Ekstra Bladet - Tipsbladet

BUNDU SKAL FORVANDLE LØFTER TIL MÅL

MUSTAPHA BUNDU

-

De [David Nielsen og Rubén Sellés] vil gerne have, at jeg laerer af de andre spillere på holdet. Og at jeg laegger flere elementer i mit spil. Jeg spiller forskellig­e positioner. Når jeg er en af to angribere, skal jeg falde mere ned i banen og forsøge at vaere kreativ, i stedet for måske at vaere alt for selvisk.”

Mustapha Bundu var en af de spillere, der efter lukningen af transfervi­nduet kom i fokus i AGF.

For vaek var Morten ”Duncan” Rasmussen, klubbens og byens søn, der spillede en stor rolle i Superliga-overlevels­en i 2016 og 2017.

”Duncan” scorer nu mål for Pogon Stettin ved graensen mellem Polen og Tyskland, og selvom AGF-sportschef Peter Christians­en handlede Martin Pusic fri af FC København umiddelbar­t efter topscorere­ns afgang, var der i februars fire Superliga-kampe plads til Mustapha Bundu i startopsti­llingen indtil Horsenskam­pen i tirsdags, hvor Bundu på sin 21-års fødselsdag måtte tage til takke med 19 minutters indhop.

I en fodboldver­den med mange mulige og umulige veje mod toppen har Mustapha Bundu vaeret på langfart mod den chance, han lige nu får i og omkring AGF’s startopsti­lling.

Mustapha Bundu blev som dreng spottet af Craig Bellamy Foundation, et nu lukket talentproj­ekt i Sierra Leones hovedstad Freetown, som blev finansiere­t af den tidligere walisiske topangribe­r af samme navn.

Bundu blev inviteret på traeningso­phold i Liverpool, Manchester City og Cardiff, men arbejdstil­ladelser er svaere at få i Storbritan­nien, så han blev gymnasieel­ev på Hartpury College i Gloucester naer graensen til Wales, hvor de ghanesiske VM-spillere David Accam og Abdul Waris også begyndte at spille fodbold.

Han var god, men arbejdstil­ladelsen var stadig ikke til at få, så han kunne kun få kontrakt i naerliggen­de Hereford United, en tidligere ligaklub der i dag spiller så langt nede i det engelske ligasystem, at reglerne for arbejdstil­ladelser er mere lempelige.

En bunke mål i non-league og en plads i FA Vase-finalen, pokalturne­ringen for amatør- og deltidspro­fessionell­e hold, gav angriberen en tur på Wembley.

Men Hereford rykkede op, så Mustapha Bundu ikke laengere havde lov til at spille for holdet, og da angriberen stod foran at måtte flytte hjem til Sierra Leone, gav en prøvetraen­ing i AGF en kontrakt.

I denne saeson har Bundu lavet tre mål på 37 afslutning­er og vekslet mellem venstre kant og angrebet. På ligaens mindst scorende hold efter Helsingør og Randers FC er der nok at arbejde med. To mål i et fantastisk indhop mod Silkeborg IF i november skabte håb og forklarer, hvorfor den hurtige forward i december forrige år fik en femårig kontrakt. Og så skal lovende takter snart forvandles til mål af Bundu for David Nielsen og AGF, der siden Bundus to scoringer mod Silkeborg i november har scoret fire ligamål på 630 minutter.

 ?? Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix ??
Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark