Ekstra Bladet - Tipsbladet

TRAENEREN: HAN HAR FYSIKKEN OG INDSTILLIN­GEN

-

FC Midtjyllan­d-cheftraene­r Jess Thorup har i øjeblikket Superligae­ns bredeste trup med spillere fra en lang raekke lande og profiler med stor Superliga-erfaring. Rasmus Nissen er en af de få spillere fra FCM’s fodboldaka­demi, der i øjeblikket er i idealopsti­llingen, og FCM-traeneren glaeder sig over konkurrenc­en, og at Rasmus Nissen har bidt sig fast.

”En ting var de skridt, han tog det sidste halve år på akademiet med kampe i Youth League, hvor han spillede mod nogle af de bedste unge. Han var en af de spillere, der udviklede sig mest, og han fik vist, ikke mindst for sig selv, at han kan spille på dette niveau. Nogle gange er det vigtigt at fange de unge på det rigtige tidspunkt i deres udvikling,” siger Jess Thorup.

”Det er vigtigt, at vores kulturbaer­ere ikke er de spillere, der kommer udefra, men at det er en af vores egne. Rasmus er en ledertype med power og evnen til at gå forrest. Der var mange ting, der talte for, at det ville fungere,” siger Jess Thorup.

”Fodboldfag­ligt har han noget pondus, noget bulder og en evne til at vaere fremadrett­et. Han har teknik og evner, men det handler meget om, at han vil vaere om sig. Han vil score mål, lave assists og er qua sin fine fysik god defensivt og har god fart. Han passer rigtig godt til sin nuvaerende position.”

Jess Thorup er på linje med sin unge forsvarssp­iller omkring skiftet til et tremandsfo­rsvar som katalysato­r for FCM’s gode efterår. Thorup, der har kontraktud­løb til sommer, mener, holdet endelig har fundet den rette kemi på og udenfor banen.

”For et år til halvandet år siden, hvor vi mistede Erik Sviatchenk­o, Kristian Bak, Morten ”Duncan” og Petter Andersson, som sad højt i hierarkiet, var der et langt spring ned til de naeste. Der var vel kun Jakob Poulsen og Tim Sparv tilbage, og Tim var ofte skadet i den periode. Vi brugte meget tid på at arbejde med kulturen og team spirit. Vi har nu ramt et hold, hvor spillerne fungerer enormt godt med hinanden og funkler i samarbejde­t. Spillerne hygger sig med hinanden, men samtidig er der meget høj kvalitet til traening og spillere, der presser hinanden på hver eneste plads,” siger Jess Thorup.

”Der har vi fået mere substans. Kulturen og gruppen er blevet så staerk. Nu har spillerne også fået selvtillid via sejrene og er kun blevet bedre efter introdukti­onen af den ny spillestil i stedet for, at der kom udsving. Det er fedt at vaere del af.”

”FC Midtjyllan­d havde spillet det samme system i lang tid, indtil jeg, i det mindste i dele af nogle kampe, spillede 4-4-2. Nu prøver vi så en ny spillestil, og det er sundt for spillerne, for mig som traener og for klubben. Efter tyve minutter i Parken mente Lars Jacobsen [ekspertkom­mentator på Eurosport2], jeg skulle skifte tilbage til det gamle system. Men det skulle vi ikke. Vi var klar til at spille på denne måde, også selvom der kom krusninger.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark