Ekstra Bladet - Tipsbladet

CHILE OG PARAGUAY RØG UD

-

Colombias målmand David Ospina fik noget af en hovedrolle, da de sydamerika­nske VM-billetter skulle uddeles. Natten til fredag cruisede Colombia ellers mod Rusland med en Falcao-føring på 1-0 hjemme mod et kuldsejlet Paraguay, da Arsenal-reserven i målet til allersidst først fik bokset for dårligt på et indlaeg, så store Oscar Cardozo kunne banke returen i nettet til 1-1, hvorefter Ospina i overtiden slog et fladt indlaeg ud til Antonio Sanabria, der så kunne afgøre kampen i det 92. minut.

Dermed var Paraguay pludselig tilbage i VM-billedet takket vaere Ospina og kunne med en sejr hjemme over bundproppe­n Venezuela sikre sig mindst en femteplads og playoff-kampe, mens Colombia modsat var pressede og risikerede at ryge helt ud, hvis de ikke kunne få point i Lima mod Peru. Men det gjorde de.

Faktisk var colombiane­rne igen på sejrskurs, denne gang på mål af James Rodriguez, mens Peru desperat havde brug for et point. Og det fik de også, da Paolo Guerrero sparkede et flot frispark i det 77. minut. Det var på vej i mål helt ude ved stolpen, men problemet for Peru var, at frisparket var indirekte, og derfor havde målet ikke talt, hvis ikke Ospina var kommet flyvende i et redningsfo­rsøg og havde snittet bolden, før den gik i mål.

Dermed blev det 1-1, hvilket sikrede Colombias direkte vej til VM, mens Peru skal i playoff mod New Zealand, og Paraguay ødelagde det for sig selv ved at tabe 1-0 til Venezuela. Og så gik det også ud over den dobbelte Copa-vinder fra

Chile, der som ventet tabte i Brasilien, men var blevet nummer fem, hvis ikke Ospina havde snittet det indirekte frispark.

Så der bliver lidt at snakke om i Arsenals omklaednin­gsrum, der taeller både den uheldige målmand og Chiles angrebsstj­erne Alexis Sanchez.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark