Ekstra Bladet - Tipsbladet

DEN GAMLE DAMES REDNINGSMA­ND

-

Egentlig er det utroligt at snakke om, at Juventus er faldet i niveau, for i Serie A har de to point mere, end de havde efter 26 runder sidste år, de har kvalificer­et sig til pokalfinal­en, som de også gjorde det i 2017, og de er klar til Champions League-kvartfinal­erne, selv om man modsat sidste saeson denne gang måtte gå i 1/8-finalekamp via en andenplads i den indledende gruppe (efter Barcelona), mens de sidste år mødte Porto efter at have vundet deres gruppe.

På den måde er facit uaendret, men faktum er stadig, at defensiven ikke kun savner Leonardo Bonucci, der blev solgt til AC Milan, men også er praeget af, at Gianluigi Buffon, Andrea Barzagli og Giorio Chiellini alle er blevet et år aeldre, mens holdet samtidig generelt set har vaeret hårdt plaget af skader.

Og så skulle det heller ikke vaere gået meget anderledes for, at Napoli stadig stod med fordelen i det taette opløb i Serie A, og at Juventus i dag var ude af Champions League. Men så sprang den lille argentiner Paulo Dybala ud af skadeslist­en efter et par måneder uden for startopsti­llingerne på grund af en fiberskade og leverede to meget afgørende aktioner mod først Lazio og så mod Tottenham.

Lørdag aften bød på topopgør i Serie A, hvor Lazio først skulle forsøge at fastholde tredjeplad­sen hjemme mod Juventus, hvorefter Napoli skulle fortsaette deres pointindsa­mling hjemme mod Roma. På papiret så det ud som om, Maurizio Sarris mandskab ville kunne udbygge deres forspring fra fire til seks i toppen (med det forbehold at Juventus har en hjemmekamp mod Atalanta i hånden), for kampen i Rom var låst helt fast og lignede en oplagt 0-0 – indtil det 93. minut.

Så lod Dybala bolden løbe forbi sig, og med en hurtig vending var han pludselig fri i feltet, og selv om han blev trukket ned og endte på jorden, havde han stadig teknik og balance nok til at sende bolden op i det modsatte målhjørne, så Juventus endte med en vigtig 1-0 sejr på en svaer udebane.

Og da Napoli et par timer senere dummede sig og tabte 2-4 til Roma, blev der pludselig fordel Juve i toppen af Serie A.

Men Dybala var ikke faerdig med at redde Juventus, hvilket klubchef Beppe Marotta havde luret før den mindst lige så svaere Champions League 1/8-finale på Wembley, hvor Tottenham havde fordelen efter 2-2 i den første kamp i Torino.

”Vi er vant til usikre situatione­r, og vi har kun én mulighed i aften – at vinde. Dybala har ikke scoret i Champions League endnu i denne saeson, men statistikk­er er ligegyldig­e. Hvad der betyder noget er, at vi har genopdaget en vigtig spiller i vores trup efter hans skade. Lørdag mod Lazio scorede han et vidunderli­gt mål, der var en mester vaerdig, og jeg er sikker på, at han vil gentage det i aften,” sagde Marotta, før han kom med en tilføjelse, der nok aergrer ham i dag.

”Om ikke med den samme aktion, så med en positiv indsats.”

For Juventus-chefen havde ramt plet med sin første udtalelse, selv om intet tydede på det efter en times spil af kampen. Tottenham førte 1-0, men burde havde scoret et par stykker mere, og Juventus havde intet haft at byde ind med rent offensivt bortset fra et straffespa­rk på den lynhurtige Douglas Costa, der ikke blev dømt.

Men så skete der pludselig noget. Først clearede Davinson Sánchez bolden skidt, så Dybala fik plads til en farlig flugter, der godt nok røg lige fordi, men kort efter kiksede topscorer Gonzalo Higuain ikke, da Juventus fik spillet sig helt igennem Spurs-forsvaret. 1-1 var nu ikke nok, men hjemmehold­et var ramt, og det udnyttede gaesterne kynisk, da Higuain stak Dybala fri, hvorefter den 24-årige argentiner sparkede bolden op i det samme målhjørne, som han havde ramt på Det Olympiske Stadion i Rom fire dage tidligere. Og så var Juventus pludselig videre i Champions League stik imod spil og chancer.

Og selv om Tottenham pressede hårdt på i de sidste 10 minutter, holdt den rutinerede defensiv stand, mens Dybala for anden gang på kort tid kunne lade sig fejre som redningsma­nd for et hold, der ikke er lige så gode som sidste saeson, men som altid har erfaringen, viljen og de individuel­le kvaliteter til at klare tingene alligevel.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark