Ekstra Bladet - Tipsbladet

VEJEN TIL RUSLAND

-

210 lande forsøgte at kvalificer­e sig til VM i Rusland. 209 lande smed point på vejen dertil. Ét land gik gennem kvalifikat­ionen med maksimumpo­int: Tyskland. Fra 4. september 2016 til 8. oktober 2017 spillede tyskerne 10 VM-kvalifikat­ionskampe, og de vandt dem alle 10.

Det lå da også på forhånd til, at Tyskland ville komme med. For det første, fordi Tyskland var topseedet i hele den europaeisk­e kvalifikat­ion. For det andet, fordi det gør tyskerne altid. Ikke siden EM i 1968 er en stor slutrunde blevet afviklet uden tysk deltagelse.

Det stod hurtigt klart, at det heller ikke ville ske i Rusland. Først da Aserbajdsj­ans Dimitrij Nazarov i marts 2017 taemmede et indlaeg forbi Sami Khedira og sparkede bolden fladt forbi Bernd Leno, lykkedes det en modstander at score mod Tyskland i VM-kvalifikat­ionen. Inden da havde tyskerne selv scoret 17 gange og besejret Norge, Tjekkiet, Nordirland og San Marino. Fem minutter efter Nazarovs mål, der havde bragt aserbajdsj­anerne på 1-1, scorede Thomas Müller, og Joachim Löws hold tog en 4-1-sejr med hjem fra Baku.

Succesen fortsatte i anden halvdel af kvalifikat­ionen. Tyskland slog San Marino 7-0, Tjekkiet 2-1 (det taetteste tyskerne kom på et pointtab – først to minutter før tid headede Mats Hummels sejrsmålet ind) og Norge 6-0. En 3-1-sejr i Nordirland 5. oktober sikrede VM-billettern­e, og tre dage senere lukkede Nationalel­f med 5-1 over Aserbajdsj­an.

Det var tredje gang, et tysk landshold gik gennem en UEFA-kvalifikat­ion med maksimumpo­int – ingen andre har gjort det mere end én gang. De 43 scorede mål og målforskel­len på +39 er også europaeisk rekord.