Ekstra Bladet - Tipsbladet

DAVID DE GEA

Født 7. november 1990 i Madrid, Spanien

-

Hvad var der sket, hvis Anders Lindegaard ikke var blevet skadet og havde stået resten af 2012/2013-saesonen?

Vores bedste bud, er David De Gea på et tidspunkt alligevel havde fået sit gennembrud i Manchester United eller i en spansk klub, hvliket nok havde betydet, at han allerede i dag var førstevalg i Real Madrid (som vi tror han bliver).

Men De Geas kamp om pladsen i Manchester United med Anders Lindegaard tilbage i 2011 og 2012 illustrere­r meget godt, at selv rigtig gode målmaend sommetider har nogle indviklede karrierefo­rløb.

De Gea hører ikke til denne kategori; han er som minimum en af verdens fem bedste målmaend og på Tipsbladet­s redaktion en relativt klar etter i verden på sin plads, hvilket også forklarer, at vi vaelger ham som Spaniens profil foran VM-vindere som Sergio Ramos, David Silva og Andrés Iniesta.

David De Gea er blevet kompetent i luftrummet i Premier League, hvilket han ikke helt var i sine første år i Manchester, og i snart sagt alle andre aspekter er den slanke spanier en super-målmand. Ligesom landsholds-forgaenger­en Iker Casillas kan David De Gea vinde kampe for sit hold med enestående reflekser og beslutning­er, når defensiven en sjaelden gang svigter, og fagligt er De Gea allerede en bedre målmand, end ’San Iker’ var.

I David De Gea har Spanien en målmand, der i knockoutka­mpe kan gøre lige så meget forskel som en skarp afslutter, selvom han ikke har reddet et straffespa­rk, siden han i april 2016 reddede et spark fra den nuvaerende klubkammer­at Romelu Lukaku i FA Cuppen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark