Ekstra Bladet - Tipsbladet

STATUS

-

Det har vaeret en skuffende saeson for Real Madrid hjemme i La Liga. For kun anden gang på 14 saesoner sluttede klubben uden for top to, og afstanden på 17 point op til aerkerival­en og mestrene fra Barcelona gjorde ondt, ligesom det også var slemt, at lokalrival­en Atletico Madrid blev nummer to. Og så var det decideret pinligt, at storklubbe­n røg ud af pokalturne­ringen allerede i kvartfinal­en med et 2-1 nederlag hjemme til Leganes.

Så hvis det ikke var for Europa, ville saedet under Zinedine Zidane vaere brandvarmt lige nu, men det er det altså ikke, og det skyldes først og fremmest bedriftern­e i Champions League. For fjerde gang på fem år er Real Madrid i finalen, og man må sige, at de har taget den hårde vej til Kijev ved at gå forbi PSG, Juventus og Bayern München oven på gruppespil­let, hvor man tabte 3-1 til Tottenham på Wembley.

Samme nederlag fik man i den forbløffen­de kvartfinal­e mod Juventus, der var ved at skaffe forlaenget spilletid trods et 3-0 nederlag i Torino, indtil Mehdi Benatia begik straffespa­rk på Lucas Vazquez til allersidst, en protestere­nde Gianluigi Buffon blev vist ud af sin sidste Champions League-kamp for Juventus, og Cristiano Ronaldo leverede den afgørende reducering på straffespa­rk i det ottende overtidsmi­nut.

Så det har vaeret dramatisk undervejs, men Real Madrid har overvundet det hele og står nu staerkt før saesonens sidste kamp. For alle spillere er skadesfri, og dermed kan Zidane lade taktikken afgøre opstilling­en i madrilener­nes 16. finale i Champions League/Europa Cuppen for mesterhold.

Real Madrid har kun tabt tre af dem, og det sidste nederlag var helt tilbage i 1981 – til Liverpool...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark