Ekstra Bladet - Tipsbladet

WENGERS LAENGE VENTEDE AFTAGER

-

For første gang i dette årtusinde har Arsenal skulle finde en ny cheftraene­r. Endelig, vil mange Arsenal-tilhaenger­e nok sige, er Arséne Wenger vaek. Manden, der både gik ubesejret gennem en Premier League-saeson, og som har vundet tre ligatitler og syv FA Cup-trofaeer, er nu fortid efter flere saesoner, hvor Arsenal er forfaldet fra at vaere en mesterskab­saspirant til nu at stå uden for Champions League.

Onsdag den 23. maj blev det så annonceret, at Unai Emery er manden, der skal tage over efter traenerkor­yfaeet. Den 46-årige spanier er, som mange spillere under Wenger, hentet i fransk fodbold, hvor han til og med den netop overståede saeson har stået i spidsen for Paris SaintGerma­in. På trods af to fejlslagne Champions League-kampagner har Emery et aldeles flot trofaekabi­net fra tiden i den franske hovedstad og Sevilla, som han blev hentet fra i sommeren 2016. Tre Europa League-titler på tre saesoner med Los Rojiblanco­s samt en finale i Copa del Rey viste tydeligt, at den mørkhårede manager er af høj karat, og selvom han ikke indfriede forventnin­gerne i Paris om at vinde Champions League, skaffede han alligevel klubben fem trofaeer på to år.

Men hvor skiftet fra Sevilla til PSG uden tvivl var et skridt op for Emery, har han måske i stedet tage et skridt til siden med skiftet til the Gunners. I hvert fald er der hverken flere penge eller bedre spillere hos sin nye arbejdsgiv­er, men til gengaeld er der ufatteligt hård modstand i en liga, hvor der lige nu er fem bedre hold end Arsenal, hvis man dømmer ud fra ligatabell­en i den netop overståede saeson. Denne gang får han heller ikke et ligavinden­de og Champions League-konkurrenc­deygtigt mandskab til rådighed fra start, i stedet skal han skabe et helt nyt fundament i en klub, der ikke står forrest, når de bedste spillere skal vaelge nye graesgange. Men Emery virker ikke som en mand, der kaster sig hovedkulds ud i et projekt uden at have en klar plan for, hvad han skal, og han gav da heller ikke udtryk for andet, da han udtalte sig til Arsenals hjemmeside ovenpå sin annoncerin­g.

“Jeg er henrykt over at slutte mig til en af de største klubber i spillet. Arsenal er kendt og elsket over hele verden for sin spillestil, tro på unge spillere, et fantastisk stadion og måden, klubben er drevet på. Jeg er meget spaendt på at baere det ansvar at skulle starte på det her nye, vigtige kapitel i Arsenals historie.” (MO)

 ?? Foto: AP Photo/Christophe Ena/Ritzau Scapix ??
Foto: AP Photo/Christophe Ena/Ritzau Scapix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark