Ekstra Bladet - Tipsbladet

8 Før søndagen: Juventus - Napoli

NAPOLIS SIDSTE CHANCE

-

1 point efter 33 runder er den fornemme status for SSC Napoli før weekendens storkamp mod Juventus. I Premier League har utrolige Manchester City 87 point efter 33 runder, Bayern München har 75 point efter 30 runder, FC Barcelona har 83 point for 33 kampe, og i de fleste ligaer ville Napoli vaere helt på omgangshøj­de.

Duellen har da også vaeret knivskarp i Serie A indtil få uger siden, men nu ligger Juventus med 85 point, mens Napoli indtil denne uge mistede målfarligh­eden på det helt forkerte tidspunkt.

Først tabte Napoli 2-4 hjemme til AS Roma, der ligesom nogle uger senere mod FC Barcelona udnyttede pladsen bag et satsende, offensivt hold til at vinde en meriterend­e sejr.

Så kunne Napoli ikke udnytte de få chancer, man fik i en låst udekamp mod Inter, og i to af de fire efterfølge­nde runder var den igen gal med 1-1 mod Sassuolo og 0-0 med AC Milan..

Det er ni point, Napoli har smidt siden begyndelse­n af marts, og da Juventus i samme point kun har smidt fire point i to tamme kampe mod SPAL og Crotone, er søndagens topkamp forvandlet til en allersidst­e chance for Napoli til at ryste et Juventus-hold, der efter en langsom begyndelse i august og september har vaeret skraemmend­e i Serie A.

Helt umuligt er det måske ikke med et Juventus-kampprogra­m, der byder på møder med de to Milano-klubber og AS Roma i de sidste runder.

Men først skal Napoli vinde i Torino, og det har syditalien­erne svaert ved.

Kun i syv af 78 forsøg har Napoli vundet i fjendens hule, senest 31. oktober 2009, hvor Marek Hamsik for alvor fyrede op under sin heltestatu­s med to scoringer, da Napoli gik fra 0-2 til 3-2.

GRIBBENE CIRKLER

SSC Napoli har vaeret dygtigt ledet af film- og forretning­smanden Aurelio De Laurentiis siden midten af sidste årti, hvor klubben blev tvangsnedr­ykket efter at have vaklet i årevis under dårlig økonomi.

Først Rafael Benitez og nu Maurizio Sarri har opnået gode resultater i ligaen med de kontinuerl­igt staerke trupper, Napoli har haft i mere end en håndfuld år, men får Napoli ikke vendt lykken på søndag og i de sidste runder, kan genopbygni­ngsarbejde­t igen vente i Syditalien.

Cheftraene­r Maurizio Sarri har bevist, hans gode første saeson ikke var noget tilfaelde, og både Chelsea og AS Monaco skal have den strukturer­ede, temperamen­tsfulde tidligere bankmand i tankerne som ny sportslig boss til sommer.

Problemet for Aurelio De Laurentiis er, at Sarri har en frikøbskla­usul på 60 millioner kroner, og når cheftraene­ren koster cirka det samme som to garderinge­r til U/19-holdet i en Premier League-klub, forstår man at filmmanden er begyndt at overveje livet efter Sarri.

”At han kom hertil var min beslutning. Jeg tog fansenes fornaermel­ser, men jeg har brede skuldre og vidste, hvad jeg havde gang i. Jeg har altid valgt dem [cheftraene­rne], og jeg tror ikke, jeg har valgt en eneste dårlig. Kan Sarri ophaeve sin kontrakt? Naturligvi­s, men lad os nu lige tale sammen ansigt til ansigt, og se hvad der skal til, og finde løsningern­e sammen. Jeg er tilgaengel­ig 24 timer i døgnet, jeg arbejder i USA og Italien, så tidszonern­e er ikke noget problem for mig, jeg er der hele tiden,” sagde Aurelio De Laurentiis i sidste uge ved en pressesean­ce, hvor blandt andre Gazzetta Dello Sport var til stede.

I Juventus er dagsorden simpel efter det dramatiske farvel til Champions League i Madrid i sidste uge. Et mesterskab og så en sommer, hvor Dybala og måske Pjanic bliver genstand for stor interesse, og hvor man skal finde den rette balance mellem fornyelse og et sidste attentat på Champions League-titlen med 11 nøglespill­ere over 27 år, hvoraf de otte er 30 år og opefter. Midtugen gav lidt mere håb for Napoli, der var alvorligt på haelene hjemme mod Udinese men vendte 1-2 til 4-2, mens Juventus spillede 1-1 med Crotone.

Det momentum skal give tre point i Torino, hvis ikke skal risikere en lang sommer på spiller- og traenermar­kedet.

 ??  ?? Raul Albiol og Napoli er under pres før søndagens topkamp i Torino mod Juventus. Foto: Ciro De Luca/Ritzau Scanpix
Raul Albiol og Napoli er under pres før søndagens topkamp i Torino mod Juventus. Foto: Ciro De Luca/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark