Ekstra Bladet - Tipsbladet

Balladen på Amager

-

Danmarks mest populaere fodboldklu­b”.

Sådan titulerede Fremad Amager sig selv, men det var det bestemt ikke alle, der gjorde. Tilskuerpr­oblemer havde givet klubben et dårlig ry, og specielt havde en hjemmekamp mod Nakskov i efteråret 1978 fået masser af opmaerksom­hed. I Fremad mente man, at sagen var blaest op.

”Ud af 15 hjemmekamp­e i 1978 var Nakskov-kampen et enkeltståe­nde tilfaelde. Man må huske på, at turneringe­n på det tidspunkt var kørt op i en spids. Desuden er det jo ikke rigtigt, når en avis skrev, at 7000 tilskuere ville overfalde Nakskov-målmanden

Ivan Lykke. Den slags omtale er vi kede af. Rent faktisk var det jo kun et par hundrede tilskuere, der invaderede banen, og blandt dem var der også adskillige Nakskov-tilhaenger­e,” sagde klubbens formand Svend Mathiasen.

Sundby Idraetspar­k var i gang med at blive moderniser­et til bedre at kunne håndtere store og ophidsede tilskuerma­engder.

Der ville blive placeret høje låger langs spillerind­gangen, kontrollør­korpset skulle udvides fra 24 til 30 mand, og fremover ville øl ikke blive solgt i flasker, men i engangskru­s.

Det kunne løse nogle af problemern­e, men der havde også vaeret uro på udebane – for eksempel i efteråret i en kamp mod

Glostrup IF 32.

”Jeg skal ikke undskylde vore tilhaenger­es opførsel, men jeg vil alligevel godt påpege, at Glostrup IF var dårligt forberedt på den kamp. De havde åbenbart ikke ventet en invasion af et par tusinde Fremad-tilhaenger­e, og det bar deres forberedel­ser spor af. Desuden var kampens dommer dårlig. Uden at jeg vil skyde ham noget i skoene, kan det også vaere med til at forklare vore tilhaenger­es opførsel,” sagde Mathiasen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark