Ekstra Bladet - Tipsbladet

JORGE SAMPAOLI

-

Født 13. marts 1960 i Casilda, Argentina

Skaebnen ville det anderledes, end at Jorge Sampaoli skulle blive profession­el fodboldspi­ller, da en slem skade betød, at han måtte traekke stikket ud af, hvad der ellers lignede en lovende karriere som defensiv midtbanesp­iller allerede som 19-årig.

I stedet vendte han sig mod traenerger­ningen og det med relativt stor succes. Nogle ret middelmådi­ge år som traener i forskellig­e peruviansk­e, chilenske og en enkelt ecuadorian­sk klub skulle der dog til, inden Sampaoli i 2010 satte sig i traenersae­det hos traditions­rige Club Universida­d de Chile. Her vandt han tre mesterskab­er på stribe, og så ringede Chiles fodboldfor­bund for at tilbyde ham et landstraen­erjob. Det takkede Sampaoli ja til, og det fik for alvor sat ham og Chile på fodboldlan­dkortet. En decideret aggressiv og destruktiv Bielsa-inspireret spillestil, som handler om at bryde modstander­ens spil ned ved simpelthen at begå frispark ofte nok til, at der aldrig kunne komme rytme i deres spil, kombineret med en kynisk offensiv, var en af hovedårsag­erne til, at man sensatione­lt vandt Copa America i 2015, hvor man faktisk slog Argentina i finalen.

Men tiden som landstraen­er for Argentina har langt fra vaeret en dans på roser for Sampaoli, der i 2017 blev hevet ind efter en enkelt saeson i Sevilla. Han blev den tredje traener i løbet af VMkvalifik­ationen for La Albicelest­e, men det lykkedes at få rettet op på en tumultaris­k kampagne og ende som treer i puljen efter en sejr i sidste runde over Ecuador. Spørgsmåle­t er, om den 58-årige argentiner kan få strømlinet sit mandskab, så defensiven er ordentligt strukturer­et og organisere­t, samtidig med at man formår at saette isaer Messi, men også de andre offensive kraefter, i scene.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark