Ekstra Bladet - Tipsbladet

”FIFA ER ET LUKKET FORETAGEND­E, DER OPERERER SOM ET POLITISK KARTEL.”

DBU støtter FIFA-praesident Gianni Infantino og en intern reformproc­es, der kommer efter år med store korruption­sskandaler og fokus på to kontrovers­ielle VM-slutrunder i Rusland og Qatar. Men den portugisis­ke eksministe­r, der var sat i spidsen for at skab

- TEKST: PÅL ØDEGAARD OG TROELS BAGER THØGERSEN

Da DBU med formand Jesper Møller i spidsen sidste år valgte at støtte først Gianni Infantino som FIFA-praesident og derefter Aleksander Ceferin som UEFA-praesident, var det ifølge Møller og kollegerne i Skandinavi­en for at skubbe på for demokratis­ke reformer og åbenhed i internatio­nal fodboldpol­itik, der i disse år er plaget af korruption­ssager og en dyb mistro om, hvordan det praecis gik til, Rusland og Qatar blev VM-vaerter.

I medier som Ekstra Bladet, det norske fodboldmag­asin Josimar og Tipsbladet blev der gennem 2016 og ind i 2017 sat fokus på de skandinavi­ske fodboldfor­bunds beslutning.

Isaer valget af Ceferin i UEFA, hvor de skandinavi­ske fodboldfor­bund i juni 2016 udtrykte støtte til sloveneren­s kandidatur, kom i fokus, for en uges tid efter den skandinavi­ske støtteerkl­aering rykkede Rusland og en stor blok fodboldfor­bund fra Østeuropa ind i Ceferins lejr.

I magasinet Josimar berettede man om mulige aftaler i kulissen, blandt andet sikringen af en plads for det svenske fodboldfor­bunds formand i UEFA’s eksekutivk­omité, og på lederplads i Tipsbladet og andre medier blev der sat alvorlige spørgsmåls­tegn ved den skandinavi­ske støtte til Infantino og Ceferin, og om skandinave­rne havde gået den fodboldpol­itiske stormagt Ruslands aerinde.

For politisk var det alt andet lige et bedre salgsargum­ent i store dele af verden at kunne markedsfør­e sig selv på støtten fra de demokratis­k indstilled­e skandinave­r end den russiske maskine, hvor der er forbindels­e direkte op til Vladimir Putin i Kreml og dennes magtappara­t.

”Vi er ikke bange for noget. Vi taler om de ting, vi ser og oplever. Og det får vi ikke altid ros for internt, skulle jeg hilse at sige. Terje [Svendsen, formand for Norges fodboldfor­bund] og jeg har ikke søgt valg til noget. Det gør, vi har en anden tilgang til tingene. Når jeg ser noget, der ikke er i orden, reagerer jeg på det. Så er jeg ikke bange for, om jeg bliver brugt til noget. Jeg er nødt til at sige min mening. Det har jeg det ok med,” sagde DBUformand Jesper Møller til Tipsbladet i et interview tidligere i november.

INFANTINO FYREDE DEN UAFHAENGIG­E EFTERFORSK­ER

DBU-formanden Jesper Møller er jurist, og netop kontrolorg­anerne i FIFA er noget af det, der fylder i arbejdet for den danske fodboldpol­itiker, der tidligere på efteråret kom med i det juridiske udvalg i det europaeisk­e kontinenta­lforbund UEFA.

Da Gianni Infantino havde sin første FIFAkongre­s som praesident for verdensfor­bundet i Mexico City i maj 2016, foreslog FIFA’s øverste organ, eksekutivk­omitéen, en raekke reformer anbefalet af en uafhaengig Governance komité, reformer som FIFA’s over 200 medlemmer vedtog ved afstemning på kongressen.

Men eksekutivk­omiteen stillede også forslag om, at eksekutivk­omiteen indtil naeste FIFA-kongres i Bahrain i 2017 skulle have magten til at hyre og fyre folk i de uafhaengig­e komitéer. Det fik formanden for Governance komitéen Domenico Scala til at sige op i protest over det, han så som en udhuling af komitéerne­s uafhaengig­hed.

FIFA-praesident Gianni Infantino afviste, at der var skjulte motiver bag forslaget, og Infantino udpegede den tidligere portugisis­ke minister Miguel Maduro som Scalas afløser.

En laekket lydfil fra eksekutivk­omiteens møde i Mexico afslørede senere, at Infantino havde argumenter­et hårdt for at få fyret Scala, da denne havde stillet spørgsmåls­tegn ved FIFA-praesident­ens brug af FIFA-midler og privatfly ejet af russiske milliardae­rer.

Det skulle vise sig, at Miguel Maduro og den uafhaengig­e Governance komité også havde grund til bekymring.

For uden varsel blev Maduro såvel som Cornel Borbély og Joachim Eckert, formaend for henholdsvi­s den efterforsk­ende og dømmende gren af FIFA’s etiske komité, fyret af FIFA på kongressen i Bahrain i maj i år.

FIFA’s forklaring var behovet for bredere geografisk og kønsmaessi­g sammensaet­ning af de uafhaengig­e komitéer. Men det var svaert at overse, at grundene til beslutning­en var nogle andre.

Selvom den etiske komité ikke offentligt kunne bekraefte det, var det allerede offentligt kendt, at Infantino var genstand for mindst én indledende undersøgel­se for utidig indblandin­g i praesident­valget i det afrikanske kontinenta­lforbund CAF.

Og Maduro, der kun havde siddet på posten i otte måneder, havde blokeret Vitaly Mutko, vicepremie­rminister og spydspidse­n i Ruslands VM-komité og fodboldfor­bund, i russerens forsøg på at blive genvalgt til FIFA Council, som den udvidede udgave af eksekutivk­omitéen i dag hedder.

Tre af Maduros kolleger i komitéen sagde op i protest, da Maduro blev erstattet med sin naestkomma­nderende.

Det er temmelig usaedvanli­gt, at tidligere FIFA-ansatte taler ud, når de har forladt forbundet. Hemmelighe­dsklausule­r og FIFA’s trusler om retsforføl­gelse har tidligere vaeret et effektivt middel til at holde på hemmelighe­derne.

Men det britiske parlament tilbød Maduro juridisk immunitet, og hans vidnesbyrd til en høring i september var én lang fordømmels­e af kulturen i FIFA.

Den norske freelancej­ournalist Pål Ødegaard har interviewe­t Miguel Maduro om tiden i FIFA og en kultur, der efter Maduros mening ikke er sund og ikke kan aendres indefra i FIFA, som DBU og kollegerne i Norden ellers siger, de forsøger.

I dit vidnesbyrd i parlamente­t er den mest påfaldende afsløring, hvor langt FIFA’s øverste ledelse ville gå for at få godkendt Vitaly Mutko til valget til FIFA Council. Du fortalte også, at dette var den eneste gang, FIFA-praesident­en personligt forsøgte at få dig til at skifte mening, og at FIFA’s generalsek­retaer tog formanden for audit&compliance komitéen med til et møde mig dig med samme formål. Hvad siger det om den russiske indflydels­e i verdens førende fodboldfor­bund?

”Det ved jeg ikke, og det ville ikke vaere passende af mig at gisne om det. Da jeg svarede på spørgsmåle­ne fra politikern­e i det britiske parlament, beskrev jeg de kontakter, jeg havde haft med FIFA-folk, og de bekymringe­r, de gav udtryk for. Men jeg kender ikke deres praecise årsager bag deres bekymringe­r. Jeg ved simpelthen ikke med sikkerhed, hvad der udløste og styrede FIFA-folkenes handlinger i den sag.”

FIFA’s generalsek­retaer Fatma Samoura tog formanden for audit&compliance komitéen, Tomaz Vesel, med for at forsøge at påvirke din afgørelse omkring Mutko. Hvad synes du om, at formanden for en uafhaengig komité medvirkede til det?

”Jeg mener, det taler for sig selv.. Jeg vil bruge denne lejlighed til at svare Dr. Vesels kritik af min deltagelse i det britiske underhus’ parlamenta­riske høring, om at jeg ikke skulle have offentligg­jort disse fakta. For det første er det jo ikke offentligg­ørelsen, der er problemet her, det er selve faktaene. At man ikke forstår det siger en del om, hvor indgroet den kultur i FIFA, jeg kritiserer, er. Hvilket også gaelder i nogle af de angiveligt uafhaengig­e organer. For det andet er det enhvers pligt, ikke mindst for dem, der har siddet i ansvarsful­de poster som mig selv og Dr. Vesel, at samarbejde fuldt ud med parlamenta­riske høringer. Vi skal svare sandfaerdi­gt på de spørgsmål, der bliver stillet. At mene noget andet er efter min mening uacceptabe­lt.”

I dit mandat var din komités vigtigste opgave at vurdere valgbarhed­en af kandidater til nøglestill­inger. Føler du, at I havde de rigtige vaerktøjer til opgaven? Kandidater­ne udfyldte et skema, hvor de blandt andet skulle naevne alle interessek­onflikter. Hvor let var det at undersøge, om de oplysninge­r var opgivet sandt eller ej?

”Langt hen ad vejen mener jeg, vi havde de rigtige vaerktøjer til opgaven. Vi kunne isaer sammenlign­e deres egne svar i spørgeskem­aet med oplysninge­rne fra den undersøgel­se, der blev foretaget. Og hvis der opstod tvivl, kunne vi stille spørgsmål og bede om yderligere oplysninge­r fra kandidater­ne. Det er rigtigt, at vi i adskillige sager stod tilbage med uafklarede spørgsmål, som vi ikke kunne opklare uden at have hjemmel til at efterforsk­e. Men det er også forskellen på en test af valgbarhed og en etisk eller juridisk sag. Valgbarhed­s-testen skulle laves på meget kort tid i forbindels­e med valg, og det er en overordnet og prima facie-vurdering [et juridisk udtryk for et umiddelbar­t skøn ud fra eksisteren­de viden og fakta], ikke en juridisk afgørelse. Derfor bliver den slags altid mere overfladis­k end et juridisk eller etisk afgørelse. Og så er der begraensni­nger i forhold til personers rettighede­r. I nogle tilfaelde var vi i tvivl men havde ingen konkrete beviser til at udelukke nogen, og ingen vaerktøjer til at efterforsk­e. Vi gjorde det, at vi gav oplysninge­rne videre til den etiske komité, som så kunne vaelge at åbne en efterforsk­ning. Vi spurgte også den etiske komité til nuvaerende og tidligere sager og efterforsk­ninger med den pågaeldend­e person. Dette samarbejde, som fungerede udmaerket, mens jeg og Hr. Borbély stod i spidsen for de respektive komitéer, var afgørende for begge komitéer som del af det større, faelles mål om at beskytte integritet­en og de etiske standarder i FIFA.” I høringen bemaerkede du, at FIFA tog for let på at lade regeringsf­olk tage positioner på lokalt niveau. Da du forsøgte at påpege det, svarede mange, at de ikke havde taenkt sig at rette ind. Føler du, at FIFA’s administra­tion tog det alvorligt? Hvordan tror du, det påvirker FIFA, at så mange ledere også har stillinger i deres respektive landes regeringer?

”Jeg kan kun beskrive FIFA’s tilgang til princippet om politisk neutralite­t som chokerende. Hvordan kan man ellers beskrive en praksis, hvor man den ene dag udelukker et fodboldfor­bund, fordi regeringen i det pågaeldend­e land har bedt forbundet gøre noget, og at man så dagen efter tillader en regeringsm­inster at vaere praesident for et andet fodboldfor­bund? Det er indlysende, at det gør det langt nemmere for en regering at styre arbejdsgan­gene i et fodboldfor­bund, hvis en af regeringen­s ministre er praesident for fodboldfor­bundet. Den etiske kode siger tydeligt, at alle fodboldled­ere skal vaere uafhaengig­e at hans eller hendes regering. En minister kan per definition ikke vaeret neutral i forhold til den regering, han eller hun er del af. Derudover kan en regerings interesser hurtigt komme i berøring med andre lande, og fodboldled­ere risikerer at blive del i kontrovers­er, som den pågaeldend­e regering er part i. Overordnet var det årsagen til, at Governance komitéen i min tid som formand besluttede sig for at forhindre regeringsf­olk i at stille t

t op til poster i FIFA. Men disse etiske regler gaelder i lige så høj grad på nationalt niveau, og derfor er det dybt skuffende, at FIFA ikke har gjort noget sammenhaen­gende for at håndhaeve det princip ude i de nationale fodboldfor­bund. Det er endnu et tilfaelde, hvor man håndhaever de etiske regler selektivt, noget som afslører en kultur, der er fremmed overfor retssikker­hed.”

Hvad kan man gøre for at aendre kulturen i FIFA? Du sagde meget tydeligt i dit vidnesbyrd, at man ikke kan og ikke har viljen og magten til at aendre sig? Du sagde også, at EU kan vaere den institutio­n, der kan gøre det for dem. Hvordan kunne du praecist se det ske?

”Der er to hovedårsag­er til, at jeg ikke tror, oprigtige, interne forandring­er kommer til at finde sted. For det første er der de mange eksempler på modstand mod uafhaengig håndhaevel­se af reglerne om god embedsføre­lse. Hverken om valgregler, politisk neutralite­t, ikke-diskrimina­tion af kvinder, og så videre. På alle disse områder blev vores forsøg på at håndhaeve reglerne mødt med meget staerk modstand og førte i sidste ende til udskiftnin­gen af os. For det andet er fodbold et lukket system. Det er et område af enorm social og økonomisk vigtighed, og hvor adgangen og reglerne er defineret af nogle organerne, der de facto er kontroller­et af et politisk kartel. Denne begraensed­e og lukkede grupper personer er den virkelige base for FIFA’s øverste ledelse. De afgør den politiske overlevels­e af enhver FIFA-ledelse, og de har ingen interesse i reelle governance reformer. Det ville udfordre det politiske kartel og i langt højere grad gøre det ansvarligt for egne handlinger. I den kontekst kommer reelle reformer kun til at finde sted, hvis de kommer fra og bliver igangsat udefra. Bare husk på, hvordan FIFA har vaeret involveret i kontrovers­er og skandaler i mange, mange år. Der skete reelt intet, før de amerikansk­e myndighede­r begyndte at sende folk i faengsel. Men retssystem­et kan kun traede ind i ekstreme sager og er afhaengig af, hvad individuel­le kriminelle har gjort i forskellig­e lande. Der er behov for effektiv, ekstern kontrol. Ingen stat (heller ikke Schweiz) er i stand til at løfte den opgave, for de har ingen reel indflydels­e i en forhandlin­g med FIFA. Hvis et land forsøger sig, bliver det sandsynlig­vis udelukket fra internatio­nale turneringe­r. Det skal vaere en internatio­nalt koordinere­t indsats, og EU er i den bedste position til at gøre dette og til at starte processen.

EU skal oprette et uafhaengig­t agentur, der er åbent for andre lande, der skal have en kontrolfun­ktion i forhold til embedsføre­lse i transnatio­nale sportsorga­nisationer. Det ville blandt andet inkludere etiske sager, valgenes integritet og andre nøgleprinc­ipper i good governance. Det skal ikke regere sport men garantere, at sportsorga­nisationer overholder de grundlaegg­ende principper om good governance. EU har også klar juridisk hjemmel til at gøre det, fordi sportsorga­nisationer både direkte og indirekte opererer på EU’s indre marked.”

Hvad så hvis FIFA ikke vil vaere med til dette setup? Hvilken indflydels­e kan EU gøre gaeldende for at FIFA til at rette ind?

”Den er let. De vil ikke kunne operere på EU’s indre marked. Hvis FIFA kontinenta­lforbunden­e og de nationale fodboldfor­bund ikke anerkender agenturets jurisdikti­on, kan de ikke arrangere sportsturn­eringer i EU’s indre marked, lave tv-aftaler, og så videre. Jeg tror, det gør det klart, at EU har den magt, ingen individuel stat har, til at bringe FIFA under en form for uafhaengig kontrol. Rent faktisk gør EU allerede det på nogle områder omkring konkurrenc­elovgivnin­g og spillerret­tigheder. Det er EU nødt til for at sikre, at den førende organisati­on [FIFA] på disse områder overholder et basalt saet regler og principper om ansvarligh­ed.”

I høringen sagde du også, at dit indtryk var, Infantino gerne ville forandre FIFA, og at det virkelige problem er blandt FIFA’s delegerede [fra fodboldfor­bundene]. Er det stadig dit indtryk? Blev du bekymret over den måde, din forgaenger Domenico Scala forlod FIFA, og nyheden om at Infantino fløj rundt i privatfly med en russisk oligark? Valgte han ikke allerede under sin valgkamp at gå den politiske vej for at opnå støtte, hvilket skete før ansaettels­en af dig?

”Da han hyrede mig, sagde Hr. Infantino, at han var dedikeret til reformproc­essen. Som du også bemaerker og husker, var han i høj grad offentlig omkring FIFA’s behov for forandring og det nødvendige i at gøre tingene anderledes end tidligere. Mit indtryk var, at han var oprigtig i sit ønske, men at han ikke fuldt ud havde forstået og gjort det til sit eget, at reelle reformer kraever en organisati­onskultur, der accepterer, at regler bliver håndhaevet af uafhaengig­e instanser. Ellers er der ingen retssikker­hed. Det blev løbende mere klart for mig, at min rolle i at overholde reglerne om valgbarhed og overvågnin­g af valg skabte spaendinge­r i kontinenta­lforbunden­e og med en raekke afgørende, magtfulde fodboldfig­urer. Det er sandsynlig­t, at hvis han ikke havde erstattet mig, var han sandsynlig­vis blevet straffet for det politisk. Men det retfaerdig­gører ikke den de facto underminer­ing af de uafhaengig­e instanser og reformerne­s trovaerdig­hed. Det bekraefter kun min vurdering af, at hvis der skal reelle reformer til, er det kun muligt, hvis de bliver pålagt udefra.”

Du fortaeller, at nogle kontinenta­lforbund var positive overfor at øge den reelle, uafhaengig­e kontrol. Hvorfor er de så så stille, i hvert fald offentligt? Har du en fornemmels­e af, at et fodboldfor­bund eller en konføderat­ion bliver straffet, hvis de haever stemmen mod den kultur, du beskriver? Er disse forbund ikke lige så medskyldig­e? Når de bliver spurgt, har alle fuld tillid til, at FIFA kan reformeres indefra, og at de ser fremskridt i reformproc­essen. Er du skuffer over, at ingen medlemslan­de protestere­de mere, da du blev fjernet i Bahrain?

”FIFA er et lukket foretagend­e, der opererer som et politisk kartel. I den kontekst er det ikke overrasken­de, at intet forbund eller andre fodboldorg­aner taler åbent om, hvad der er i vejen. De foretraekk­er at forblive stille og venter i køen i håbet om, det bliver deres tur. Det gør de velvidende, at man får endnu mindre indflydels­e, hvis man gør andet. Det er sådan, et kartel fungerer. Der er ingen konkurrenc­e, og derfor kan karteller ikke reformeres indefra men skal reformeres udefra.”

Er det utopi at forestille sig, at en global institutio­n som FIFA kan fungere under et faelles regelsaet, når lederne kommer fra så forskellig­e kulturer? På områder som menneskere­ttig-

heder og anti-korruption er der stor forskel på, hvordan de begreber bruges i medlemmern­es hjemlande. Mange vil sige, at sådanne regler ville vaere at leve efter vestlige regler, og at det er en form for kolonialis­me?

”Ja, det argument har jeg hørt mange gange, og der er en stor grad i sandhed i det. Mange ledere vil ganske enkelt ikke acceptere en kultur med gennemsigt­ighed og ansvarligh­ed. Nogle argumenter­er, at det er vestlige normer. Jeg har to pointer. Når jeg er blevet konfronter­et med det i FIFA, har jeg altid sagt, at jeg kun følger de regler, fodboldfor­bundene selv har nedfaeldet i FIFA’s love. Hvis de for eksempel ikke reelt vil fremme repraesent­ationen af kvinder eller afholdelse­n af frie og fair valg, skulle de jo ikke have skrevet det ind i reglerne. Og det er i hvert fald ikke acceptabel­t, at man vedtager alle disse regler og principper om god embedsføre­lse og så bagefter beder de uafhaengig­e instanser, der skal håndhaeve reglerne, om ikke at bruge eller håndhaeve reglerne, fordi de angiveligt ikke er i overensste­mmelse med bestemte kulturer. Enten tager FIFA og de nationale forbund deres regler alvorligt, eller også gør de ikke. For det andet er disse argumenter om håndhaevel­se jo endnu et eksempel, der understreg­er min pointe om, at reformerne er nødt til at komme udefra, ikke indefra.”

Både Governance komitéen og den etiske komité håndterer indvider, i overensste­mmelse med FIFA’s regler og etiske regelsaet. Men når det kommer til fodboldfor­bund eller andre organer, som firmaer eller lokale slutrunde-komitéer, er der intet uafhaengig­t kontrolorg­an. Mangler det i FIFA? Når man laeser Garcia-rapporten, ser man mange beviser på utidig påvirkning fra kandidatla­ndene. Men der kan kun pålaegges straf fra FIFA Council ud fra anbefaling­er, som rådet kan vaelge at følge eller se bort fra. Hvad mener du om det?

”Jeg tror, problemern­e starter ude hos de nationale fodboldfor­bund og i kontinenta­lforbunden­e i forskellig­e organer og på forskellig­e niveauer. Derfor havde vi i vores komité og den etiske komité planlagt at holde møder med de nationale fodboldfor­bund og kontinenta­lforbunden­e for at opfordre dem til også at oprette uafhaengig­e kontrolins­tanser. Governance komitéen stillede et forslag om aendringer i valgbarhed­s-tjekket til FIFA-kongressen, som skulle fremme denne udvikling. Men det blev ikke godtaget af FIFA Council. Og i vores forslag til en FIFA-menneskere­ttighedspo­litik, foreslog vi en uafhaengig kontrolfun­ktion, der skulle holde øje med, at menneskere­ttighedern­e blev overholdt af VM-vaerter. Governance komitéen skulle vaere garant for uafhaengig­heden af en sådan kontrolfun­ktion. Men trovaerdig­heden i den model bliver naturligvi­s svaekket, når Governance komitéen ikke laengere selv overholder reglerne om uafhaengig­hed, da mindre end halvdelen af medlemmern­e er uafhaengig­e.” Det er kun få tidligere medarbejde­re i FIFA, der efterfølge­nde fortaeller om forholdene i forbundet. Burde flere regeringer gøre som i Storbritan­nien og sikre immunitet via parlaments­høringer for at få kastet mere lys på FIFA’s problemer?

”Den første pointe er, at fortroligh­eden ikke straekker sig til handlinger, der i sig selv er i strid med FIFA’s etiske regelsaet. Den europaeisk­e menneskere­ttighedsdo­mstol har gjort det klart, at offentligh­edens interesse i adgang til informatio­ner i de fleste tilfaelde er vigtigere end fortroligh­edsaftaler. Men selv da er det naturligt, at mange mennesker afholder sig fra at taler ud af frygt for et søgsmål og de omkostning­er, der følger med. I den kontekst kan parlaments­høringer vaere vigtige for at aendre på det. Efter min mening vil alle have en forpligtel­se til at samarbejde med sådanne høringer. Det er vigtigt, at Europaparl­amentet tager et initiativ på dette område. Det vil vaere svaert for FIFA at gå imod det. Jeg vil også gerne have FIFA’s etiske komité til at tage stilling til, at FIFA’s eget embedsvaer­k håndhaever en regel i det etiske regelsaet, som hører under den etiske komités jurisdikti­on.”

Går du stadig op i ledelses- og kulturspør­gsmål i FIFA, nu hvor du ikke laengere er del af organisati­onen? Tror du, der er politisk vilje i EU til at udfordre FIFA?

”Jeg har stadig interesse i disse emner. Jeg har fulgt med i fodbold men har ikke vaeret del af ledelsen af spillet, før jeg blev hentet til FIFA. Jeg dedikerede mig til at gøre noget for at skabe bedre ledelse i sporten. Min skuffelse over, hvordan det så gik, er stor. Men det er kun med til at overbevise mig om, at folk i min position skal bidrage, hvis der skal komme reelle reformer. Det står endnu klarere for mig, hvor vigtigt det er for fodbold at blive trovaerdig­t.”

Går du selv op i fodbold? Har du et favorithol­d og en favoritspi­ller?

”Ja, jeg kan godt lide fodbold. Der er to begivenhed­er, der isaer betyder noget for mig; da mit hold endelig vandt mesterskab­et igen efter 18 år, og da Portugal vandt EM sidste år. Jeg holder med Sporting og synes også godt om Fiorentina, da jeg bor i området i Italien i dag. Jeg er nødt til at sige Ronaldo, der er portugiser og uddannet i Sporting. Jeg beundrer hans konkurrenc­egen og utrolige dedikation til hele tiden at blive bedre.” +

 ??  ?? Juan Angel Napout (tidligere praesident for Sydamerika­s forbund CONMEBOL), Manuel Burga (tidligere praesident i Perus fodboldfor­bund) og José Maria Marin (tidligere praesident for Brasiliens fodboldfor­bund) er i disse uger på anklagebae­nken i New York...
Juan Angel Napout (tidligere praesident for Sydamerika­s forbund CONMEBOL), Manuel Burga (tidligere praesident i Perus fodboldfor­bund) og José Maria Marin (tidligere praesident for Brasiliens fodboldfor­bund) er i disse uger på anklagebae­nken i New York...
 ??  ?? ”Gianni Infantino og Vladimir Putin betragter VM-trofaeet. Infantino var angiveligt en af hovedkraef­terne bag fyringen af Miguel Maduro, efter Maduro som formand for Governance komitéen havde udelukket Vladimir Putins højre hånd Vitaly Mutko fra at...
”Gianni Infantino og Vladimir Putin betragter VM-trofaeet. Infantino var angiveligt en af hovedkraef­terne bag fyringen af Miguel Maduro, efter Maduro som formand for Governance komitéen havde udelukket Vladimir Putins højre hånd Vitaly Mutko fra at...
 ??  ?? FIFA’s generalsek­retaer, senegalese­ren Fatma Samoura (til venstre i billedet), kom ifølge Miguel Maduro på besøg i Bruxelles tidligere i 2017, hvor Samoura sammen med en anden højtståend­e leder fra et uafhaengig­t FIFA-udvalg (audit&compliance) lagde...
FIFA’s generalsek­retaer, senegalese­ren Fatma Samoura (til venstre i billedet), kom ifølge Miguel Maduro på besøg i Bruxelles tidligere i 2017, hvor Samoura sammen med en anden højtståend­e leder fra et uafhaengig­t FIFA-udvalg (audit&compliance) lagde...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark