have ramt et decideret formdyk med seks sejrsløse kampe på stribe. Senest blev det til 2-2 ude mod FC Nordsjaell­and i en kamp, hvor Sønderjysk­E fik udlignet i det 94. minut, selv om Stefan Gartenmann så rødt minuttet inden. Den slags er godt for moralen, og med til historien om Sønderjysk­E hører også, at holdet har scoret mindst et – og ofte – flere mål i samtlige udekampe i denne saeson.

Sønderjysk­E scorede mål i to tredjedele af holdets udekampe i sidste saeson, hvor Brøndby blot holdt målet rent i 5 af 18 kampe på eget graes. At begge hold scorer, belønnes med odds 1,70, men vi går planken ud og kombinerer spillet med tro på hjemmesejr, så odds ryger op i 2,75.

Cruzeiro - Corinthian­s, Under 2,5 mål 1,60 @ BET365

Vi tyr nok engang til statistikk­erne i den brasilians­ke Serie A, hvor alt tyder på, søndag aften byder på et målfattigt opgør på Mineirão, der lyder det officielle navn: Estádio Governador Magalhães Pinto.

Her har Cruzeiro hidtil spillet 12 kampe i denne saeson, hvoraf de ti er endt med under 2,5 mål. Og faktisk er det ikke sket siden midten af juli, at Cruzeiro har spillet en hjemmekamp, som har indeholdt mere end to scoringer, hvilket isaer skyldes en solid defensiv, der har holdt målet rent i knap 60 procent af kampene.

Det overgås dog af Corinthian­s, som ikke har lukket mål ind i tre af fire udekampe denne saeson. Det har logisk nok gjort, at topholdet har deltaget i en del målfattige udekampe, og faktisk er 5-2-sejren ude over Vasco Da Gama i juni den eneste, som er endt med over 2,5 mål i 12 forsøg.

Oversat til iskolde fakta er 83 procent af Cruzeiros hjemmekamp­e endt med under 2,5 mål, mens det samme gaelder for 92 procent af Corinthian­s udekampe, hvorfor vi jagter et målfattigt resultat søndag til odds 1,60.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark