Ekstra Bladet - Tipsbladet

MERE KENDT I BELGIEN END I DANMARK

-

De første år af Alexander Scholz’ fodboldkar­riere var omtumlede. Han startede i Vejle, hvor han efter 17 kampe på førstehold­et løb sur i fodbolden, og da han efter en pause genstarted­e karrieren, var det med én saeson i Island.

Men de seneste år har vaeret mere stabile. Forsvarere­n har nu vaeret fem år i Belgien, og opfylder han sin kontrakt med Club Brugge, bliver han der yderligere tre et halvt.

”Jeg har faktisk også selv taenkt over det. Jeg kommer til at bruge størstedel­en af min karriere her. Det er, som jeg betragter alting: Jeg tror simpelthen, det er en tilfaeldig­hed. Da jeg skiftede til Island, blev det Belgien, fordi jeg sigtede efter at springe Skandinavi­en over dengang. Jeg ville gerne prøve at komme lidt højere op lidt hurtigere. De folk, jeg arbejdede sammen med, havde nogle kontakter i Belgien, og så er det der, jeg har skabt mit navn.”

”Hvis jeg havde spillet helt vildt godt og styret ligaen, havde jeg måske spillet højere end Belgien. Hvis jeg havde spillet vildt dårligt, havde jeg nok spillet lavere. Belgien passer fint til mig, og når man først har skabt sig et navn, er det nemmest at lave karriere der, hvor ens navn er størst. Mit navn er klart større i Belgien, end det for eksempel er i Danmark,” siger Alexander Scholz, der heller ikke føler, at han bejler til et skifte til et større land.

”Det er nemmere at komme ud, hvis man spiller landskampe. Så er det lidt nemmere at skifte til store ligaer. Det naeste store skridt er vel en af de fem store ligaer. Landskampe ville hjaelpe på det, medmindre jeg bare var så god – og det er jeg ikke.”

Han har ikke vaeret inde i landsholds­varmen, siden han var med U/21-landsholde­t til EM i 2015. A-landsholde­t er ikke noget, han spekulerer på.

”Nej nej, det gør jeg ikke. Når jeg har siddet på baenken de sidste fire-fem måneder, er det ikke noget, jeg har taenkt på.”

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark