Ekstra Bladet - Tipsbladet

SCHMEICHEL OG LEEDS FYLDER FORTSAT

-

For 20 år siden fortalte Tipsbladet om en syv-årig dreng, der gik meget op i fodbold, og det gør den nu 27-årige Nicklas Dannevang stadig vaek. ”Jeg er meget up-to-date i stort set alt. Jeg ser det meste bold, jeg kan komme i naerheden af på fjernsynet om aftenen, og jeg følger med,” siger målmanden, der fortsat bedst kan lide fodbolden i England og specielt barndommen­s hjerteklub fra Yorkshire

”Der er et eller andet charmerend­e over engelsk fodbold. Hårdheden i spillet og i kampprogra­mmet. Jeg ved godt, at traenerne derovre piber lidt over, at der ikke er nogen vinterpaus­e, men det er bare charmen ved engelske fodbold, at det er hårdere end de andre ligaer. Jeg kan også godt lide den spillestil, der nogle gange naermest er brutal, specielt når man ser kampene fra den naestbedst­e raekke med Leeds. Det er jo rent slagsmål nogle gange.”

”Jeg er stadig stor Leeds-fan. Det fik jeg fra min far, der fulgte dem op gennem halvfjerds­erne, så vi var sammen på tre af de der ture med Tipsbladet, hvor vi først så dem mod Wimbledon, og så to gange på White Hart Lane, hvor Leeds vandt 2-1 og siden spillede 3-3.”

”Og så har jeg vaeret en enkelt gang på Elland Road og se dem mod Huddersfie­ld. Det var dengang begge klubber lå i League One, og Leeds vandt 4-0, så det var kaempestor­t. De to klubber er jo lokalrival­er, så der var et par og 30.000 til en kamp i den tredjebeds­te raekke. Det var flot,” siger Nicklas Dannevang, der ifølge artiklen fra fortiden sagde farvel til sutten som helt lille mod at få en Peter Schmeichel-trøje i stedet for.

Og den store danske målmand har også vaeret en del af fodboldliv­et videre frem.

”Jeg har jo aldrig haft noget med Manchester United, men mit store idol har altid vaeret Peter Schmeichel. Det var de faerreste målmaend, der voksede op i Danmark i halvfemser­ne, der ikke var Peter Schmeichel-fans. Det var lidt lige meget om man holdt med rivalisere­nde klubber, for han var jo dansker og stod også for Danmark, så det kunne man godt leve med. Han har altid vaeret mit store idol,” fortaeller nutidens førstemålm­and i Fremad Amager, der måske kunne vaere endt i Peter Schmeichel­s gamle klub, hvis Per Nielsen havde taget telefonen for nogle år siden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark