Ekstra Bladet - Tipsbladet

MOHAMED SALAH

-

Født 15. juni 1992 i Nagrig, Egypten

Der er ikke så meget at rafle om på Egyptens landshold; skal holdet klare sig godt i Rusland, skal superstjer­nen Mohamed Salah vaere på toppen.

Salahs karriere fik ellers en svaer begyndelse. Han debuterede for et mindre egyptisk klubhold i 2010, og netop som han gennem 2011 var begyndt at spille fast og score mål, lukkede stadion-katastrofe­n i Port-Said ned for den egyptiske liga i over et år.

”Uden en national liga var en raekke af vores spillere nødt til at traeffe et valg og fortsaette deres karriere i udlandet,” sagde den davaerende landstraen­er Bob Bradley til Tipsbladet, da amerikaner­en gav interview til Tipsbladet om sin tid i Egypten.

Basel havde et godt øje til den unge egypter, og efter Salah havde spillet en traeningsk­amp med det egyptiske ungdomslan­dshold arrangeret af Basel, hentede schweizern­e den attraktive forward for knap 20 millioner kroner.

Sidste sommer kostede Mohamed Salah 315 millioner kroner i AS Roma, og efter 29 ligamål indtil videre for Liverpool er den 25-årige egypter mindst det tredobbelt­e vaerd i dag, hvis Liverpool skulle få lyst til at saelge ham, isaer i tilfaelde af et succesrigt VM.

Med 13 mål for Egypten siden 2016 er den ekstremt hurtige og udfordrend­e forward helt essentiel for egypterne, og det bliver han også i Rusland, hvis Egypten skal klemme sig videre fra puljen med vaerten Rusland, de staerke sydamerika­nere Uruguay og undertippe­de Saudi Arabien.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark