Ekstra Bladet - Tipsbladet

-

Vi ved jo godt, hvem der er favoritter, men det bruger vi ikke så meget tid på,” lød den kontante analyse forud for aftenens opgør i Parken fra AGF’s cheftraene­r, David Nielsen, til Ritzau. Og kigger man udelukkend­e på papiret, kunne man da også godt formaste sig til at tro, at FC København har en klar favoritvae­rdighed, når de brager sammen med De Hviie fra Fredensvan­g klokken 19 og spiller om en plads i kvalifikat­ionen til Europa League. Formkurven fortaeller dog det modsatte, for københavne­rne missede en direkte plads i turneringe­n så sent som i mandags, da de kun fik 0-0 mod FC Nordsjaell­and i sidste runde af Superligae­n og dermed endte et enkelt point fra tredjeplad­sen. Ståle Solbakkens mandskab har heller ikke set godt ud på det sidste med kun én sejr, to uafgjorte og to nederlag i de seneste fem kampe, mens David Nielsens tropper til gengaeld har vundet fire af de sidste fem og fået et enkelt remis.

Men AGF har haft det ufatteligt svaert mod hovedstads­klubben i mange år og har ikke vundet en eneste af de seneste 20 kampe, de har spillet mod FCK. Vi skal helt tilbage til den 15. august 2009 for at finde en smal AGF-sejr på 0-1. Samtlige af de seneste syv indbyrdes kampe har endda budt på lutter FCK-sejre.

Aftenens opgør kommer dog til at vaere mere end blot et tal i en statistik. For FCK, påpeger Rasmus Falk, er den definerend­e for saesonen.

“Vi havde gerne vaeret foruden den kamp, men nu ligger den her. Det er en kamp, der definerer saesonen. Jeg siger ikke at vi kan juble alle sammen, hvis vi vinder den kamp, men hvis vi vinder, har vi noget at se frem til,” udtalte han til fck.dk tidligere på ugen. Og selvom skuffelsen unaegtelig stadig vil vaere stor blandt spillere, fans og på direktions­gangene på Østerbro, så vil det ligne noget naer en katastrofe at misse Europa fuldstaend­igt. Derfor har the Double-vinderne fra sidste saeson alt at tabe, når kampen fløjtes i gang i aften. AFG, derimod, ankommer til kampen ovenpå en saeson, som har vaeret faretruend­e taet på at ryge helt i vasken, hvilket også resultered­e i en fyreseddel til Glen Riddershol­m i efteråret. Det endte dog med at vende til sidst for århusianer­ne, som godt nok endte i den ene af de to nedrykning­spuljer, men som nu altså kan ende med at skulle spille europaeisk fodbold naeste saeson.

“Det skal ikke lyde som om, at vi tager til Parken for at ødelaegge noget for FCK. Vi tager derover for at gøre gode ting for os selv. Men der er et kaempe pres på dem. Det bliver en helvedes-saeson for dem, hvis de ikke i det mindste kommer i Europa League,” udtalte AGF-anfører Pierre Kanstrup til Aarhus Stiftstide­nde efter sejren over Sønderjysk­E, som sikrede avancement til finalen om billetten til Europa League, og fortsatte.

“Jeg er stensikker på, at det bliver en rigtig fed kamp med en fed kulisse. Og jeg synes, vores chancer for at vinde er pissegode. Vi har et fundament i nogle gode praestatio­ner. Vi tager selvfølgel­ig til Parken med stor respekt for FCK, men vi kommer ikke derover med frygt. Men for at vinde,” slog han fast.

Endelig er der også den store test for David Nielsen mod Ståle Solbakken. De to har begge spillet i FCK, AaB og Wimbledon, og efter de begge har lagt støvlerne på hylden, har nordmanden både vaeret en inspiratio­n og en hjaelp gennem Nielsens traenerkar­riere. Som han sagde til Tipsbladet i november 2016:

“Ståle har hjulpet mig meget i min min traenerkar­riere. For mig er han en god kollega og en god samtalepar­tner. Jeg har et godt forhold til Ståle. Jeg spillede også sammen med ham som spiller, og det er imponerend­e, hvad han har lavet som traener. Det drive han har og den vilje til at arbejde hårdt, er flot.” I aften skal den store prøve så stå, hvor David Nielsen kan ende med at sende sin sparringsp­artner ud i mørket. (MO)

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark