Ekstra Bladet - Tipsbladet

AaB’s billige guldkandid­ater

-

AaB lå på førsteplad­sen i Superligae­n med seks runder igen foran FC Midtjyllan­d og FC København, og Tipsbladet­s chefredakt­ør Troels Bager Thøgersen havde taget turen nordpå af

E45 til det nordjyske, hvor AaB’s hold var sammensat anderledes end efterårets hold FC Midtjyllan­d og det FCK-hold, Ståle Solbakken sled hårdt for at genrejse med lige dele vilje og stort transferbu­dget.

Stort var budgettet ikke i Aalborg, hvor både

Superliga-status og klubbens økonomi var minutter fra at forsvinde i afløbet i 2011. Og det stillede

Tipsbladet skarpt på.

”8 af de 14 spillere har en fortid i AaB’s ungdomsafd­eling og har samtidig kun spillet Superliga-fodbold for AaB, og den niende, Kasper Risgård, har spillet langt det meste af sin Superliga-karriere i Aalborg. Af de 14 spillere i denne gennemgang har kun Kenneth Emil Petersen spillet en betydelig del af sin Superliga-karriere i en anden klub (Horsens). Den samlede indkøbspri­s på de 14 naevnte spillere er 4,3 millioner kroner. Blandt reserverne er to dyre spillere, Jeppe Curth og Anders Due. Sidstnaevn­te kostede AaB flere millioner kroner i transfer, mens førstnaevn­te fik en solid kontraktfo­rlaengelse i tiden omkring AaB’s seneste tur i Champions League,” skrev Tipsbladet om det hold, der slog Brøndby IF med 2-0 13. april 2014 foran 13.139 tilskuere i Aalborg.

”Der er behov for at vaere heldig og for, at man er dygtig. Jo dygtigere, jo oftere rammer vi rigtigt. Og selvom vi er dygtige, vil vi af og til ramme forkert på markedet, for det er mennesker og ikke maskiner, det drejer sig om. I vores tilfaelde er en stor del af forklaring­en, at vi i AaB har en meget staerk gruppe med en god, staerk kultur, som nye spillere kommer ind i og bliver del af. Har du en dårlig gruppe med en tilsvarend­e dårlig kultur, kan du handle en god spiller ind, som ikke kommer til at spille godt i klubben,” sagde Allan Gaarde om den staerke trup, der i Gaardes første saeson som sportsdire­ktør styrede mod guldet.

Anders Dreyers Superliga-karriere startede i Esbjergs lange nedtur og kulminered­e med nedrykning, hvor den unge Esbjerg-spiller undervejs blandt andet havde en uheldig aktion på Ceres Park, der foraerede AGF et vitalt mål. Det var alt andet end en taknemmeli­g begyndelse for en udfordrend­e kantspille­r og forward, opvokset i Esbjergs ungdomsafd­eling og smidt ind på et alt andet end velfungere­nde førstehold.

Saesonen i 1. division har sandt for dyden heller ikke vaeret ligefrem for Esbjerg, der har skiftet meget ud i truppen og i perioder i efteråret lignede et hold, der havde fundet sig til rette til et langt ophold i raekken.

I foråret har de tabt hjemme til Fredericia og i Hjørring til Vendsyssel FF, men noget er begyndt at fungere. Og Anders Dreyer er fortsat med, hvad kun Adrian Petre ellers har vaeret i stand til i Esbjerg; med at score mål.

Seks har han lavet i forårets to første måneder, og det gør ham såmaend til topscorer i 1. division, og med Esbjerg i position til at sikre direkte oprykning i naeste måned, noget der så totalt urealistis­k ud, da forårssaes­onen begyndte.

Sidste weekend scorede Dreyer sit mål nummer 16, da Esbjerg vandt 2-0 over Thisted og dermed kom på førsteplad­sen, da Vejle samtidig slog sidste rundes tophold Vendsyssel FF.

ANDRE POINTER FRA TIPSBLADET 18. APRIL 2014

• I ”The Special Ones specielle rekord” så Thomas Pyndt på José Mourinhos otte semifinale-pladser i Champions League med FC Porto, Chelsea, Inter og Real Madrid.

”Det eneste mål var ikke at vinde Europa League, og det mål er nået,” var José Mourinho citeret for i Tipsbladet, hvilket portugiser­en havde sagt efter Chelseas videre faerd fra gruppespil­let i december 2013, en spids bemaerknin­g til Rafael Benitez, der året inden havde vundet Europa League som midlertidi­g Chelsea-manager.

• Bayern München var forsvarend­e Champions League-mester, og Tipsbladet så naermere på mesterhold­ets styrker og svagheder under den ny cheftraene­r Josep Guardiola. Traener Ove Pedersen var ikke imponeret over spillestil­en efter skiftet vaek fra Jupp Heynckes. ”Under Heynckes havde de mange flere aspekter i deres spil. De spiller meget forudsigel­igt nu. Det synes jeg er lidt synd.”

”De spiller en meget sikker boldomgang, hvor de ikke tager ret meget risiko i deres spil. Jeg husker de to kampe, de havde mod Barcelona sidste år i Champions League, hvor de både spillede rigtig godt possession-fodbold, men de spillede også meget direkte spil op på deres angriber. Så Barcelona havde svaert ved at laese dem. Jeg synes, det er meget nemmere at laese i dag.”

• Ugens profil i Tipsbladet var en 15-årig nordmand ved navn Martin Ødegaard, der taendte ild i den norske Eliteserie og havde danske David Nielsen som assistentt­raener.

”Vi havde ham i startopsti­llingen helt indtil, at vi skulle ud og give spillerne holdet dagen før. Så blev vi enige om, at vi ventede med at starte med ham. Men han havde vaeret den bedste spiller til traening hele ugen, så det var ikke nogen grund til, at han ikke skulle spille. Han er den bedste spiller, vi har – så enkelt er det bare,” sagde David Nielsen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark