Ekstra Bladet - Tipsbladet

VIKINGEN FRA DUBLIN

-

Christian Eriksen lavede et smukt hat-trick, William Kvist var ifølge Åge Hareide i BT i sidste uge ”den bedste spiller på banen i Dublin,” og Nicklas Bendtner fik opfyldt ambitionen om at score for landsholde­t igen, da Eriksen lod ham sparke straffespa­rket til sidst, da kampen var afgjort.

Det var en stor dansk landsholds­aften, da VM-billetten blev sikret med en 5-1 sejr over Irland, men selv om Andreas Cornelius først blev skiftet ind til de sidste 20 minutter, da det hele var afgjort, endte han også med at komme i centrum – i hvert fald på festbilled­erne efter kampen hvor han med hjelm på hovedet var det perfekte udtryk på den danske fodboldvik­ing.

”Ha ha, ja det var nogle af mine venner, der var ovre at se kampen, og så havde de de der vikingehje­lme på. Efter kampen var jeg ude at sige hej, og så fik jeg en af dem på. Det var en fantastisk aften, og en af de største fodboldaft­ener jeg har haft. Jeg tror egentlig først, det rigtig går op for mig, hvor stort det var, når vi står til VM, for det har jeg jo ikke prøvet før. Men det var stort, og det var fedt at kvalificer­e sig,” siger angriberen, der på landsholde­t under Hareide i nogle kampe er blevet flyttet lidt ud til højre som mål for høje bolde, han så skal saette i spil til Christian Eriksen i det åbne rum foran forsvaret.

”Jeg kan jo både spille i midten og lidt ude til siden. Hernede spiller jeg også en bred angriber, når vi spiller med to angribere og en offensiv midt, og så ligger jeg og arbejder lidt mellem midterfors­vareren og backen. Ellers spiller jeg i midten, og så har vi to kanter, der ligger bredt, så jeg kan spille begge positioner.”

”Hvis jeg spiller ude i siden for landsholde­t, så spiller jeg jo ikke en bred kant. Så spiller jeg også mellem midterfors­vareren og backen, som jeg har gjort hernede, så det kan jeg sagtens. Det virker fint, hvis en back eller en anden på ydersiden holder bredden, for jeg skal jo ikke ligge helt derude. Så jeg føler egentlig, at jeg kan spille to positioner på landsholde­t,” siger Andreas Cornelius, der foreløbig har set sin gamle holdkammer­at fra FC København Nicolai Jørgensen spille den centrale angrebspla­ds på landsholde­t, en plads som også Nicklas Bendtner er i spil til.

Men uanset hvad så hjaelper det selvfølgel­ig, at Cornelius og Jørgensen kender hinanden fra tiden i FCK.

”Det hjaelper da helt klart. Man har jo ikke så meget tid sammen på landsholde­t, så det er svaert at få spillet al ting ind på nogle få samlinger op til en kamp. Og Nicolai og jeg har vel spillet måske 50 kampe sammen, så vi kender hinanden ret godt,” siger angriberen godt tre måneder før den første VMkamp i Rusland.

Der er laenge til, og der er masser at fokusere på i Atalanta også, men derfor ligger slutrunden alligevel i baghovedet.

”Jeg glaeder mig da helt sikkert, og det giver også noget energi og noget gejst til at gøre det godt her i de naeste tre måneder, inden vi starter VM. Og jeg drømmer om, at vi når en kvartfinal­e, og så tager vi den derfra,” siger Andreas Cornelius med et grin.

”Hvis vi går videre fra gruppen og endda kan komme en tand videre i knockoutfa­sen, så vil det vaere et rigtig godt resultat. Jeg ved jo godt, at vi ikke er en favorit. Vi er måske en lille favorit til at gå videre fra gruppen som to’er, og så kan det vaere, at vi løber ind i en rigtig grim modstander. Men det første mål må helt klart vaere at gå videre fra gruppen, og så må vi jo se.”

”Jeg synes, vi har et rigtig staerkt landshold lige for tiden, så jeg tror på, at vi kan drille de større nationer også,” siger vikingen fra Dublin.

 ??  ?? Andreas Cornelius fejrer VM-kvalifikat­ionen i Dublin. Foto: Paul Faith/Ritzau Scanpix
Andreas Cornelius fejrer VM-kvalifikat­ionen i Dublin. Foto: Paul Faith/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark