Ekstra Bladet - Tipsbladet

VEJEN TIL RUSLAND

-

Normalt er Dødens Pulje noget, man opererer med til slutrunder, men der dukkede også en op i det afrikanske VM-kvalifikat­ion. Der var kun én plads at spille om i hver gruppe, så da Nigeria, Zambia, Cameroun og Algeriet blev trukket til at møde hinanden, var der lagt op til en spaendende omgang. Men det forpurrede nigerianer­ne.

Super Eagles havde spillet sig frem det afsluttend­e gruppespil ved at slå Swaziland med 2-0 over to kampe. Nigeria var fra det naestøvers­te seedningsl­ag, mens Algeriet på papiret var favoritter, men de mange stjerner på det nordafrika­nske land har ikke formået at leve op til det potentiale, landsholde­t viste ved VM i 2014. I anden kamp mødtes de to favoritter i Nigeria og takket vaere to scoringer af Victor Moses og en enkelt af John Obi Mikel vandt hjemmehold­et 3-1. Det var en del af en forrygende start på puljespill­et, hvor Nigeria vandt de første fire kampe i traek, deriblandt en rekordstor sejr på 4-0 over rivalerne fra Cameroun.

Så gjorde det mindre, at holdet i returkampe­n i Yaoundé endte 1-1, for en måned senere, 7. oktober 2017, slog Nigeria Zambia med 1-0 og kvalificer­ede sig som det første afrikanske landshold til VM. Og måske vigtigst af alt: Der er allerede styr på landsholde­ts bonusser til VM, meddelte forbundet i november.

”Vi er meget glade og begejstred­e for den udvikling. Det er første gang i den tid, jeg har spillet for landsholde­t, at jeg kan se alt med hensyn til forberedel­se og bonusser skrevet ned sort på hvidt og med en bindende aftale på plads,” sagde anfører Obi Mikel ved den lejlighed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark