Ekstra Bladet - Tipsbladet

IRLAND

-

STATUS:

Da Irland løb ind foran 50.000 tilskuere på Aviva Stadium i Dublin den 24. marts til opgøret mod Wales, lå holdet rigtig godt til i kampen om VM-billettern­e. For Irland førte gruppen med 10 point efter fire kampe, mens Serbien havde otte, Wales seks og Østrig fire point, så med en sejr over Gareth Bale og kompagni kunne EM 1/8-finalister­ne i hvert saette waliserne og østrigerne af. Det endte dog kun med et enkelt point efter 0-0, men langt vaerre for Irland var det, at deres bedste spiller, venstrebac­ken og anføreren Seamus Coleman, braekkede benet efter en alt for voldsom tackling fra walisernes Neil Taylor.

Irland har i hvert fald savnet Everton-mandens offensive kraft i den anden halvdel af VM-kvalifikat­ionen, hvor man først sent sikrede uafgjort hjemme mod Østrig og tabte samme sted til Serbien. Så Irland var pressede før den sidste gruppekamp i Wales, som skulle vindes – og som også blev besejret med 1-0 på et mål af James McClean efter en ganske typisk kamp, hvor irerne var tilfredse med at suge modstander­ens pres op i taette, defensive kaeder, og hvor de 28 procent af tiden med bolden var rigeligt til at sikre sejren.

Samme recept vil Irland ganske givet følge i Parken, hvor man vil satse på styrken ved dødbolde og farlige omstilling­er ved Robbie Brady, McClean og sandsynlig­vis Shane Long, der med sin fart ligner et mere oplagt valg end den tungere Daryl Murphy fra Nottingham Forest, selv om Southampto­n-angriberen ikke har scoret for sin klub i denne saeson og senest kom på tavlen for Irland mod Moldova i oktober sidste år. Rutinerede Jonathan Walters er ude med en knaeskade.

Desuden mangler man også store og karantaene­ramte David Meyler på den defensive midtbane, hvor erfarne Glen Whelan dog kan glide ind uden de store problemer, mens kreative Wes Hoolahan er jokeren, der kan skiftes ind, hvis der skal jagtes en scoring.

NØGLESPILL­EREN:

Shane Duffy

John O’Shea er efterhånde­n blevet 36 år gammel og er i sin karrieres efterår i Sunderland, så den nye forsvarsst­yrmand på det irske landshold er Brightons Shane Duffy, der med sine 193 centimeter fylder rigtig godt i luftspille­t i begge felter. Han kom til Everton som 16-årig og debuterede i Premier League som 20-årig, men efter et mellemspil i Blackburn er han først nu fem år senere tilbage blandt de bedste hos oprykkerne fra Brighton. Var en del af Irlands EM-trup og spillede to kampe, blandt andet 1/8-finalen mod Frankrig, hvor han blev vist ud, efter at han trak nødbremsen mod Antoine Griezmann.

X-FAKTOREN:

Ligesom Danmark skal Irland også holde øje med kortene i Parken, da flere af deres spillere i idealopsti­llingen ligeledes er i umiddelbar karantaene­fare. Det drejer sig om James McClean, Shane Duffy, Harry Arter, Cyrus Christie, Stephen Ward, Ciaran Clark og Darren Randolph samt reserverne Glen Whelan, Daryl Murphy og Aiden McGeady.

Generelt set har irerne fået flere advarsler i deres VM-kvalifikat­ion og har således allerede haft Robbie Brady ude i to kampe på grund af for mange advarsler, mens også James McClean og Jeff Hendrick har haft karantaene undervejs ligesom David Meyler har det i Parken.

IDEALOPSTI­LLINGEN:

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark