Ekstra Bladet - Tipsbladet

JULEN LOPETEGUI

Født 28. august 1966 i Asteasu, Spanien

-

Som aktiv tabte Julen Lopetegui kampen om målmandspo­sten i FC Barcelona til Carles Busquets, far til Sergio, Spaniens mangeårige startende på den defensive midtbane.

Lopetegui havde også tabt kampen om pladsen i buret nogle år tidligere i Real Madrid til Francisco Buyo, så det, der kunne vaere blevet en stor karriere, blev til en enkelt A-landskamp og nogle ikke videre sindsopriv­ende år som førstevalg i Logroñés og Rayo Vallecano.

Som traener har der vaeret mere bid i baskeren. Han vandt EM for Spanien med U/19-holdet i 2012 og U/21 i 2013, hvorefter han som FC Portotraen­er nåede kvartfinal­en, dog uden at kunne vippe Benfica af den førsteplad­s, Lissabonkl­ubben havde sat sig tungt på i den portugisis­ke liga.

I det spanske fodboldfor­bunds ånd blev Lopetegui valgt som landstraen­er, efter Vicente Del Bosque langt om laenge stoppede, og med baskeren i spidsen for landsholde­t fastholdes ba senmed teknisk betonet pos session fodbold tilsat moderne strømninge­r med hurtig angrebsfod­bold og en vildbasse oppe foran i form af Diego Costa. Som tidligere ungdomslan­d st r a ener har Lo pete gui haft et indgå endekendsk­ab tilde yngre spanske spillere, og traeneren har i højere grad end sin forgaenger valgt formstaerk­e spillere og skiftet ud på holdet frem for at holde fast i den gamle garde.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark