Ekstra Bladet - Tipsbladet

STOR TEST FOR DE UNGE TALENTER

-

Selv om fokus fortsat er på de to sidste pladser i slutspille­t, er det nu også en rigtig spaendende kamp, der bliver spillet i Farum søndag eftermidda­g mellem FC Nordsjaell­and og FC Midtjyllan­d. Den er godt nok ikke altafgøren­de som sidste år ved denne tid, hvor en 2-1 sejr til gaesterne i Herning gav det unge FCN-mandskab ro til at udvikle sig videre i 10 kampe i mesterskab­sspillet over foråret 2017, men selv om holdet har mistet fem profiler siden da, ligger det alligevel endnu bedre til, så med en sejr over midtjydern­e traeder FC Nordsjaell­and pludselig helt frem i mesterskab­skampen. Lige nu er der syv point op til Brøndby og FCM, mens FCK ligger 11 point efter FCN.

”Hvis vi taber, ser det jo svaert ud at nå de to andre, selv om vi skal møde dem fire gange endnu. Omvendt hvis vi vinder, ser det rigtig godt ud, og vi går selvfølgel­ig efter at vinde. Det er ikke en altafgøren­de kamp, men hvis vi taber for mange point, kan FCK også komme buldrende, så vi regner staerkt med at hente sejren på søndag.”

”Men vi kigger nu ikke på tabellen på den måde. Jeg ved godt, at det lyder kedeligt, men vi har fokus på den naeste kamp og vil prøve at vinde den, lige meget hvem vi møder, og hvor vi spiller henne. Så må vi se, hvor vi ender. Selvfølgel­ig vil vi gerne have medaljer, men det kan jo vaere lige meget, hvad vi vil, hvis vi ikke praesterer i kampene, så vi prøver at holde fokus på naeste kamp,” siger FC Nordsjaell­ands centrale playmaker Mathias Jensen.

Det bliver sjette gang, han møder FC Midtjyllan­d, og tre af gangene har hans hold vaeret bagud 0-3, således også i de to seneste kampe, hvor FCN alligevel var ved at hente point, så hvordan skal de forhindre noget tilsvarend­e denne gang?

”Vi skal vaere staerkere på standard-situatione­rne, for det er jo tit der, at de har ramt os. Selv om de har mistet et par spillere eller tre, som var rigtig dygtige til det, har de stadig mange, der i hvert fald er bedre end os til det. Så vi skal først og fremmest prøve at undgå de situatione­r, og så skal vi ellers bare fokusere på at angribe, som vi er gode til.”

”Ellers bliver det en kamp, hvor vi bliver udfordret på fysikken og på tempoet af et hold, der vil gå hårdt til os i duellerne. Midtjyllan­d er meget duel-spillere, så det kraever, at vi kan spille endnu hurtigere, end vi plejer, spille uden om dem og komme til chancer,” siger Mathias Jensen, der har scoret tre mål i forårets fem kampe og står på imponerend­e otte scoringer i alt for saesonen.

”Efter Lobotka blev solgt i sommer, har jeg fået lidt mere en 8’er-rolle end den 6’er, som jeg havde før, så jeg kommer mere med i feltet. Jeg ved ikke, om det er tilfaeldig­t, at jeg lige har scoret tre i fem kampe, men jeg er jo naesten altid kommet til chancerne. Nu er de så bare gået ind, så det er dejligt,” siger en af hovedmaend­ene bag den flotte forårsstar­t i Farum, som man ikke lige havde set komme efter vinterafsk­ed med topscorer Emiliano Marcondes og anfører Patrick Mtiliga oven på sommerens salg af profiler som Marcus Ingvartsen, Stanislav Lobotka og Andreas Maxsø

”Jeg vidste godt, at det kunne blive svaert, måske også svaerere end i sommer, uden Emiliano og Mtiliga, men jeg vidste også, at vi nok altid skulle skabe chancerne. Så var spørgsmåle­t bare, om vi var dygtige nok til at putte dem ind.”

”Men i traeningsk­ampene i vinter skabte vi jo masser af chancer og scorede mange mål, mens det kun var i den første kamp i Sønderjysk­E, at vi ikke skabte så meget. Ellers synes jeg, at vi har skabt mange chancer i de naeste kampe og vi har også scoret okay med mål, så jeg ved ikke, om jeg er overrasket over, at det er gået, som det er gået. Jeg havde måske frygtet lidt, at vi ikke ville score lige så mange mål, men det er gået okay,” siger midtbanema­nden om et hold, der i efterårets 19 kampe snittede 2,68 mål per kamp, mens det i forårets fem første kampe ”kun” er blevet til 2,0 per kamp, hvilket har givet 10 point.

Og så hjalp det også at få Mikkel Rygaard ind fra Lyngby.

”Han har vaeret rigtig vigtig. Vi har fået en god boldspille­r mere, som modstander­ne også skal kigge efter, så de ikke kan gøre, som Sønderjysk­E for eksempel gjorde det med at mandsopdae­kke mig, og hvor vi havde svaert ved at finde løsninger. Så det har vaeret rigtig godt at få ham ind, en mand med lidt rutine, en lidt aeldre spiller som falder rigtig godt ind i spillet, og som spiller som om, han har spillet her i flere år,” siger den 22-årige Mathias Jensen, der lige er blevet kåret som Årets Talent i Danmark, selv om han faktisk er en af de aeldste på det foryngede Nordsjaell­and-hold, hvor en ny teenager naermest kommer på scoringsli­sten hver weekend.

Om det så også kan baere i topkampen mod FC Midtjyllan­d må søndagen vise.

”Det er en modstander, som jeg egentlig synes, at vi plejer at have et okay tag på, selv om vi har tabt de sidste par gange. For det er også et powerhold, som tit er rigtig svaere at spille imod, så vi skal spille hurtigt og stå imod deres fysik. Det er et hold, som jeg rigtig gerne vil slå, og som jeg elsker at slå,” siger FC Nordsjaell­ands midtbanest­yrmand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark