Ekstra Bladet - Tipsbladet

PERFEKT NORDJYSK OPTAKT

-

Først slog Vendsyssel FF AGF med 4-2. Dernaest blev endnu en staerk modstander besejret, da nordjydern­e slog Superligae­ns tophold fra FC Midtjyllan­d med 2-0. Også modstander­e fra 2. division kunne overvindes, som det blev bevist med en 1-0-sejr over Jammerbugt, og Marcus Solberg sikrede med to mål 2-0 over divisionsk­onkurrente­rne fra Skive. Et ophold i Tyrkiet gav sejre over B93 og russiske Avangarde Kursk, og søndag eftermidda­g besøgte Vendsyssel Energi Viborg Arena og vandt med hele 5-1 over det lokale 1. divisionsh­old.

Syv traeningsk­ampe, syv sejre. Der er ikke noget at sige til, at man i Vendsyssel FF føler sig selvsikre, inden holdet søndag indleder den naestbedst­e raekke mod FC Roskilde.

”Én ting er traeningsk­ampe, noget andet er, når det betyder noget. Men selvfølgel­ig går vi ind til kampen fulde af selvtillid og tro på tingene. Vi har bevist over for hinanden, at når vi spiller op til vores bedste, kan vi slå selv Midtjyllan­d og AGF. Så vi har tanket en masse selvtillid, og det skal man kunne se på vores spil og vores mentalitet mod Roskilde,” siger Kristian Riis, Vendsyssel­s 21-årige stopper der er lejet i FC Midtjyllan­d.

Målscoren for de syv traeningsk­ampe var på 19-4 – 11 af målene scoret i de tre kampe mod AGF, FC Midtjyllan­d og Viborg. Men selv om offensiven har vaeret staerk, ser Kristian Riis forsvaret som nøglen til de gode vinterresu­ltater.

”I efteråret var vores defensiv svaekket, og vi gav nogle nemme mål vaek. I opstarten har vi haft fokus på, at vores defensiv skulle fungere endnu bedre, og jeg synes, det er kommet til udtryk. Vi har lukket få mål ind og fungeret godt som hold. Og så har vi nogle individuel­le kvaliteter, som vi ved kan afgøre kampene oppe foran.”

Midterfors­vareren fremhaever sin 19-årige forsvarsma­kker Andreas Kaltoft samt kantspille­ren Lucas Jensen og den nyankomne angriber Marcus Solberg som spillere, man bør holde et saerligt øje med i foråret.

”Men alt i alt synes jeg, vi er mange unge spillere, der gerne vil fremad og har stort potentiale,” siger Riis.

Efter efterårets 19 runder ligger Vendsyssel nummer tre i Nordicbetl­igaen. Den placering, der giver adgang til playoffkam­pe mod et Superliga-hold, vil Kristian Riis gerne beholde – eller forbedre.

”Der er et forholdsvi­s stort felt, men vores ambition er at kaempe med om Superligap­ladserne. Selvfølgel­ig vil vi gå efter den helt store guldmedalj­e og rykke direkte op, men bare det at spille med er vores store mål.”

Aktuelt ligger Vejle på førsteplad­sen, der giver direkte oprykning. Tre point laengere nede ligger Thisted, og yderligere tre point efter kommer Vendsyssel. Nordjydern­e er øverst i et stort felt, hvor Viborg på syvendepla­dsen har fire point op til den eftertragt­ede tredjeplad­s.

”Det er meget taet. Der er mange dygtige hold i 1. division. Vejle er rigtigt staerke, og så har både Viborg og Esbjerg en del mere at gøre med, end vi har heroppe i Vendsyssel. Der er rigtigt mange om buddet, og jeg tror, det bliver rigtigt taet, så det gaelder om at holde fast og at få en god start,” siger Kristian Riis om åbningen på den naestbedst­e raekke.

 ??  ?? Kristian Friis passer på sin tidligere Vendsyssel­holdkammer­at af Christian Moses i traeningsk­ampen mod Viborg sidste weekend. Foto: Morten Pedersen/Ritzau Foto
Kristian Friis passer på sin tidligere Vendsyssel­holdkammer­at af Christian Moses i traeningsk­ampen mod Viborg sidste weekend. Foto: Morten Pedersen/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark