Ekstra Bladet - Tipsbladet

BRANDVARME WILL GRIGG

-

Det var på mange måder passende, at det musikalske soundtrack til en EM-slutrunde, der ikke havde mange storslåede øjeblikke at byde på, medmindre man var islaending eller waliser, udover den franske nationalsa­ng Marseillai­sen først og fremmest bestod af en sang til en spiller, der slet ikke kom på banen.

For uanset hvor meget de nordirske fans sang, at ”Will Grigg’s on fire,” så mente landstraen­er Michael O’Neill ikke, at der var brug for Wigan-angriberen inde på banen. Heller ikke selv om Nordirland havde store problemer med at score mål, hvilket nu mindst lige så meget skyldtes den massive defensiv, der alligevel skaffede dem en overrasken­de plads i 1/8-finalerne.

Så den dengang 24-årige Grigg måtte nøjes med at varme op i en imponerend­e lydkulisse, mens den efterfølge­nde saeson i The Championsh­ip også viste visse mangler. For Wigan røg ned igen, Grigg scorede syv mål, og siden november 2016 har han ikke fået spilletid på det nordirske landshold, hvor han står noteret for 10 kampe og et enkelt mål.

Men måske venter der snart et opkald fra Michael O’Neill igen, for Grigg har for anden gang leveret varen for Wigan i den tredjebeds­te raekke. I 2015/16 scorede han 28 mål i 43 kampe, hvilket gav ham billetten til EM, og i denne omgang er han foreløbig noteret for 16 mål i 37 kampe – og det seneste skrev ham ind i fodboldens historiebø­ger som andet end en pudsig sang.

For i en FA Cup-turnering, der i dette års udgave har vaeret sjaeldent rig på sensatione­r – Nottingham Forests sejr over Arsenal, Newports over Leeds og senere uafgjorte mod Tottenham og Rochdales nylige 2-2 mod Tottenham igen – toppede topholdet i League One dem alle sammen, da man mandag aften tildelte Pep Guardiolas fremragend­e City-mandskab saesonens blot tredje nederlag. Og det var ikke, fordi City ikke tog kampen alvorligt.

Sidste saeson vandt Guardiola ingenting for første gang i sin traenerkar­riere, men i denne omgang var hans hold stadig i spil til hele fire titler. Mesterskab­et ligner en formalitet, selv om der er 11 runder tilbage, Champions League-kvartfinal­epladsen er sikret efter 4-0 i Basel, og på søndag er der Liga Cup-finale mod Arsenal, mens Wigan ude i FA Cuppens 1/8-finaler ikke burde volde nogle problemer.

Men det gjorde de, blandt andet fordi reservebac­ken Fabian Delph tabte hovedet og tacklede i flyvende stil med knopperne først, hvilket efter lidt dommerover­vejelse blev takseret til et rødt kort, og fordi Wigans 22-årige målmand Christian Walton stod fremragend­e. Og så var Will Grigg altså også ”on fire.”

Han rørte godt nok ikke bolden ret meget, men før pausen fik han et løb, hvor han kom fri af John Stones’ tackling og sparkede bolden i sidenettet, og da Kyle Walker i det 79. minut uforståeli­gt lod en bold løbe til en midterfors­varer, der ikke var der, var Grigg hurtigst fremme til med et velplacere­t glidende skud at passere Claudio Bravo, så bolden denne gang gik ind i den rigtige side af sidenettet.

”Jeg var i et kapløb med Kyle Walker, hvilket bestemt ikke er noget, man har lyst til at vaere, men jeg nåede bolden først. Min første berøring flyttede bolden fra ham, hvilket gav mig muligheden for at nå en afslutning. Jeg har altid sagt, at hvis jeg får chancerne, skal jeg nok også score mål, og det gjorde jeg,” fortalte matchvinde­ren efter en lang nat foran fjernsynet, hvor han genså bedriften og svarede på de mange beskeder, han havde fået af venner og bekendte.

Og selv om skaermydsl­erne mellem Pep Guardiola og Wigan-manager Paul Cook på sidelinjen, samt tilskuerin­vasionen, der endte med ballade mellem Sergio Agüero og en Wigan-tilhaenger, også fyldte efterfølge­nde, så var Will Grigg historien mandag aften. For hans mål slog City og sikrede Wigan en FA Cup-kvartfinal­e hjemme mod Southampto­n om en måned. Foreløbig har de slået Bournemout­h, West Ham og Manchester City ud af turneringe­n, så alt kan ske.

”Når man er på stadion og på traeningsb­anen, er man ikke i tvivl om, hvad FA Cuppen betyder for alle. Tilhaenger­ne snakker om det hele tiden, og det var en dag, som de aldrig vil glemme. Og hvis vi kan fortsaette med at skabe minder, vil det vaere fremragend­e. På forhånd vidste vi ikke rigtig, hvordan det ville gå, men når nu vi vandt, så vil vi tage imod Southampto­n uden frygt,” sagde den brandvarme Will Grigg, der foreløbig har scoret syv gange i denne saesons FA Cup, heraf fire mod Premier League-modstander­ne.

 ??  ?? Will Grigg til venstre tager sin historiske scoring ganske roligt, mens holdkammer­aten Max Power mere lever op til sit navn. Foto: Andrew Yates/Ritzau Scanpix
Will Grigg til venstre tager sin historiske scoring ganske roligt, mens holdkammer­aten Max Power mere lever op til sit navn. Foto: Andrew Yates/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark