Ekstra Bladet - Tipsbladet

AGF OG DERES SUPERLIGA-KOLLEGER BEGÅR EN KAEMPE FEJL

-

På Netflix ligger der i øjeblikket en italiensk produceret dokumentar-serie med Juventus. Man er med hjemme hos Gonzalo Higuaín og Miralem Pjanic, kører bil med Gianluigi Buffon og har Torino-fødte Claudio Marchisio til at vise rundt på anlaegget og sludre med de ansatte, der har kendt ham, siden han begyndte i ’Juve’ som syvårig.

Mit helt store problem med den hamrende flotte produktion er, at Juventus’ presseafde­ling med al tydelighed har haft det hele til gennemsyn, briefet spillerne og styret produktion­en med så hård hånd, at hvert et sekund fremstår som en reklame for klubben.

I denne uge fortalte AGF, at man ikke laengere skal medvirke i det lokale debatprogr­am ”Fodbold Med Horup” på TV2 Østjylland men i stedet helliger sig en egen tv- og videoprodu­ktion med en kommerciel partner, et projekt der så vidt jeg er orienteret begynder i den kommende uge, og som AGF tilsynelad­ende forventer kommer til at indbringe flere penge og knytte klubbens kernefans staerkere til AGF, end tidsforbru­get på ”Fodbold Med Horup” gør.

AGF har ikke ytringspli­gt, men for mig at se gør klubben meget uklogt i at vaelge uafhaengig­e medier fra til fordel for egenproduk­tion, noget AGF ikke er ene om at gøre eller overveje.

Superliga-klubberne har desperat brug for at gøre sig interessan­te for danskerne, og at bruge Premier League-klubber som forbillede, som AGF og flere andre Superliga-klubber tilsynelad­ende gør, er den helt forkerte vej at gå.

De interview og dokumentar­er, klubberne selv laver i Premier League, er i bedste fald lidt nuttede og ligegyldig­e, og er på ingen måde så engagerend­e som de kritiske interview, uafhaengig­e medier laver.

Jeg kender klubber større end AGF, der sukker efter det lokale engagement, den intense daekning i JP Aarhus, Aarhus Stiftstide­nde og ”Fodbold Med Horup” giver, og for klubbernes og ligaens kommerciel­le fremtids skyld håber jeg ikke, de forestille­r sig, at ukritisk kameraføri­ng a la Juventus fører nogen vegne.

 ??  ?? Chefredakt­ør, Troels Bager Thøgersen
Chefredakt­ør, Troels Bager Thøgersen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark