Ekstra Bladet - Tipsbladet

03’ernes tvillinger

-

Før forårets danske åbning var der godt med fokus på de 19-årige tvillinger Martin og Michael Johansen. De havde spillet et flot efterår, blandt andet i UEFA Cuppen. Det var bemaerkels­esvaerdigt med et brødrepar, der var født med fem minutters mellemrum, spillede på samme hold og oven i købet lignede hinanden så meget, at Michael havde bleget sit røde hår en anelse, så man kunne kende forskel.

Johansen-brødrene måtte svare på mange spørgsmål

– de fleste af dem omhandlend­e at vaere tvilling. Hvilken fordel var der ved det, spurgte Tipsbladet.

”Man keder sig aldrig. Vi kan altid spille et eller andet, fordi vi trods alt er to personer. Du er ikke nødt til at spille mod en computer for at prøve dig selv. Der er hele tiden en person at konkurrere med,” sagde

Michael Johansen, der også blev spurgt, om han kunne undvaere Martin.

”Tiden må vise det, men det tror jeg faktisk godt, at jeg kan. Vi har laenge vaeret indstillet på, at der kommer en dag, hvor vi ikke kan vaere så meget sammen med hinanden. Nu er han jo også lige flyttet til Gentofte, mens jeg indtil videre bor hjemme hos vores foraeldre. Vi er indstillet på, at vi kan skilles,” sagde han.

Martin fik det samme spørgsmål.

”Det ved jeg ikke. Jeg har jo aldrig prøvet. Men det tror jeg. Hvorfor skulle jeg ikke kunne det?”

Juleaften var dårlig for Roda Kerkrade og tilsvarend­e god for Feyenoord og Nicolai Jørgensen, der vandt 5-1 i ligakampen 24. december med to scoringer af den danske forward. I 2016/2017 blev Nicolai Jørgensen topscorer i AEresdivis­ionen, men målene mod Roda var kun nummer seks og syv i AEresdivis­ionen, ikke videre imponerend­e på et forsvarend­e mesterhold, der dominerer de fleste kampe. Men lige nu ville Nicolai Jørgensen givetvis gerne bytte sig til efterårets hitrate.

For siden scoringen til 3-1 mod Roda har danskeren vaeret på banen i 649 minutter uden at score, og Feyenoord har tabt fire af de seneste otte ligakampe og er med 16 point op til Ajax og ni runder tilbage uden chance for at nå den andenplads, der giver adgang til Champions League-kvalifikat­ionen til august.

”Jeg har haft nogle personlige problemer de seneste par måneder, men nu er jeg tilbage, og det skal ikke vaere nogen undskyldni­ng. Det handler om at spille godt og arbejde hårdt i alle kampe. For mig handler det nu om at begynde at score mål igen, og jeg er sikker på, at alt nok skal blive godt igen,” sagde Nicolai Jørgensen efter sidste søndags 1-3 nederlag i topkampen mod PSV Eindhoven, der ligger til at vinde mesterskab­et.

ANDRE POINTER FRA TIPSBLADET 28. FEBRUAR 1992

• Peter Schmeichel var skadet. Manchester United-målmanden havde hjemme i Danmark løbet en tur i Grøndalspa­rken i København, hvor han havde slået sin hånd ind i et skilt. Brøndby-formand Per Bjerregaar­d syede såret sammen. ”Jeg kunne faktisk se helt ind til håndrodsbe­net, mens Per ordnede flaengen,” sagde Peter Schmeichel.

• I England opfordrede Football Supporters’ Associatio­n til ét minuts stilhed fra tilskuerne i alle ligakampe den kommende weekend. Det var en protest mod stadioner uden ståpladser. ”Det er et krav til klubberne, at de ombygger de eksisteren­de anlaeg til kun at indeholde siddeplads­er – et krav, som er ivaerksat efter katastrofe­n på Hillsborou­gh for tre år siden,” skrev Tipsbladet.

• Fremad Amager, Kastrup, Dragør, Tårnby, B1908, Sundby og AB 70 overvejede at gå sammen til Amager FC. Tidligere Fremad Amager-formand Svend Mathiasen evaluerede projektet i Tipsbladet og var skeptisk. ”Mathiasen vil ikke udelukke, at pengene kan skaffes, omend han på Amager FC’s vegne er betaenkeli­g ved, at FC København kom først til møllen. Det giver publicity at komme først. Alt, hvad der kommer efter, er kopier og derfor knap nok interessan­t,” skrev Tipsbladet.

 ?? Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix ??
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark