Ekstra Bladet - Tipsbladet

STATUS

-

Bekendtska­bet mellem Liverpool og manager Jürgen Klopp har vaeret noget af et eventyr for begge parter. I den første saeson var system-forvirring­en udpraeget med en ottendepla­ds i ligaen, men kvalifikat­ionen til Europa League-finalen var dramatisk og intens, omend det endte med et nederlag til Sevilla.

Året efter lykkedes det så for første gang i tre saesoner at slutte i top fire med Champions League-kvalifikat­ion til følge, og i denne saeson blev fjerdeplad­sen gentaget trods en afsluttend­e formkrise, mens den europaeisk­e finale nu er i den allerfines­te af turneringe­rne.

Undervejs er det offensive spil blevet fintunet til et niveau, der i England kun har vaeret overgået af Manchester City, omend Liverpool har trukket sig sejrrigt ud af tre af de fire kampe mod de ellers så suveraene engelske mestre. Blandt andet blev Guardiola og kompagni slået ud af Champions League-kvartfinal­erne efter 19 vilde minutter på Anfield, hvor Liverpool gik fra 0-0 til 3-0 – et billede der blev gentaget i semifinale­n mod Roma, hvor Liverpool scorede fem gange på 33 minutter.

Alligevel var man ved at komme i problemer i returkampe­n i Rom, hvor hjemmehold­et kun var et mål fra at få forlaenget spilletid. For den vilde offensiv, der imponerend­e nok ikke har lidt skade af salget af Philippe Coutinho til Barcelona endsige Adam Lallanas skadesplag­ede saeson, bliver modvejet af et forsvar, der nogle gange pludselig lukker mål ind i stimer, både på dødbolde og på individuel­le fejl.

Men sådan er det, og på det ubesejrede Anfield elsker de deres tyske manager, der til finalen i Kijev må se bort fra de skadede Alex Oxlade-Chamberlai­n, Emre Can, Joel Matip og Joe Gomez, men stadig stiller staerkt op.