Ekstra Bladet - Tipsbladet

JOHN OBI MIKEL

-

Født 22. april 1987 i Jos, Nigeria

I et interview med thesetpiec­es.com skulle landstraen­er Gernot Rohr forholde sig til Nigerias berømte 90’er-landshold med navne som Nwankwo Kanu og Jay-Jay Okocha.

”De havde så mange gode spillere! Forskellen er, at nu består vores hold ikke af meget, meget store stjerner. Vi havde én stjerne: Det er selvfølgel­ig Obi Mikel.”

Rohr skyndte sig at tilføje, at Victor Moses nok også godt kunne regnes som en stjerne, men citatet understreg­ede alligevel, at John Obi Mikel er noget ganske saerligt på Nigerias landshold. Han debuterede på landsholde­t som 18-årig i 2005, og med sine 82 landskampe naermer han sig top tre over de mest benyttede spillere i den grønne trøje – oppe på tredjeplad­sen har Kanu 86 kampe.

”Vi har et ungt hold. Jeg føler et ansvar hver gang, jeg traeder ind på banen for at spille. Dette hold har brug for erfaring, dette hold har brug for vejledning. Det er gode, hurtige spillere, men nogle gange har de brug for nogen, der kan dirigere dem og sørge for, at vi har balance,” sagde Obi Mikel ifølge ESPN i efteråret.

Efter 10½ år på Stamford Bridge forlod nigerianer­en sidste vinter Chelsea til fordel for den kinesiske liga og klubben Tianjin Teda. På grund af en skade i maven, som han måtte til England og blive opereret for, gik han glip af fire måneders fodbold i sin første saeson, men han vendte tilbage i august og fik fuld tid i de sidste 10 runder af ligaen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark