Ekstra Bladet - Tipsbladet

LEROY SANÉ

-

Født 11. januar i Essen, Tyskland

En profil som kun har spillet ni landskampe og endnu ikke scoret, mens hovedparte­n af midtbaneko­llegerne for laengst har rundet de to cifre?

Ja, for Leroy Sané er bare svaer at komme udenom. Han har etableret sig som en indlysende starter i Manchester Citys velfungere­nde fodboldmas­kine, der kører ekstra hurtigt takket vaere tyskerens offensive fart. Og nu er tiden også kommet til, at han får det gennembrud på landsholde­t, der endnu har manglet, men som er undervejs. Senest var han velspillen­de, da tyskerne i november spillede 0-0 i en halvtrist venskabska­mp på Wembley. Faktisk var han taet på at score med et spark, der ramte overligger­en og efterfølge­nde strøg ned omkring mållinjen – de tyske medier kunne ikke lade vaere med at sammenlign­e forsøget med Geoff Hursts berømte mål på samme stadion 51 år forinden.

”Det aergrer mig, at jeg endnu ikke har scoret for det tyske landshold,” sagde Sané til ZDF efter kampen, men trods de manglende mål var Die Welts analyse tydelig:

”Der var kun én aegte vinder: Sané.”

Avisens tese var, at han snart ikke laengere står bag verdensmes­tre som Mesut Özil, Thomas Müller, Julian Draxler og André Schürrle, når de offensive pladser på landsholde­t skal besaettes. Han fik kun 11 minutter under EM og 114 i VM-kvalifikat­ionen, men han har efterhånde­n nået et niveau, som gør ham vaerdig til startopsti­llingen. I efteråret satte Joachim Löw ham i kategori med Julian Brandt, Joshua Kimmich, Julian Weigl, Leon Goretzka og Serge Gnabry – talentfuld­e spillere, men endnu ikke i verdenskla­sse. Sané er på vej til at blive det.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark