Ekstra Bladet - Tipsbladet

ALLE SUPERLIGAE­NS STJERNER

Hvordan ville en all-star-kamp se ud i Superligae­n – og ville det kunne lade sig gøre at arrangere? Tipsbladet saetter holdene og vender planen med Johan Larsson.

- TEKST: SEBASTIAN STANBURY @SebStanbur­y

Det var Romelu Lukaku, der fik ideen. Som så mange andre fodboldspi­llere er Manchester United-spilleren vild med basketball og NBA, så derfor havde han selvfølgel­ig også fulgt med i februar måneds allstar-kamp på den anden side af Atlanterha­vet. I Nordamerik­a har konceptet eksisteret siden 1933, hvor man første gang lod de allerbedst­e baseballsp­illere på tvaers af klubberne dyste i en opvisnings­kamp. Konceptet findes i basketball, baseball, football, ishockey, fodbold og såmaend også i Nascar, og nu mente Lukaku, at tiden var inde til at prøve det af i Premier League. Den 26. februar tweetede han;

”Her er en ide, venner... NBA har en all-starkamp! Synes I ikke, at vi skal organisere en i @premierlea­gue.. Nord mod Syd! Og fansene stemmer... Hvad synes I? @premierlea­gue @ FA,” skrev han i et tweet, som i skrivende stund er blevet liket naesten 70.000 gange.

Både Manchester Citys Benjamin Mendy og tennisspil­leren Kim Clijsters tweetede opbakning til ideeen, og en vittig sjael bemaerkede, at ja; det kunne da faktisk vaere sjovt med en kamp mellem Manchester City og det sydlige England. De engelske medier kom desuden med bud på, hvordan de to hold kunne se ud.

Og så var det, at vi taenkte: Kunne man ikke gøre det samme i Superligae­n?

SVAERT I PRAKSIS

Johan Larsson er stor basket-fan. I Brøndby spiller han med nummer 13, fordi det var Steve Nashs nummer, og hans Twitter-handle er @JnashLarss­on efter den canadiske basketspil­ler. Han så highlights fra årets all-starkamp i NBA, men kunne bedre lide kampen i gamle dage.

”Tidligere da [Michael] Jordan spillede, var det meget competetiv­e, og man kunne se, at de virkelig ville vinde. Det var en kamp, der betød noget. Lige nu er det lidt for meget ”fuck it.” Der er et par dejlige dunks, og så er det det, men det er også fedt at se,” siger Johan Larsson.

Han kan godt lide tanken om at indføre en all-star-kamp i Superligae­n, men tror dog ikke på den i praksis.

”Det kunne vaere sjovt. Men nu har vi snart mesterskab­sslutpil, så der bliver mange og store kampe. Jeg kunne taenke mig, at mange spillere fra de hold ville vaere med. Det er en fed ide, men jeg ved sgu ikke, om det kunne lade sig gøre,” siger Johan Larsson.

Han trak ellers gerne i all-star-dragten og spillede sammen med for eksempel rivalerne fra FCK.

”Ja selvfølgel­ig. Det er megafedt at spille med dygtige spillere – men jeg skulle også blive udtaget først,” siger Brøndby-backen,

der ikke ved, om han ville komme på holdet i konkurrenc­e med for eksempel Peter Ankersen og Karlo Bartolec.

”Der er mange gode højrebacke­r. Det må andre vurdere. Hvis de synes, jeg skal vaere med, er jeg med – ellers tager jeg en fridag.”

Det ville vaere sevaerdigt at se sjaellands­ke rivaler laegge fjendskab på hylden for én dag i kampen mod Jylland, men i praksis tror Johan Larsson ikke på ideen. I NBA spiller man i forvejen 82 kampe i grundspill­et, så en opvisnings­kamp fra eller til gør ikke den store forskel. Den procentvis­e forøgelse er større, hvis man som i Superligae­n kun spiller 36.

”Det er 90 minutter. I NBA trasker de rundt i fire quarters á 12 minutter. De forsvarer slet ikke. Det ville ikke vaere sjovt, hvis man var midtstoppe­r og skulle lade alle gå forbi. Det går bare ikke. Det ville kraeve for meget energi, så vi må lade det blive ved tanken.”

Dermed tager Johan Larsson også livet af ideen om en allstar-kamp i Superligae­n. I et forår, hvor VM og vintervejr­et har klemt kalenderen sammen, er der ikke tid eller overskud til yderligere fodbold.

Men derfor kan man da godt lege med tanken. Hvordan ville det se ud, hvis Vest mod Øst, Jylland mod Øerne satte to hold og mødtes? Vi har gjort forsøget. ✖

 ??  ?? Tipsbladet har talt allstar-fodbold i Superligae­n med Johan Larsson. Han må dog nøjes med en plads på baenken på Øst-holdet. Foto: Thomas Rasmussen/Ritzau Foto
Tipsbladet har talt allstar-fodbold i Superligae­n med Johan Larsson. Han må dog nøjes med en plads på baenken på Øst-holdet. Foto: Thomas Rasmussen/Ritzau Foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark